- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бойко Борисов????
Явно тук в тази тема ,както съм забелязал до сега смислените мнения биват помачквани тотално от обществено повлияните главици.Кажи ми коя е тая държава ,която визираш отгоре ? Защото аз се сещам за 2 или 3 страни, в които наистина политиката има значение.Ще кажа едната и това е Япония.Това е държава ,в която има смисъл да се говори за тези простотии ,за които ми говорите вие.А колкото до изказването ти за войната..Моля те, кажи ми ,че се шегуваш...
Ако някой влезе в домът ти, може да го правиш каквото си искаш, ама не като оня дето иконописеца дето тръгнал да го гърми отвънка.
За колите е вярно, ама щото съдът действа на принципа "бития бит" т.е загиналите загинали, ами да видим кво можем да направим за живите(т.е убиеца) Пак е проблем на съда.
Политиката ,ако нямаше значение... хората няма да бягат от тази държава. А войната... няма невъзможни неща![]()
Ако някой влезе у вас и стреляш по него и го убиеш, ще ти лепнат и на теб присъда. Тука не е Америка. Понятието неизбежна самоотбрана е супер неясно. Всеки добър прави каквото си иска със законите.
n00bs
Еми да ,хората са умни.Ако си умен си егоист.Никой не те спира да отидеш там където ще успееш .Това което съм казал до сега е точно ,че политиката не влияе на индивида ,който е умен и знае как да се справи.Политиката ВЛИЯЕ УЖАСНО МНОГО на глупавите и лежарни натури.Те са напълно зависими от нея ,което си е чисто самоубийство.Недей да ставаш и ти такъв,защото гледам на там си тръгнал.А за войната .. престани.. Ако влезем във война няма да бъдем вкарани в нея от нащо правителство .. повярвай....
Да влизаме във война ! Пратете и 2та танка заедно с 3-те ни хеликоптера, стига да не е много облачно, че те не летят в такова време.
n00bs
Бе хора за какво говорим бе? ЗАКОНИТЕ СА НАПРАВЕНИ ИЗЦЯЛО В ПОЛЗА ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ . ГОРИТЕ ГИ ИЗСИЧАТ ПО НАЧИН, КОЙТО ИЗЛИЗА ЗАКОНЕН.. ТАКА Е С ВСИЧКО))
Напротив, няма.
Няма превишаване на неизбежната отбрана при взлом в жилище
Защо да не влезем във война от нашето правителство, ако властта попадне в ръцете на някой луд? Да.. това е почти невъзможно, но съществува на теория.
Така... При теб не виждам ни най-малко количество патриотизъм.
Ако ми се остава да живея в България , какво?
Ако искам тук да си правя фирма ?
И когато политиката на държавата е силна - тя ще ни изкара на преден план. Иначе , ако всички мислеха кат теб - България ще се превърне в същинска Сомалия.
Е ... друг е въпроса, че днешните партии и сегашния парламент се състои само от отрепки, така че.. за това си прав. Няма да има промяна.
Последно редактирано от klimatronik : 05-29-2013 на 09:54
Няма смисъл да започваме спор за патриотизма.Едва ли ще схванеш илюзията , която представлява.Явно е ,че имаме много различни вижданията за държавата като такава.Ти явно се надяваш твърде много на нея.А и нека все пак да кажа.Познавам много успели финансово хора с честен ,свой бизнес тук в България.Те са успели защото са притежавали гореспоменати качества и не са били зависими от управлението.ГЕРБ все пак за няколко години успяха да направят така ,че да има някаква зависимост (разбира се влиянието беше негативно),но дори и тя е минимална ако си интелигентен.Седни и се замисли дали нещата ,които говориш са логични и обективно възможни.И пак за накрая оставям темата за войната.Теоретично всичко е възможно до някаква степен.Аз ако започна да използвам всяко такова нещо като мой довод , спорът ще загуби всякакъв смисъл.
А, и ако всички мислеха като мен , ти специално нямаше да имаш нито един от гореспоменатите проблеми.
Последно редактирано от ormys : 05-29-2013 на 10:32
Написах го защото разсъжденията ти са лишени от всякакъв смисъл и практическа реализация. С една дума си имбецил.
Да вземете да се успокоите ли?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
от утре официалния език в България е турския
Дам ,забелязал съм ,че обичаш да използваш някакви интересни думички ,които си чул от някой ,който смяташ за много умен.Когато не успееш да докажеш мнението си започваш с обиди.Приличаш малко на Цветан Цветанов.Определено имате общо.И за пореден път трябва да казвам ,че всичко е относително , но явно "умният"ти приятел не те е запознал с това.
Разсъжденията ми за теб нямат смисъл , защото не ги разбираш.Няма и да се опиташ ,за да не нараниш самочувствието си(проблем който съм описал с първия си пост в тази тема).Аз от друга страна разбирам идеите ,които признавам не са само мои,и успявам да ги приложа достатъчно успешно.Престанете да обиждате другите,защото така не помагате на самочувствието си , а просто отлагате проблема.Разбира се реална самооценка и разбиране на действията се постига доста трудно , но е хубаво да опитате.
Аз само едно нещо не разбирам. Защо си мислиш,че всички, на които им пука от политиката на родната им страна, са зависими и разчитат някой друг да ги оправя? Поне така излиза от ,,умните'' ти приказки.
^
Грешно си ме разбрал.И на мен политиката ми е интересна.Интересно ми е какво решение ще вземат ,кое как ще променят.Разликата е там ,че аз не се ядосвам когато те променят нещо грешно ,защото не се чувствам зависим от тях.Зависим съм от хиляди неща.Нормално е за всяко човешко същество.Няма никой напълно свободен.Просто не съм зависим от тях.Нито сте вие до такава степен до каквато се поставяте.
Това че ти не знаеш какво значи, не означава че аз не знам.
Идеята ти в основата си е че не трябва да има държава.
Повече нямам какво да пиша по отношение на дълбоко заблудената ти личност.
До една или друга степен сме зависими напълно всички. Защото всичко е свързано с политиката. И когато стигнеш до пенсия или се разболееш , а здравната ни система е в окаяно състояние - ще го разбереш.