А сигурен ли си, че човек се ражда такъв, а не израства такъв? Щото представите не ти ги объркват, като ти дават за пример тати и тати или мама и мама. Може да си израстнеш в хетеросексуално семейство, в хетеросексуална обстановка, но да нямаш контакт с момичета, да търсиш внимание и да го получаваш от момчетата, да залитнеш в другата посока от собствените си колебания и мисли, да придобиеш "женски" навици и желания. И с времето всичко това да ти стане първа природа и да ти коства усилия да си върнеш нагласата.

Аз съм хетеро, ма като съм бил на 10, не съм харесвал нито момченца, нито момиченца. Въобще нямах либидо през този период.

Не, че убеждавам гейовете да си сменят ориентацията. Просто не мисля, че всичко е гени. Всъщност си мисля, че са слаб фактор. И ако някой се интересува от биология, от човешкото сексуално поведение, теми в тая област, да каже малко за ролята на гените в цялата работа. Колко според него точно биха "изкривили" човек.

Предполагам, че ако бях гей, нямаше да искам да ставам хетеро, както сега не искам да стана гей. Не намирам нищо лошо, но и не намирам причина за промяна. Тва, което искам да кажа обаче, е че вярвам, че ориентацията е най-вече въпрос на личен избор, колкото и несъзнателен да е той.