- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Айкидо или Карате
Да ама в момента в който някой разбиращ от граплинг те хване за врата е приключено с теб. А бойното самбо има всички удари + борбата, затова ако са ти повече пак е най-ефективно. Пък и самбото е създадено точно с тази цел в началото на миналия век, когато сталинската армия е изтребвала гвардейците, които са били обучавани само на бокс. И така сталинската армия в ръкопашния бой е имала далеч по-голям успех и противниците са били смазвани!
Горе долу.....ама само да ми кажеш къде сталинската армия е имала успехИ кои противници са били смазвани
Знаеш ли че нацистите са нямали такова обучение в смисъл не са учили никакви бойни изкуства , но пък са изучавали изкуството да убиваш с оръжие , било то огнестрелно или с нож , и да ти кажа страха от тях е бил най голям , като са чуели за панцарите , за щуките или за наближаващия вермахт или ваффен и са бягали рязко
Чети ако не вярваш за това как са ги мислили че са безсмъртни войни
Тъй че по леко с изхвърлянето за руската ръкопашна система , през войната не са се биели с ръце
![]()
Така е разбира се, но самбото е създадено точно за нуждите на сталинската армия в ръкопашен бой и със сигурност това е най-ефективната система за водене на уличен бой.
Ква сталинска армия ,кви 5 лв. , момче ? Аз няма да те оставя да се доблиш до мен без да те ритна в главата , каратист , който ме прескача докато съм прав , ще хващащ рофл
Веднъж сам се бил със самбист , нещо приклекна да ма фаща и коляното , голяма грешка направи. Ма не мисля , че беше някаф добър да беше тренирал мах 1год.
Тва не означава, че няма боксьор, който да направи същото. Зависи от човека. (тва за историята с боксьорчетата в дискотеката, че обърках реда на коментарите)
А ако ти скочат много, търсиш тясно пространство, където гърбът ти е сигурен. Стига и ти да си сигурен. Ако имаш време, бушиш някоя врата и ги хамалиш на входа, преди да са те изяли с парцалите. Ако си самбист, просто поваляш някого и другите ще си играят на прескочи кобила за да се доберат до теб.
Иначе пръчката е яка за самозащита. Хем може да ти даде голямо предимство, хем да не се изтрепете толкова, че да те съдят после.
Последно редактирано от Chacho : 05-11-2013 на 09:14
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Абе ти някога бил ли си се през живота си на улицата? Как ще ме ритнеш в главата пред дискотеката с тесни дънки или на снега, пробвай да си вдигнеш кракa голям смях ще паднеПък и ако срещу тебе е някой, който тренира не спортно, а БОЙНО самбо може да те пречука и без да те се доближава до тебе и да те мета на земята...
С тесни дънки ритах на 2 метра + височина без отскок и то сравнително бързо. Никой нормален човек няма да захвърчи към теб на еленски с половин километър в час. Ритник в главата винаги се прави с подготовка, а не като първи удар.
@nosferatu23, не казвам, че не можеш да убиеш човек с пръчка/палка. Казвам, че е по-лесно да не му навредиш толкова, колкото с нож.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Почвай да тренираш Дайдо Джуку Кудо (карате)! Тренирам kyokushin 3 години и като дойдох в София смених на кудо по ред причини... и разбрах ,че това е боен спорт номер1. Чисто и просто се доближава до уличен бой ,но с техника в ударите... и ги няма форма(Kata) както при kyokushin,на което не съм наблягал кой знае колко! Това е спорт в който влизаш и излизаш! Включва и граплинг ,много важно нещо! Влез в тубата и прегледай клипове ...Снимката от профила ми е от Шампионат от кудо( не съм аз !)
Ами главната причина беше ,че ми бяха далече клубовете на моята федерация... опитвах 2-3 месеца ,но ми идваше много зор! Университета не ми позволяваше ,много късно имах упражнения и така...а залата по кудо ми е точно под университетаТова е причината..поради която търсех зали по близки и попаднах на тази.За бойното изкуство знаех преди това и много исках да го тренирам. 1 месец тренирах и станах републикански във пловдив
братле то си е чисто ММАсамо че не е толкова брутално ,защото носим предпазни каски. Както се вижда на снимката ми.Но трябва да уточня ,че те предпазват просто на няма разкъсвания или аркади ... но могат да ти строшат ченето и зъбите. Много кудо бойци световно известни минават в ММА ,защото там има много пари.
освен в наименованията няма.Всеки може да си изпълнява маваши гери както той сам прецени...а дали го прави грешно или не това е друг въпрос.Разликата е в спаринга кудото е мелачка ,но също така и карате.Дисциплина.ММА е само мелачкаПозволени са лакти ,колена ,ГЛАВИ,... захвати ,хвърляния,подсечки.Голяма лудница.На 1 състезание един ме удоши за 15 секунди
а преди това им раздавах в бъбреците..но земята ми е слаба на мене.
Бокс, бокс и пак бокс! Ненадминат спорт, който превръща сериозният човек в сериозна машина.
Ти сериозна машина ли сибоксьорите освен че знаят как да пристъпват и да се движат , ги учат ДА НЕ СИ ИЗПОЛЗВАТ краката за удари . за спорт е зрелищно , примерно тайсън , ма на улицата не толкова добре
като ти раня едната или още по зле двете ръце ще се чувстваш като новороден паток в леговище на ОРЛИама кво ли обяснявам , аз не ги разбирам тия
Последно редактирано от nosferatu23 : 05-15-2013 на 22:48