.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 96
    На всички ни е било трудно в началото, спокойно. Мене инструктура ме пусна през града на 1вия час, при положение, че не се бях качвал на шофьорското място през живота си, но всичко мина добре.
    Един съвет - научи правилника и ще знаеш какво да правиш.

Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    ... казах на инструктора тогава да не бара педалите или волана освен ако няма пряка опасност за движението..
    това не го прави

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Казах от личен опит - аз направих така и за мен беше добре. Ама аз и бях карал преди това.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Нямам все още книжка.
    Но месеци преди курсовете започвам/започнах да се уча с баща ми. Притеснено ми беше, въпреки че си карах на полигона и опасност реално нямаше, но когато си седнах на шофьорското място, си включих хладнокръвието и си запазих спокойствието, което е нужно при карането.
    Та, мисълта ми е, че не бива да се отказваш. Трудно е, но само в началото - баща ми ми каза, че когато съм убедена в себе си, всичко ще бъде наред. Което наистина си е така. А и вярвай на инструктора си - щом ти казва, че караш добре значи е така. Никой не би те излъгал за нещо, толкова важно, защото в крайна сметка са те излъгали и по някаква си случайност, да кажем, си взел книжката и ти рискуват живота. Ако ме разбираш.

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    Нямам все още книжка.
    Но месеци преди курсовете започвам/започнах да се уча с баща ми. Притеснено ми беше, въпреки че си карах на полигона и опасност реално нямаше, но когато си седнах на шофьорското място, си включих хладнокръвието и си запазих спокойствието, което е нужно при карането.
    Та, мисълта ми е, че не бива да се отказваш. Трудно е, но само в началото - баща ми ми каза, че когато съм убедена в себе си, всичко ще бъде наред. Което наистина си е така. А и вярвай на инструктора си - щом ти казва, че караш добре значи е така. Никой не би те излъгал за нещо, толкова важно, защото в крайна сметка са те излъгали и по някаква си случайност, да кажем, си взел книжката и ти рискуват живота. Ако ме разбираш.
    само да уточня... едно е да тръгваш и спираш на полигона, да завиваш, да правиш маневри на задна, друго е на пътя, сам. Щото аз като ги почнах си викам хах лесна работа, нали тръгвам без проблем, завивам... ама като спреш на кръстовище, за ляв завой и се чудиш как се минава... да научих се горе долу, и на изпита на кормуване ме скъсаха. Щото треперих целия. От 2рия път го взех, и 4 месеца си карам. И да ти кажа, като вземеш тъпия розов документ и талона, си нищо повече от келеш който що годе знае правилника... Знаеш ли кво ми беше първия път като карах мойта кола като взех книжка ? То не беше треперене не беше стрес. Що ли ? Щото до мен няма 3 педала... всичко зависи само и единствено от мен! Сега си карам спокойно, и мойта философия (нека хората с по-голям стаж от мен да се изкажат) е - път с предимство - минаваш като се оглеждаш навсякъде, път без предимство - минаваш като се оглеждаш от всякъде, прав път - feel the raw power of car, пешеходна - минаваш ако няма никой стъпал на нея...

Мега фен Аватара на draid
    Малка поправка. Не е необходимо да е стъпил някой на пешаходната за да спреш, достатъчно е да има хора на тротоара на кръстовището. Хубаво е човек да се научи малко на култура на шофиране, да не натиска клаксона за щяло и нещяло, да не се възползва винаги от предимството си (както се казва днес ти правиш добро на някой с ляв завой, утре на теб ти правят )

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Малка поправка. Не е необходимо да е стъпил някой на пешаходната за да спреш, достатъчно е да има хора на тротоара на кръстовището. Хубаво е човек да се научи малко на култура на шофиране, да не натиска клаксона за щяло и нещяло, да не се възползва винаги от предимството си (както се казва днес ти правиш добро на някой с ляв завой, утре на теб ти правят )
    след като 2 пъти 2 жени стоящи на тротоара пред пешеходна ме гледат - спирам, махам с ръка да минат те пак - вече не си хабя спирачните дискове. Има пешеходци дето не знаят откъде как се минава... смятай

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    На изпита ми изскочи един старец пред колата,ама той буквално изскочи от един храст(карах между блокове и градинки).Така яко набих спирачките, но добре,че карах с 30-35 сигурно.Те бяха едни еднопосочни,със спрели коли отвсякъде,това ме спаси...
    После инструктора излезе да му се кара,ама той беше някъв ненормален човечец.
    А на вътрепния един ме удари отзад.Валеше дъжд,аз спрях на пешеходната,че имаше дечица и тоя зад мене бам,тогава вече се уплаших.Излезе едно момче,започна да се извинява,това на всеки се случвало,там уредиха нещата с инструктора,но много се стреснах.
    Последно редактирано от pifiella : 05-03-2013 на 20:40
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    и мойта философия (нека хората с по-голям стаж от мен да се изкажат) е - път с предимство - минаваш като се оглеждаш навсякъде, път без предимство - минаваш като се оглеждаш от всякъде, прав път - feel the raw power of car, пешеходна - минаваш ако няма никой стъпал на нея...
    Бих добавила: Внимателно през кръговите, първо за пешеходци гледайте, за коли - чак като навлезете навътре. И да не пресечете нечий път, че става страшно...
    Давам си сама съвети :д

Фен Аватара на runway27
    Град
    Пловдив
    значи, взех още 2 часа и опр. е маааалко по-добре, ама през кръстовищата е голяма обърквация, особено, като трябва да завивам наляво. Другото, което ми е още трудно е, като минавам през някакви супер тесни улички на повечето завои се налага да ми докосва волана

Мега фен Аватара на draid
    Левият завой на всички начинаещи е труден, с времето ще свикнеш. Другото е от габарита на колата и с него се свиква, като се научиш трябва да можеш да се справяш без проблем и с кола в която си от 5 мин.

Фен Аватара на runway27
    Град
    Пловдив
    дано, ся другата седмица се разбрахме да карам всеки ден да видим как ще е

Голям фен Аватара на nosferatu23
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Левият завой на всички начинаещи е труден, с времето ще свикнеш. Другото е от габарита на колата и с него се свиква, като се научиш трябва да можеш да се справяш без проблем и с кола в която си от 5 мин.
    От личен опит ли , или пак НАИЗУСТ Ще се справи без проблем ама друг път , щи дам една кола която няма да може да я свикнеш през целия си живот , дори да си най големия про компютърен рейсър някога живял , и после въртял геврек на тир да кара банани от Танзания до Китай не е тъй лесно както викаш , не всяка кола е всяка , сещаш ли се маняк

Аз карам само в село, защото нямам книжка и въпреки това за много малък стаж (около 100тина километра) се научих да тръгвам като хората, да паркирам, да опъвам ръчна ;д ама свикнах и сега се чувствам много спокоен и съм почти сигурен, че като започна курсовете само трябва да прочета правилника, за да понауча някои правила и съм так-так ;д

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от runway27 Виж мнението
    А бе трудно ли ви беше в началото ? Аз не знам, направо ми идва да се откажа, а съм и момче.. Първите 2 часа извънградско добре, после като почнаха часовете в града пълен шок, не знам къде се намирам. Има чувството, че никога няма да свикна, та затова и обмислям да се откажа, а още съм на 5-я час Като знам какви хора стават шофьори започвам да се мисля за ебати некадърника. Инструктора ми е точен, спокоен и добре обяснява, но така и не мога да свикна. След всеки час ми казва, че вървим добре, но няма кво да се лъжа пред себе си - нещата куцат, а имах такова желание..
    Предполагам на всички им е било малко или много трудно, смисъл когато за първи път се качват на кола, когато са се записали на обучението, друго е да караш от малък, и съвсем друго за първи път на 18...
    На мен не ми беше трудно, баща ми ме учеше от 9-10 годишен, сега септември месец мисля да се записвам за Ц, пожелавам успех на всички които сега започват и смело (y) няма да се отказвате.
    Всеки се учи, няма научени хора
    Последно редактирано от GeGaSa : 05-07-2013 на 08:02

В началото е трудно.Никой не се ражда научен,а това да караш(по правилник)е доста по-трудно,отколкото изглеждаше,като сме гледали като малки бащите си примерно Има доста голямо количество фактори,които трябва да се наблюдават и да се съобразяваш с тях,а ти още си на 5 час-нормално да се чувстваш като в небрано лозе.Имаш още 25 часа(с други думи 5 пъти повече от това,което си минал досега) после изпити,евентуално някакви допълнителни часове,после еди си колко време сам в колата,и тогава вече ще си спокоен,че можеш да караш.Няма как да искаш след 5 учебни часа,които даже не са пълни астрономически часове,да се справяш зад волана.

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    важното е инструктора ти да е печен и да те научи. Нормално е в началото да се чувстваш така ,всички сме били на твоето място ,никой не се ражда научен. Дори и след като си вземеш книжката пак ще имаш проблеми в началото ,защото 30-35 часа са супер малко ,за да се научиш да караш особено ако живееш в София.
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Цитирай Първоначално написано от runway27 Виж мнението
    А бе трудно ли ви беше в началото ? Аз не знам, направо ми идва да се откажа, а съм и момче.. Първите 2 часа извънградско добре, после като почнаха часовете в града пълен шок, не знам къде се намирам. Има чувството, че никога няма да свикна, та затова и обмислям да се откажа, а още съм на 5-я час Като знам какви хора стават шофьори започвам да се мисля за ебати некадърника. Инструктора ми е точен, спокоен и добре обяснява, но така и не мога да свикна. След всеки час ми казва, че вървим добре, но няма кво да се лъжа пред себе си - нещата куцат, а имах такова желание..
    Въобще не се отказвай, така е в началото. Изтърпи си часовете, голям кеф е да не се съобразяваш с градския транспорт, да не ти смърди на кисело и да ходиш където си искаш, когато си искаш. Истината е , чче и след курсовете няма да можеш да караш, но после вземеш ли си твоя кола се научаваш за нула време.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Шофирането е просто една база от двигателни навици. Те се заучават с тренировки. Сигурно вече не помниш колко трудно си подкарал велосипед, но нещата са напълно аналогични. Тренираш докато добиеш увереност. После дори няма да се замисляш като си зад волана.

Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    след като 2 пъти 2 жени стоящи на тротоара пред пешеходна ме гледат - спирам, махам с ръка да минат те пак - вече не си хабя спирачните дискове. Има пешеходци дето не знаят откъде как се минава... смятай
    Аз ги блъскам ама гледам да е леко че ще ги смажа иначе

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от nosferatu23 Виж мнението
    Аз ги блъскам ама гледам да е леко че ще ги смажа иначе
    Вярвай си.

Иначе - усет ,бе,момче. Няма как да нямаш усет за колата. То няма начин как по малка улица да караш бързо, да правиш завои с невъобразима скорост. Ако не ги усещаш нещата,няма как да си те получи,освен с много практика,която не се равнява на някакви си 30 часа.
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Вярвай си.

Иначе - усет ,бе,момче. Няма как да нямаш усет за колата. То няма начин как по малка улица да караш бързо, да правиш завои с невъобразима скорост. Ако не ги усещаш нещата,няма как да си те получи,освен с много практика,която не се равнява на някакви си 30 часа.
    а ти вярваш ли на усета си ? не спирам защото винаги искам да си свърша работата бързо

Град
    Beyond reality
    Да,вярвам на усета си, имам опит,не е особено голям,но го имам. Много ми е интересно като насвяткаха камери по кръстовищата пак ли не спираш?
    maDamn

Да,вярвам на усета си, имам опит,не е особено голям,но го имам. Много ми е интересно като насвяткаха камери по кръстовищата пак ли не спираш?
    камерите ги има от няколко години , все още не съм получил фотографска снимка.дали е заради моят късмет,дали е заради колата ми нямам идея , няма и да разбера честно казано не спирам защото пешеходците са неадекватни,те са в правото си да преминат но ги е страх да минават пред мен.последният път когато реших да пропусна пешеходец , той изчака , аз продължих и мина след мен в смисъл спрях напразно и чаках като шматка , след това се ядосах и го напсувах

Град
    Beyond reality
    Има хора всякакви, аз винаги спирам на пътека и пропускам. Ако не ме отбележат - махвам с ръка или в краен случай удрям клаксона!
    maDamn

Има хора всякакви, аз винаги спирам на пътека и пропускам. Ако не ме отбележат - махвам с ръка или в краен случай удрям клаксона!
    като удариш клаксона може да се ядосат , или да се стреснат , другото като ше говорим за забранени неща , знаеш ли за използването на клаксон в населено място

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си