- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За хората с шоф. книжки
А бе трудно ли ви беше в началото ? Аз не знам, направо ми идва да се откажа, а съм и момче.. Първите 2 часа извънградско добре, после като почнаха часовете в града пълен шок, не знам къде се намирам. Има чувството, че никога няма да свикна, та затова и обмислям да се откажа, а още съм на 5-я часКато знам какви хора стават шофьори започвам да се мисля за ебати некадърника. Инструктора ми е точен, спокоен и добре обяснява, но така и не мога да свикна. След всеки час ми казва, че вървим добре, но няма кво да се лъжа пред себе си - нещата куцат, а имах такова желание..
Не се отказвай просто. В момента и аз карам курс и долу-горе се справям. Вярвам и при теб е така. Просто слушай него (инструктора), и докато караш се концентрирай. Не мисли за другите шофьори, когато караш.
Ооооо при всички е така.
Цял живот сме се возили на задната седалка и като отидеш на мястото на шофьора всичко е различно.Аз не можех да свикна как виждам пътя,тоест нивото, на което виждам другите коли.Все едно се качвах на трактор,толкова високо ми се виждаше,но след 4-5 час се свиква.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Спокойно. На моменти ще се чувстваш като пълен малоумник, но ще премине. Важно е да решиш дали инстукторът е добър или просто иска да ти вземе парите, затова не му е изгодно да се отказваш. Виждам, че си от Пловдив, мога да ти препоръчам прекрасен инструктор, ако решиш, че това е проблемът
Правих пълни олигофрении - на десен завой с ляв мигач, влизане в насрещното, пресичане на пътя на други коли по завои и кръгови... Вечно ме поправяше, подсещаше, страхотен е просто. Е, взех си всичко от първия път и след по-малко от седмица тичкам до КАТ за книжка![]()
не ми е проблем инструктора, аз се чувствам некадърен![]()
да ти кажа в учебната е едно, после като я вземеш и като караш твойта кола тогава е стресиращо... от другата страна няма педали и такива неща. На мен учебната ми беше лесно, спокойно каране, ако стане нещо набиват спирачки. После в мойта кола по-стара, по тежка и мощна от учебната се видях в чудо, но се свиква. Сега е лесно като ходенето.
Влизам ти в положението, човече. И на мен в началото ми беше много зор - най-вече маневрирането на задна неговата кожа мръснаСлед това свикнах и в момента мога да карам сравнително добре, макар и чак след повече от две години шофьорстване.
Най-важното е да не се разсейваш, повечето грешки от това стават. А опита ще си дойде с времето, не се шашкай.
мен ме скъсаха в другата крайност че имах прекомерна агресия , направих предпоставки за птп , не пуснах една пожарна кола с лампи да мине и напсувах един друг през прозорецана втория път се падна същия шибек който ме помнеше много добре и ме измъчи карах точно час и 5 минути против правилата и паркирах 5 пъти успоредно и паралелно , но не ми беше некомфортно нито за 1 секунда дори от първия ден. не се обвинявай ,
не на всеки се отдава всичко и няма как да искаме да сме добри във всяка една дейност , то ако беше така щяхме да сме гениина мен например спорта не ми се отдава много но пък съм добър в едни други неща ......приеми го че не ти е отвътре и просто го свърши като работа която трябва да бъде свършена , не винаги ще се кефим в живота на това което трябва да направим , ама затова сме мъже не путки
![]()
Авторе, успокой се, никой не се е родил научен. Отпусни се малко, ще свикнеш скоро. Ако имат възможност вашите, може да те водят да караш малко извънградско по някой по-черен и неизползван път, за да посвикнеш малко.
простое трабвало да го вземе по-вътрешно
by the way , големи некадърници има в нашия град
Точно обратното - по-външно трябваше :д
Mмхм,но с времето свикваш. Ако си повярваш прекалено ще изгориш,бъди реалист,знай си възможностите,шом ти казва,че вървиш добре,значи е така!Ако не спичаш всичко ще е ок. Всички сме бозили и сме правили грешки!
Плюс : спираха ме оня ден за първи път самичинка от КАТ...побърка ме, кво ли не ми провери,добре че имах всичко!
Последно редактирано от granger : 05-01-2013 на 19:03
maDamn
о боже,току що си представих ситуацията каква е била..
о.О
а по темата - не се притеснявай,при всички е така.
аз на моя курс преди 3 години , не се бях качвала никога на кола.Е.. в началото ми беше кофти,но после свикнах.
Само да ти кажа,че шофьор от курсовете не се става:Д
Аз почнах да си карам сама навсякъде като взех книжката и така се научих.
Няма да се плашиш само. Всичко е практика и много голяма доза спокойствиеЧовек не излиза научен да кара като вземе там някакви часове 30-40-50, учи се в продължение на години след това
![]()
тва е уникално , наистина , трудно ще успея и аз да се справя
аз пък съм виждал жена таксиметров шофьор , караше със 90-100 в града и някой като я забавеше в лявата лента псуваше яко през прозорецаискаше ми се да сляза щото насрах , ама каза че няяя ми взима за престоя
![]()
С търпение всичко се свиква, но ако се впрягаш тежко...
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Брат няма смисъл да се отказваш ( На частно ли караш курса ? ) . В началото винаги е трудно. Мен 1вия час ме накара само да потеглям на едно игрище , и аз хич не се справих.Колата само ми гаснеше , и господина вика по добре да приключм за днеска,че само грешки правиш. 2рия час директно ме вкара в града ... В началото докато свикнеш е кофти, после към края е по лесно ...
Никой не се е родил научен...
Аз се притеснявах пък от други неща. Например често чувствах някакво задължение че трябва да приказвам, а през цялото време беше гробна тишина.
Иначе като се притесняваш толкова защо не ходиш на полигона с някой близък да се отпуснеш. Тези часове за които си плащаш никога не са достатъчни. Аз като си взех книжката и не можех да паркирам назад.
Нормално да ти е по - трудно в началото, защото още мислиш върху самото управление на колата - кой педал да натиснеш, коя предавка да вкараш, накъде мигача, пък като спираш на светофар да не забравиш съединителя със спирачката и прочее - нормално е. Стреми се да направиш управлението автоматично и без да се замисляш, като следиш пътната обстановка ще ти е по - лесно. И имай предвид, че инструкторът до теб има педали и няма да те остави да се убиеш, така че карай спокойно, уверено, следи за правилата и ще се справиш.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Няма да се предаваш ейДа знаеш от мен, че първите часова винаги са най-стресиращи. Все пак нямаш изградени рефлекси на шофьор а и в това натоварено движение напълно те разбирам :д Както се казва с времето човек се учи.
Между другото, сега ще ти споделя малко личен опит, когато карах курсовете - казах на инструктора тогава да не бара педалите или волана освен ако няма пряка опасност за движението. Ама аз бях карал преди това. Както и да е. По този начин, като карах известно време кажи речи самостоятелно в града, накрая си карах и на изпита самостоятелно, но по - уверено и не се притеснявах, че този, дето ми седи отдясно, може да ме спре изведнъж, защото си бях изградил минимална съобразителност за самостоятелно каране и всичко без проблем. Но аз лично така се уча най - добре - когато сам си направя нещо и видя, че става. Включително си спомням ходих по цариградско учебна кола с над допустимата скорост накрая, което не се прави. Друго нещо, което беше добре, че инструкторът не ми казваше завий наляво - завий надясно, а ми казваше - тръгваме оттук, трябва да стигнем до еди къде си - и ако не знам пътя - питам, ако го знам - карам. Ако ти е било полезно като акъл това - добре. Приемай колата като тенекия с 4 колелета, с която стигаш от т.А до т.Б, не е нищо страшно, даже е супер готиното като свикнеш.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."