- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бойко Борисов????
Тя и видимата политика е пределно ясна, ама страниците на темата са 33, а не 1.
Аааа,не! Не си прав! Те протестират против точно определено правителство. Не срещу всяко. Протесторат селективно. Срещу другото правителство няма да протестират много ясно. Просто те са изпратено там със задачата да протестират срещу сегашното правителство ( на 3 -4 седмици?). Изпратени примерно от Бойко Бориииисоов. Ето така се взема власт.
Не чрез избори,а по пътя на уличните преврати. Е тогава за какво да ходим да гласуваме? Щом като едни законни избори не значат нищо и никой за нищо не ги признава. Връщаме се към държавните преврати от славното ни,бурно развитие от 1878 до 1944 г.
Може да не съм правА
А нима като бяха протестите за тока нямаше и такива който протестираха против ГЕРБ?!
И те да дойдат и те нещо ще направят и тях ще почнете да искате да подават оставки
Политиката прави хората алчни и крадливи но проблемът е че не всяко парвителство само краде ами и прави за държавата . Честни хора там няма .
Не си прав, може и при тези протести да има някой, който иска да ги яха, ама не може да има сравнение между предпоследните и тези сега. Единственото общо е, че и в предишните и в сегашните няма хора с ясно, даже и мъгляво изразени искания. От нормалните хора имам предвид.
Аз пък примерно не бих крал. Разбирам да крадеш от частник (някои си го заслужават). Ама да крадеш от държавата ... Трябва всеки разследван за присвояване на средстава и злоупотреба с власт, да има доживотна забрана на субсидии, както и да заема държавни длъжности. Както и всеки член на БКП, ДС, да няма право да участва в управлението на държавата. Подлогите не трябва да имат право на глас. Повече проверки от НАП, на хора с над 50000лв. годишен доход. Увеличаване на всички присъди с поне 1/3. Връщане на смъртното наказание. Отнемане правото на глас на хора без основно образование и хора над 80г., хора които през последните 3 години, не са живели в България за повече от 3 месеца. Никой без основно, да няма право на помощи, като преди това да има поне 2 години работени. Ако имаш 2 деца в дом, да ти режат каналите, явно не ти се гледат деца. Да имаш право да убиеш всеки влязъл у вас да тараши.
Ето това за мен са някакви начални стъпки, към подобрение на държавата.
n00bs
То така всеки си вика и се е готов да се прави на рицар и защитник на обществото .Ама като му се появавт облагите и пръстите му стават широки .
За мен ако евентуално при вас има избори трябав да се позволява само на хората с образование да гласуват
Ами то това е и целта общо взето на тези и подобни протести. Непрекъснато да се бута и люлее държавното управление на България. Да се дестабилизира държавната власт. За да може в това време някой да лови риба в мътна вода. На този някой не му харесва една силна,стабилна България. Пречи му по някакъв начин. Дали този някой е вътрешен фактор (криминална структура) или външен (съседни или велики държави) все някога ще се разбере. Дано само не е твърде късно!
А нали първо тях свалихме
Не знам защо политическите партии си мислят, че протестите целят свалянето на една партия и издигането на друга. Докато не проумеят, че това е абсолютна глупост, народът все ще си протестира.
Хората искат правилно работеща държава, искат като си плащат данъците, да знаят, че ще получат съответната услуга насреща. Не искат някой да забогатява на техен гръб, нито искат със своите пари да плащат, за да могат в циганските гета да си живуркат нормално...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Тогава изборите няма да са представителни за целия народ и няма да отразяват интересите на цялото общество. Което неминуемо ще породи страхотни конфликти,кървави бих казал. Пред които сегашните протести направо ще бледнеят. Това е най-тъпата идея,която се носи из интернет.
Едно такова избрано по тоя начин правителство, то няма да бъде и законно.
Защо Ахмед, Ремзи и други с проблемна пигментация, да имат право да гласуват, след като те нямат средно ? А то е безплатно в България. Аз съм виждал цигани, които не познават даже парите, това нормален избирател ли може да е ?
n00bs
ЗАЩОТО на практика искате или не искате,вие протестиращите обслужвате техните теснопартийни интереси. И ако ти отричаш това, просто не знаеш защо си там. Или някой те използва без да го осъзнаваш. Ставаш маша и оръдие на някоя политическа партия. Каква е твоята лична цел и твоят мотив за участие няма никакво значение. Важен е крайният резултат и кого обслужва това твое участие. Древноримският принцип: "Кому е изгодно?"
Да,това може да бъде нормален избирател. Ако кажеш някъде на запад това за цвета на кожата и религията,никой там няма да те разбере. Най-малкото да те отбягват като чумав. А може и жестоки санкции да наложат на държавата ти. Западняците са много чувствителни на тази тема. И очевидно някой много иска да ни вкара в остър конфликт с тях. И този някой не желае доброто на България,а точно обратното. И този някой съвсем умишлено пълни главите на хората с бръмбари. За да навреди на страната с тези екстремни идеи. То е ясно
Имах предвит хора които нямат поне средон образование да им бъде забранено да гласуват. Също и на малцинствата защото те с най-продажни.
Забрави още хомосексуалистите,евреите, евентуално циганите,турците и арабите,скинарите,пънкарит е,кришнарите и йеховистите. Списъкът става дълъг и сложен. Да не забравяме децата с Даун и церебрална парализа. Накрая можем да стигнем до синеоките (много руснаци са такива,нечиста кръв татарска),блондинките или брюнетките. А в миналото въобще е било забранено на жените да гласуват. Ако искате отново да им забраним това.
Да, какви ужасни санкции наложиха на Франция за това, че изгониха 5 самолета мангали. А верно, нямаше такива. Като искаш цигани да ти избират правителство, продължавай все така. Защо пък някой да ми гласува за правителство, след като не живее в България ? Наскоро имаше подобно дело в Англия, където един съдеше държвата, че му ограничвава правата защото не му дали да гласува, а той не живеел от 15 години там. Еми загуби го.
n00bs
Изгонили са 5 самолета БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ мангали. Но не 5 самолета френски мангали или 5 самолета натурализирани алжирци! (Някои френско-арабски хитове от миналите лета спомняш ли си ги?) Има голяма разлика между двете неща. Едните са собствени граждани,а другите чужди гастрольори в съответната страна. За западните политици и общества тези оттенъци и разлики са много важни.
А последният ми довод може да бъде,че Франция е Франция и това,което е позволено на великите западни държави не е позволено на обикновените простомъртни източноевропейци. В момента има само един световен център на властта и той е на запад. Оплаквания се приемат от арменския поп.![]()
Ами забраната на хората без средно да гласуват, не е само срещу малцинствата. Има мн цигани със средно, както има и българи, без такова.
n00bs
redbul защо все западните държави сме ви виновни за проблемите ?
Замисляли сте се че проблема може и да е във вас ха?
Коя нормална държава ще иска да вземе ромите не виждам какъв е големият проблем
yakuza
Добре тогава нека се даде право само на ромите с образование да гласуват . Тези които по цял ден тропат с каруцката едав ли имат мозък в главата и биха взели правилен избор .
ДОИП?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Абе, смехория. И управленската ни ситуация, и половината коментари тука.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Това ще бъде една световна иновацция. С която можем да се прочуем надлъж и шир. Да патентоваме тези идеи. Защото аз не знам другаде по света да има подобна изборна система. А за жените какво решихте? Ще им забраним ли да гласуват Както е било някога? Защото те са твърде емоционални и вземат решенията си спонтанно и на случаен признак,а не след задълбочен анализ и обсъждане?
По скоро трябва да се направи така че разните подкупваници и т.н ад се забранят те пречат най-много .