- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кисело мляко. (Или първият последен опит.)
само внимавай да не попаднеш на някоя секта или някакъв сектант да не те прилъже като те види в момент на слабост ......................... затова за насоки във вярата задължително ходи при православен свещеник.
В противен случай рискуваш да попаднеш на всевъзможни видове и всякакви изкелефенчени породи лъжесвидетели и сектанти...................... които да те вкарат в неуравновесено духовно състояние и от там да станеш лесна за манипулиране.
Последно редактирано от defender : 05-14-2013 на 11:40
имаш право за това, но не си мисли че православните е невъзможно да създадат усложнения, ходел съм при тях в продължение на месеци и се изповядвах пред свещенник, обаче (дори) от опит разбрах че там също може да има някакъв вид затлачена институция и омагьосан кръг - разбира се като казвам това никак не съдя когото и да е от човеците, иначе досега наистина е имало и добри православни, но най-добре е човек да си носи "кръста" сам - колкото повече се учиш да вярваш в и да си верен на истинският Господ Бог и да не се доверяваш на хора в това отношение, толкова повече ще спечелиш съкровище на Небето в Него
Последно редактирано от npp : 05-19-2013 на 10:27
условието беше първо да ходя при свещенник (за) да се изповядвам и пр. и после да приема причастие, но така и не се стигна до причастяване(-то) защото ме подгониха и аз си отидох оттам и повече не се върнах - просто не ми оставиха друг избор, а след това Бог и Исус ме направиха да свидетелствувам Тяхното Слово
Последно редактирано от npp : 05-20-2013 на 08:49
как са те подгонили, за какво са те подгонили .................. ти прилично ли се държеше .................. да не си започнал да свидетелстваш на висок глас в Църквата или нещо подобно.
да не би да са разбрали че не си кръстен ................. не може да вземаш причастие току тъй, защото може да ти послужи не за спасение, а напротив, за по-голямо осъждане.
първо отиди да се кръстиш ............... кръщението е засвидетелстване че вярваш не само на думи, но и на дело и чак тогава другото.
Последно редактирано от defender : 05-21-2013 на 13:08
не съдя никого от човеците/одушевените, обаче едно е да вярваш само в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и да разчиташ на онези, които наистина са истинските Светии, а друго е да вярваш в някакъв друг или несигурен Бог/Исус, и да разчиташ на онези, които не са или за които не е сигурно че са истински Светии, не че свидетелствувайки това имам предвид че в православието не е имало или няма истински Господ Бог и истински Светии, но много по-сигурно би било ако вярващия се стреми към съвършенство във вярата - поне лично аз не (смея да) се доверявам на не-достатъчно надеждното особено що се отнася до вярата, понеже и съм патил доста от всякакви вероизповедания, деноминации и секти - навремето гостувах в десетки различни, и (дори и) от опит съм разбрал че да се доверяваш на религиите и на последователите/хората там е доста опасно, нападали са ме не веднъж безпричинно при това (поне в повечето от случаите) без никакво обяснение или предупреждение, като това сториха дори и християни от различни деномнации и секти, не ги съдя, но никак не възнамерявам да предприемам безумни рискове, като човек, който по някакви дори непредвидени стечения на обстоятелствата е бил преследван и си е патил от човешките религии в продължение на десетки години, след всичкият опит, който съм придобил досега в това отношение мога единствено да кажа: внимавай, пази се от: йога, хиндуизъм, окултизъм, сатанизъм, езотерики, религии, деноминации, секти, окултисти, сатанисти, езотерици, вярващи, поклонници, духовници, духовни/религиозни/окултни/езотерични книги, и въобще от всичко духовно, религиозно, езотерично и окултно - много са опасни тези неща, по-добре имай макар и най- нищожна/простичка вяра в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, но оставайки жив и здрав, отколкото да се довериш на човешка(-та) духовност/религия и да пострадаш и после да не намериш изход/спасение
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница(т.е. на човешката(666) религия/духовност/вяра), която седи на много води(т.е. която има много вероизповедания/деноминации/секти); с която блудствуваха земните царе(т.е. с която "земните" духовни служители/работници беззаконстваха), и земните жители(т.е. и "земните" поклонници/вярващи) се опиха от виното(т.е. от благодатта) на нейното блудствуване(т.е. на нейното беззаконие). И тъй, той ме заведе духом в една пустиня(т.е. на мястото на "запустението" - виж Матей 24:15), гдето видях жена(т.е. верческа/духовна/религиозна/окултна дейност), седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. Жената бе облечена в багреница(т.е. тя упражняваше власт от вселенски мащаб) и червено(т.е. и предлагаше множество привилегии) и украсена със злато(т.е. и имаше велика слава), със скъпоценни камъни и с бисери(т.е. с велики човешки вероучения и заповеди), и държеше в ръката си златна чаша(т.е. велика съдба), пълна с мръсотии и с нечистотиите(т.е. пълна с несъвършенствата и неправдите) от нейното блудствуване(т.е. от нейното беззаконие). И на челото й имаше написано това име: Тайна(т.е. езотеричното/окултното); великий Вавилон(т.е. "старата" човешка(666) религия/духовност/вяра), майка на блудниците(т.е. майка на неправедните/лошите вярващи/духовни служители/работници и на престъпниците) и на гнусотиите(т.е. и на аномалиите/страданията/злините по лицето) на земята. И видях, че жената се беше опила(т.е. и видях че тя проливаше и паразитираше) от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много(сиреч, бях шокиран, как считаната за най-голяма светиня от множество(-то) вярващи на земята се оказва че е самото цраство на звярът(666)). Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената..... жената, която си видял, е големият град(т.е. чрезмерната вяра), който царува над земните царе(т.е. която царува над "земните" вярващи/духовни служители/работници)." Откровение 17: 1-18
Последно редактирано от npp : 05-25-2013 на 12:17