.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 62

Hybrid View

Мега фен
    мисля че картинката казва, че злото всъщност е когато човек ходи по прищевките на развратената си воля.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    мисля че картинката казва, че злото всъщност е когато човек ходи по прищевките на развратената си воля.
    А волята винаги ли е развратна или както ти е удобно?
    А и изобщо няма как да разделиш волята на развратна и не-развратна.
    Значи все пак отричаш свободната воля.... Колкото и да се пънеш и сучеш.
    Но няма как иначе - Свободната воля в християнството е парадокс. Представена е само като инструмент за нарушаване на "божията воля", нищо повече. А така се обезсмисля напълно думата воля, понеже изобщо не е свободна. Дори не е и персонална, понеже всичко ти е "сведено отгоре", а ти само го "консумираш". Следователно е абсурд да говорим за воля, тъй като волята винаги идва отвътре. Целия ти малък свят ти е даден "отвън" и от "другите", а ти ми разтягаш дъвки за воля и личен избор. Жалка история...
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-08-2013 на 10:42

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Значи все пак отричаш свободната воля....
    я пак кажи защо съм отричал свободната воля. .............. мда, добре че си ти че да ми кажеш какво съм бил искал да кажа.

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    А волята винаги ли е развратна или както ти е удобно?
    А и изобщо няма как да разделиш волята на развратна и не-развратна.
    Значи все пак отричаш свободната воля.... Колкото и да се пънеш и сучеш.
    Но няма как иначе - Свободната воля в християнството е парадокс. Представена е само като инструмент за нарушаване на "божията воля", нищо повече. А така се обезсмисля напълно думата воля, понеже изобщо не е свободна. Дори не е и персонална, понеже всичко ти е "сведено отгоре", а ти само го "консумираш". Следователно е абсурд да говорим за воля, тъй като волята винаги идва отвътре. Целия ти малък свят ти е даден "отвън" и от "другите", а ти ми разтягаш дъвки за воля и личен избор. Жалка история...
    аха, от това което си написал, значи все пак не обичаш да ходиш на море .....................

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    я пак кажи защо съм отричал свободната воля. .............. мда, добре че си ти че да ми кажеш какво съм бил искал да кажа.
    Не ме интересува какво си искал да кажеш, казвам ти какво си казал.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си