- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Успокой се, не ти завиждам. Просто си ми направил впечатлението, че си едно лицемерно момче, което не е склонно да си признае, че греши и си мисли, че винаги е право.
Това се опитвам да ти кажа: ти не си тези 73 пълни отличника. Дразните ме софиянците, не знам дали и ти си от тези, които се мислят за велики, защото са от софия, омаловажават образованието в провинцията и т.н. Слушах едно интервю на една зам.-министърка, която обясни с гласа на ъмбридж, че "Работата на министерството е да направи Димитровградската шестица да съответства на Софийската" - тази не се ли усеща, че обижда 5/6 България
Образованието не на всякъде е на едно ниво. В Кърджали например шестицата изобщо не съответства на тази от Варна. И не съм София.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Хаха, ама че ти от Димитровград ли си? Там наистина в гимназиите образованието не е на ниво. Кърджали и Разград се пишат с големи букви. Не разбирам защо се засягаш от истината.
Не се мисля за велика. Нормално е в града с най - много ученици да има и най - много шестици. В София има и много отрепки. Човек не си избира къде ще се роди. Оценките ми не са много силни, защото цяла година не учих и това си е моя вина. И не искам да омаловажавам труда на нито един човек с високи оценки, откъдето и да е. Просто се дразня, като някой не е склонен да приеме, че не винаги е прав, затова започнах да споря с теб. В крайна сметка сме хора, грешим и ти трябва да го преглътнеш. Обясних защо Пери е прав и ти започна да спориш. Става дума за нещо много по - важно от оценките на някакъв изпит и това е, че рано или късно ще се наложи по някаква причина да си преглътнеш гордостта. Не казвам, че има нещо лошо в това, човек да е горд с постиженията си. Хубаво е да постигаш успехи. Въпроса е да си наясно с това, че твоето мнение не е единственото правилно.
Мързи ме да използвам главни букви, ок? повечето гимназии са ужасни, за сметка на това имаме две наистина хубави, в които се събира елитът. Идиотите процентно са както във всеки град, но отличниците са наистина много.
Случайно да имаш познати, които учат в димитровград, че да знаеш "истината" (xaxa), или си правиш извода на базата на http://www.the-crystal-ball.com/
Случайно имам познати от Димитровград, случайно половината ми семейство е от там и случайно познавам целия град. Имам поглед над нещата и повечето умни ученици избират да учат в Хасково или Стара Загора.
Нямам нищо против теб, но ще те опровергая.От Димитровград, нашата гимназия участва за 8 път в 5-тото най-елитно състезание по математика за деца в света.Ние участваме и имаме квота, за разлика от ПЧМГ, ПМГ Русе, Разград,Кюстендил,Благоевг рад,В.Търново,Габрово и т.н. . Образованието тук определено е на ниво. Преди две години, ученик от нашето училище стана 4-ти, а отборът - 5-ти, като отборът на СМГ бе 6-ти. Следващият път не си прави изводи, като не знаеш.
П.С: Аз и Димитър сме в отбора на ПМГ Димитровград и се готвим по 2 часа всеки ден.![]()
Паралелката в ПМГ "Иван Вазов" Димитровград след 4-ти клас (в която бяхме с ewtimow) е елитът на Димитровград при прогимназията (тази година 50 кандидатстваха за 26 места). Този елит обикновено си продължава и в 8 клас в "А" паралелка - математика с английски.
А това за хасково - всяка година няколко (трима-четирима) от 7 клас в пмг наистина отиват в Хасковското ПМГ, в смг или в нпмг, но в това, че повечето умни ученици бягат от Димитровград, няма нищо вярно.
Познавам общо петима хасковлии от девети, десети и единайсти клас, които са отличници и са дошли в нашето ПМГ.
http://www.mgberon.com/html/uploaded_files/klas7.pdf
хаяшче, намери ми хасковлии на класирането на Пролетните математически състезания (национално състезание, ако не най-елитното за 5-8 клас, то едно от най-елитните)
Оп, няма хасковлии ли?я да видим при осмите класове как сме
http://www.mgberon.com/html/uploaded_files/klas8.pdf 8 клас - нищо!?! защо така бе, хасковои на двата горни линка има по 4 квоти за Димитровградското ПМГ. Може нашите осмокласници да не са се представили наравно със смг и други подобни гимназии, с които е трудно да се мерим, но е разбираемо, като имаме предвид на какво се набляга в една природо-математическа гимназия със засилено изучаване на чужди езици
http://www.mgberon.com/html/uploaded_files/klas6.pdf а такаа, 0 от хасково.
Ще отбележа при седмокласниците, че Пловдив, който има 10 пъти повече население от нас, има само три пъти повече участници от Димитровград
Браво на вас! Това, че имате успехи в една дисциплина далеч не значи, че по всички останали сте толкова добри. Не се опитвам да ви опровергавам успехите, просто наистина в столицата винаги ще има по-добро образование - дори и да са 5 училища. А и неслучайно има класация на училищата в България където се гледат успехите на всички ученици. Най-добре се вижда кое училище е добро по средният успех на зрелостниците му по дадените предмети.
Една птичка пролет не прави!
Така или иначе ви пожелавам успех и за напред!
Моля, Ви се спрете да спорите !
Щом споменаваш Пловдив се почувствах длъжна да се намеся, но не да споря. Просто съм запозната с нещата и за това.
Участниците са само три пъти повече, защото се правят основно два отбора - на Академия 21 век и на ОМГ. И двата отбора имат определен максимален брой участници. Рядко някой иска да отиде индивидуално, защото така нито представя гимназията, нито отбора, а само себе си.
А образованието си зависи от учениците, а не толкова от това къде са. Ако имаш желание, има и начин. Аз по математика не се състезавам, но в информатиката мога да кажа, че има удивително добри състезатели и от Хасково, и от Ямбол, и от много други градове... Сравнително добро образование има на всякъде. По лошите успехи на дадени градове идват от това, че няма достатъчно ученици (поради по-малкия брой на населението), които да имат амбиции да са добри в каквото и да е.....
Иииии сега не можах да се сдържа да не се изфукам!http://bulgaria.tv7.bg/news/9767848.html Мен ме няма на репортажа, ама все пак за моя клас става дума.
Само не ми е ясно защо са снимали табелата на Драган Манчов
![]()
Последно редактирано от mayaaa : 06-15-2013 на 20:02
Браво!
За максималния брой участници знам - и при нас е така, иначе нямаше да сме само 4 от клас ;д но например СМГ имат страшно много квоти, което си е малко дискриминиращо спрямо другите градове, които остават с по-малко места
Съгласен съм и с това за образованието![]()
Имам въпроси относно кандидатстването... Сигурно ще ме помислите за тъпа и тн., но просто не ми е ясно.
Какви документи са ми нужни?И когато отида в училището гнездо, какво правя, трябва ли да се плаща или друго? Иначе аз съм си избрала как да наредя училищата, но като се включа във второ класиране, само в първите 4-ри училища ли се класирам(останал ми е такъв спомен от казаното от директорката) или във всички? И нали ако са ме приели в едно училище и аз отида на второ класиране си го запазвам?Оф въобще не ми е ясно...
Трябва ти попълнено заявление за класиране на първи етап, копието и оригинала на удостоверението за завършен седми клас, копие от медицинско свидетелство (ако ще кандидатстваш в професионална гимназия), копие на служебната бележка с оценките от изпитите (ако ще кандидатстваш в област, различна от тази, в която си положила изпита). За класирането - ако на първи етап си приета на първо желание, трябва да се запишеш там. Ако си приета на по - нататъшно желание може да се запишеш в съответното училище или да подадеш документи за второ класиране (подават се в училището, в което си приета). Класираш се само на едно място на всеки етап, не може да избереш по - долно желание, ако си класирана на по - горно. Ако след втория етап на класиране не си се изкачила в списъка с желания, си оставаш класирана на мястото от първо класиране. Ако си се изкачила на по - горно желание, трябва да се запишеш там или да чакаш трето (не го препоръчвам втория вариант). Това е май. Ако не си разбрала нещо, питай.
Моля, ти се не слагай всички под общ знаменател! В Кърджалийско смисъл в селата може да говорят на турски с преподавателите, но в града е коренно различно. Чувате по телевизията разни неща и говорите.. Вярно е, има много турци, които говорят на турски, но да говориш с учител, не това вече е прекалено!
Престанете ВЕДНАГА с този спор!!!!!!!!!!! Темата се казва 'Бъдещите седмокласници', а не 'Кой е прав и кой е крив'!!!! Оправяте се на лични и престанете да пълните темата с глупости, защото никой не ви ще простотиите. Хората отварят тази тема, за да прочетат нещо, което ще им помогне за кандидатсването, а не едва ли не да гледат ток шоу. СПРЕТЕ!!!