- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Как да живея с хомосексуалността?
Тук сами си го фразираме "да се роди". Щото, двама идентични близнаци, от които единият в последствие е показал хомосексуални наклонности, ще са расли в идентична среда, където, ако на първият хомосексуалността му е провокирана от външни фактори, е вероятно да окажат влияние и на втория близнак.
Какво означава "не се изчерпва темата, с това че е най-глезено"? Имаме вероятно глезено дете, но и по-важното, израстващо в мъжка обстановка, където то често е най-слабото и "подчинено" на по-големите си братя, която обстановка можем да съпоставим до известна степен със затвора, където разбира се агресията и безморалността са опънати до краен предел, но въпреки това забелязваме тенденцията да се обръща летвата там. Не, че означава, че не е генетично, но има аргументи в полза на психологичното развитие на ориентацията, които не са оборени. Тоест, след казаното дотук, без подходящия анализ на данните, не мисля, че можем да заключим дали е вродено или не.
Но по-интересното е, че има знаци да е хормонално подбудена ориентацията, което означава, че в пубертета, когато повечето я установяват, хормоналните "аномалии" може да са много по-сериозен виновник.
Хубаво, все още говорим за биологични фактори. Но, ако предположим, че пубертета е главният виновник за ориентацията, то при нормализирани хормонални нива, би трябвало да се промени повторно. И ми се струва, че след като са се определили по един начин, нежеланието да се променят на повечето е причина да останат хомосексуални. Иначе казано - избор.
Без да се подплати тезата с факти можем да бълваме алтернативни теории. Времето ще покаже каква е природата на ориентацията. Но моята хипотеза е, че много малък процент от гейовете са се родили такива и всъщност предполагам, че са бисексуални.
Не, че има кой знае какво значение. Ако се окаже избор - всеки има правото на такъв.
ЕДИТ: Сега виждам, че потребителят над мен е написал общо взето всъщото. Двама сме. ^^
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.