- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Престижни университети, подготовка от рано?
Имах предвит , че след като си завършил ще ти трябав малко или много късмет за да се реализираш в специалноста си .
Всеки сам си избира с работа или кражби да се реализира. Аз съм избрал първото за себе си.
Късмет за този случай е качество, което най - вече хората, които не са успяли, приписват на тези, които с ум и пробивност са постигнали целите си.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Не кражби бее :Д Ако знаехме как... всички щяхме да сме въртим милиардите
Абе не е съвсем така . Нали за да работиш по професията си трябав да имаш късмет да си намериш работа
Не става въпрос кой е успял и кой не е .
Знам, че имаш предвид хора като Марк Зукърбърг, примерно, но те са имали големи познания, които пак са научили самостоятелно. Един вид образование без диплома. Обаче са имали и оригинална идея. Много често такава те прави богат. Пък и те са работили немалко, докато постигнат това, което имат. В случай, че нямаш оригиналната идея и пари да я осъществиш - работиш.![]()
Колкото повече пари трупаш, толкова повече променят значението си. Ако животът ти се върти около власт и състояние, сигурно са оправдани по-тарикатските начини за забогатяване.
Ако търся произхода на Вселената, цялото кариерно развитие губи смисълът си. Достатъчно ще ми е да преживявам и да си задоволявам малките нужди, които имам.
Без разбира се едните или другите цели да са лично мои, давам пример.
И в заключение ще кажа, че не разбирам хората, които искат повече пари, отколкото могат да уползотворяват.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Е да ама нали се сещаш че за един токущо завършил студент с каквата и да е специалност ще му е малко трудно да се окажа той търсеният .
Казва се алчност.
Ако иаш достатъчно багаж в главата, един път завършил, ти ще си бил по стажове, ще имаш подкрепата от страна на преподаватели евентуално, професионалисти, голяма група познати, което ще ти е от полза. Попадаш в други среди. Дори да започнеш от ниско стъпало, ще започнеш, а това е, което ти трябва, за да се развиеш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Е да обаче нали се сещаш че не всеки има такива хора зад себе си ?
На човек му стига манджа с меродия и 1 дървена къщурка за спане .
Следователно.......
ВСИЧКИ СМЕ АЛЧНИ :d
Всеки сам създава познанствата си и връзките си. Ако за нищо не ставаш, кой ще те вземе на сериозно и ще ти възложи работа, ще те вкара в среди, ще гарантира за теб, а ти ще се излагаш? Това е идеята.
На човек му трябват средства да води нормален спрямо времето, в което се намира, и обществото, живот, да осигури финансово и имотно себе си, семейството си, и да даде на децата си всички възможности да постигнат нещо в живота си, без да са лишени от основни работи, както и пълноценно свободно време и детство.
Е да тука си прав![]()
Ама все пак аз няма как засега да говоря другата година надявам се ще мога . Да ви видам с моето право какво ще стане![]()
Хубава специалност си си избрала, успех ти пожелавам, да знаеш, няма да ти е лесно, но ще си заслужаваш, ако се справиш.
Не е задължително и това. Върни се към момента с "ти си много добър специалист" и "имаш хубава и оригинална идея". Всичко опира до това колко интелигентен си, но не само академично, а и емоционално, социално и практически.
Не искам да давам много-много пример със себе си, щото ще прозвучи вече като самоизтъкване, но просто себе си познавам, другите не знам какъв път са минали. Та аз си хванах работа още преди да съм завършил и беше точно такава, каквато винаги съм искал и съм си представял, че ще трябва да се бъхтам по стажове след уни, докато един ден, ако въобще ме огрее, се докопам до такава. И си беше по установеният ред. Подбор по документи, тестове за квалификацията, интервю, бачкалък.
Тук бъркаш. Всичко може, ако знаеш как да го постигнеш. А дори и да си прав, както казах, връзки се създават.
Благодаря
Знам че няма да е лесно защото всички около мен са прависти и са се постарали да ми го набият в главата![]()