.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 128

Hybrid View

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Positive_SouL Виж мнението
    Ако обаче вярваме в това живота става без мислен! Без вяра, без цели, без нищо! Не мислиш ли?
    Точно обратното. Имаш чувството на пълна свобода на мислите и всичко си е по старо му.

Отредено, разбирай, да не се откажеш в някой момент, макар и да се колебаеш, да ти хрумне конкретното нещо, което ти е хрумнало. Тоест, дори какво ще си помислиш, е отредено. Просто нямаш избор да не го направиш. И никога няма да знаеш какво е отредено. Simple as that.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Точно обратното. Имаш чувството на пълна свобода на мислите и всичко си е по старо му.

Отредено, разбирай, да не се откажеш в някой момент, макар и да се колебаеш, да ти хрумне конкретното нещо, което ти е хрумнало. Тоест, дори какво ще си помислиш, е отредено. Просто нямаш избор да не го направиш. И никога няма да знаеш какво е отредено. Simple as that.
    Интересно
    А ти в какво вярваш когато живота те събори на земята и не виждаш смисъл в нищо? Каква е твоята вяра, кое те прави силен? Ако се чувстваш нещастен и самотен като авторката на темата какво ще направиш за да не се чувстваш така?

Мега фен Аватара на Chacho
    Интересно
    А ти в какво вярваш когато живота те събори на земята и не виждаш смисъл в нищо? Каква е твоята вяра, кое те прави силен? Ако се чувстваш нещастен и самотен като авторката на темата какво ще направиш за да не се чувстваш така?
    Виждам смисъл в това, което реша да е важно за мен. Не вярвам в по-висш смисъл от това, което хората можем да придадем на нещата. И тъй като смисълът, който давам, зависи от това, какво мисля, стига да мисля правилно, винаги мога да открия смисъл.

Когато се чусвтвам по определен начин, има гледна точка, при която не се чувствам така. И избирам дали да гледам с друго око на нещата или да променям света, за да отговаря на изискванията на текущата ми гледна точка. Но никое нещастие или щастие не го приемам за постоянно. Или, ако няма изход от нещастието, което означава краят ми, приемам краят си. Но досега не съм стигнал до подобна ситуация. И очаквам един единствен път да се появи в живота ми. Накрая.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Виждам смисъл в това, което реша да е важно за мен. Не вярвам в по-висш смисъл от това, което хората можем да придадем на нещата. И тъй като смисълът, който давам, зависи от това, какво мисля, стига да мисля правилно, винаги мога да открия смисъл.

Когато се чусвтвам по определен начин, има гледна точка, при която не се чувствам така. И избирам дали да гледам с друго око на нещата или да променям света, за да отговаря на изискванията на текущата ми гледна точка. Но никое нещастие или щастие не го приемам за постоянно. Или, ако няма изход от нещастието, което означава краят ми, приемам краят си. Но досега не съм стигнал до подобна ситуация. И очаквам един единствен път да се появи в живота ми. Накрая.
    Да, може да погледнеш на нещата от друга гледна точка. Когато изпаднеш в депресия може да се мотивираш с нещо, може да погледнеш от друг ъгъл и да излезеш от мрака. Обаче, това не е ли бягане от проблема? Бягаш за известно време, което е или печелене на време докато намериш решение за него или точно обратното губене на време защото този проблем повярвай ми ще се върне ако не го решиш. Депресията ще стане хронична и всеки път когато тя се завърне в съзнанието ти ще я преживяваш все по тежко. Сигурно е трудно да разбереш това когато казваш че не си го изпитал, но повярвай ми ако авторката чака годините минават бързо и ако случайно стане на 20 години и все още нищо не се е случило? Тогава този проблем ще се върне и тя ще го изпита много по силно от колкото сега. Тази самота може да я налегне точно когато трябва да изкара изпитите си в университета примерно. Следва провал защото тя цял месец се опитва да погледне от друг ъгъл на нещата и да си каже че любовта не се търси, а се чака. Какво мислиш по това? Трябва ли просто да чака любовта да я намери сама?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Когато изпаднеш в депресия може да се мотивираш с нещо, може да погледнеш от друг ъгъл и да излезеш от мрака. Обаче, това не е ли бягане от проблема? Бягаш за известно време, което е или печелене на време докато намериш решение за него или точно обратното губене на време защото този проблем повярвай ми ще се върне ако не го решиш.
    А ти как се справяш с депресията? Не се мотивираш, чакаш я да отмине? Или се впускаш с рогата напред да "разрешаваш" проблема? А насилено случващите се неща, правилни ли са?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    А ти как се справяш с депресията? Не се мотивираш, чакаш я да отмине? Или се впускаш с рогата напред да "разрешаваш" проблема? А насилено случващите се неща, правилни ли са?
    Като дете не съм изпадал никога в депресия, а сега изпадам много често. Какво означава това? Че нещо не е наред, може би? Има нерешени проблеми, които се залъгваш че не са проблеми, но те винаги се връщат и ти напомнят че не си прав. Насилствено любовта няма да се появи, но след като мислиш само за нея не трябва ли да опиташ с някаква връзка пък дори и тя да те нарани и да те отврати, тези негативни чувства няма ли да ти дадат сила да изчакаш още малко? Как мислиш?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Насилствено любовта няма да се появи, но след като мислиш само за нея не трябва ли да опиташ с някаква връзка пък дори и тя да те нарани и да те отврати, тези негативни чувства няма ли да ти дадат сила да изчакаш още малко? Как мислиш?
    Тези негативни чувства най-много да те накарат да теглиш една тлъста майна на цялата любов и да станеш емо
    Не, всъщност не съм съгласна, че трябва да влезеш във връзка само заради идеята, че трябва да има някой до теб. Любовта трябва да се случва естествено, иначе се опорочава целия ѝ смисъл.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си