- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матурите - размисли и страсти ...
Добре бе хора.. гледам, че сте 95та година?! Кога сте го учили това произведение, само аз ли не съм го учила още? Дори минахме Яворов, а да не говорим, че не взехме ,, Градушка'' , ,,Две хубави очи'' и тн. Учителите ни по литература постоянно се сменяват понеже са по заместване и почти нищо не правим..![]()
Дори и тогава не съм. Честно казвам.Сега го прочетох за първи път. Знам, че има такова произведение на Яворов, но мислех, че се учи в 12ти клас. Ужас.. изобщо не ни подготвят и май ще останем на максимата да разчитаме на теста.
![]()
Учихме произведенията : ,, На Лора '' и ,, На нивата '' , а след това минахме на Елин Пелин.ох .. писна ми, а нямам пари за частни уроци. Ужас..
Няма нищо страшно, че ще минеш и без частни уроци. Никога не съм ходила, няма и да ходя. Имам късмета да съм със страхотен преподавател по БЕЛ, но и вкъщи се подготвям допълнително.
За всяко произведение, което взимате, пиши кратък анализ/ резюме- това като съвет. На мен ученето ми е доста по-организирано по този начин.
Че ние Яворов го започнахме с "Градушка" и "Заточеници" !? Как така учителите ви пропускат едни от най-важните произведения? Като гледам какво не сте взели, предполагам, че и други произведения сте прескочили. Съветвам те да ги прочетеш сама + някакви анализи. Поне да знаеш основните неща..
Не. Не "разчитай на теста", а на себе си.