- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Насилието над животни ... и хора
Случи ми се наскоро, да чуя доста острото изказване на една моя позната по повод този индивид :
http://www.blitz.bg/news/article/209...1879483f9455b8
Ясно е, че човека е болен и му трябва помощ. Принципно не ми пречи че си храни животните с други животни(макар че и мен ме хванаха бесните като прочетох, че дава кученца на змиите си. Oбичам кученца! ),
обаче садизма му е нереално гаден, поне да ги трепе да за да не се мъчат, преди да ги даде на змиите. Отделно, че лъже нагло хората, няма оправдание за това.
Честно казано, аз сам по-потресен от коментарите.
Ми коментарите, както обикновено, до един са от пълни олигофрени. Аз затова спрях изобщо да влизам по каквито и да било новинарски сайтове - дано пък да греша, но просто оставам с впечатлението, че живея в държава на дебили.
По темата - да го прибират и толкова. Най-малкото за оценка от психиатър. По принцип от жестокост над животни не се впрягам особено, но излъченото дори на мен ми се стори ...доста смущаващо. Съмнявам се да е много с всичкия си ако подобни гледки го радват. Пък и след като е незаконно (или поне това се твърдеше в един от коментарите) не виждам цялата драма за какво е, ама нали трябва да си запълват ефирното време.
едит: пичът се занимавал с комп. анимацият'ва може да е нашият papugai бе :д
Проблемът е, че такива гадове ги има много... Ако беше само той, как да е, ама във всеки квартал има поне един такъв изрод. Според мен, трябва да ги пандизят такива за по годинка-две. Известно е, че повечето серийни убийци са започнали с изтезания над животни, така че защо трябва да се чака? А тоя въпросния, има профил точно на сериен убиец... Спретнат, учтив, тих и потаен, а в същото време прави изродщини, за които никой не подозира...
Не мисля, че е редно да си храни змията с осиновени животни, защото може някой да ги вземе, да ги гледа. Просто е бил стиснат да дава кинти за храна.
n00bs
а ако бяха мишки,както е прието да се хранят всички змии - никой не му пука.. големи расисти сте ;д
За свинете и кравите дето ги ядат всеки ден също не им пука. Щото не е удобно да им пука.
Съвременната култура е истинския изрод - котката от полезен хищник се превърна в плюшена играчка, кучето от пазач и помощник - в поредния обект за игра, и символ на социално положение дори (кой ще си купи най-лъскавото, най-злобното или най-пухкавото куче). И понеже всеки обича кученца и котенца, тълпа от лигави олигофрени винаги се изсипва при всеки такъв "скандал", и плюе и плюе. Уникално лицемерие...
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-09-2013 на 16:02
За другите не мога да говоря, но мен явно не си ме разбрал - не ми 'пука' за котенцата, 'пука' ми, че на пича явно му носи някаква наслада насилието. Може пък и да греша, но дали пък не е вероятно същото отношение да има и към хора ?а ако бяха мишки,както е прието да се хранят всички змии - никой не му пука.. големи расисти сте ;д
Мен лично би ми било доста некомфортно подобни типове да се разхождат около мен. Двоен стандарт го наречи ако щеш, но от мен ако зависеше няк'ви агресивни типове нямаше да ми живеят в държавата. За щастие не съм аз този, който го определя това.
Грешно го възприемаш според мен. Аз се чувствам ... застрашен го наречи ако щеш, наблюдавайки го това. Тръпки ме полазват при мисълта, че може някой ден да си имам работа с такъв. Съответно реакцията е агресия. Въпросът е осъзнаваш ли го това или го приписваш на съпричастие към страданието на животинките. За някои може и да е второто, но съм доста сигурен, че при болшинството е просто първосигнална реакция. Поне така си мисля, знам ли ...И понеже всеки обича кученца и котенца, тълпа от лигави олигофрени винаги се изсипва при всеки такъв "скандал", и плюе и плюе. Уникално лицемерие...
...Като за човек, интересуващ се от реакциите на хората, доста смешно ми се вижда, че не зацепи.
>Страхувам се от насилника.
>Искам да пречукам насилника.
Преведох ти го![]()
Реакцията е комплексен феномен, зависещ от много фактори. Страха е един от тях, но не е единствения.
Такива насилници над животни винаги разбутват социалния кошер, и то най-вече защото действията не отговарят на изградената представа за нормално поведение, а не заради насилието. Историята е показала, че насилието може да е съвсем приемливо, дори основна част от нормалното поведение, стига да има подходящото оправдание за това, или пък липса на нужда от такова. Примерно никой няма да ти каже нищо ако настъпиш буболечка на улицата. Това също е акт на насилие, но на никой не му прави впечатление.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-09-2013 на 16:48
Така... от насилие до насилие има цял океан.
Бобулечката няма сензори за болка , или поне не са й като при бозайниците. Когато прилагат насилие върху някое животно си представям каква болка бих аз усетил. Не ме интересува миналото и историята, където насилието се е смятало за нещо нормално в различни индиански племена.. 21 век сме и не сме пещерняци.
Когато някой изверг одере живо кучето.. той трябва да влезе в затвора, не защото е с различни представи и мислене, ами за да не повтори действието отново, с друго куче. Защото това боли и то много.
В случая , този който дава кученца и котенца на змията, може да го прави, за да разнообрази храната на змията си, а не непременно да предоставя удоволствие от насилието.
Така де. На другия край на света хора ядат кучета. Китайците гледат за домашни любимци прасета. А в Кавказ кучетата ги имат само за работата, не ги милват никога.
Толкова си тъп, че дори няма да си правя труда да ти отговарям.
^И к'во? Прави ти кеф да гледаш подобни сцени ли? Ако е така, нещо много ти е сбъркано. Да, реакцията ни зависи от много неща, както и това кое смятаме за нормално и кое за грешно, но при всички случаи безцелното насилие говори за някакво заболяване/образно/... Едно е да убиеш прасето, защото трябва да ядеш, друго е да убиеш куче ей така за "кеф" и то по жесток начин и да се наслаждаваш... По твоята логика е нормално и убийството на хора без основателна причина. Не, не ме е страх от насилието. То си е необходимото зло, но в някакви граници. Не може да хвърлиш нещо живо от някъде заради някакви шибани лайкове във ФБ и да го считаш за нормално...
Изведнъж ме обзе желание да покажа, че вътрешновидовата агресия е не само толерирана, но и дълбоко ценена при хората.
Последно редактирано от Sh@d0w : 07-10-2013 на 04:11
Че кое му е лошото на Ницше? И силно се съмнявам да не изпитва никакви чуваства... По-скоро отчаяно се нуждае от внимание, пък ако ще и да са обиди...
За вас не знам, но тези гифчета при мен не провокират никаква реакция. Даже съм виждал с очите си мъртви животни, а и хора, бил съм в операционни, гледал съм как се режат крака, апендикси, хернии и т.н. и нищо от тези неща не ме отврати. Мисля че просто имате слаб контрол върху реакциите си, защото не осъзнавате вътрешната си природа - оттам единственото което ви остава е несъзнателно да реагирате на всичко във външния свят, както си знаете и както са ви научили. Фактът че сте неспособни да контролирате вътрешното си състояние е доказателство за това.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-09-2013 на 19:44
^
^Бъркаш. Дори и в момента го получава. Ти какво искаш да ти каже, че е обикновен, безинтересен и като другите ли? Не, той ти казва, че е различен, пък било то и в негативна посока и отново си получава дозичката интерес.
Едит:
^ И аз съм виждал мъртви животни и това не е провокирало реакция у мен. Какво дошло му е времето, умряло е - и аз ще умра някога. Реакция провокира безцелното убийство!
УАУ, колко сме силни. Пускаме гифчета с мъчения над животни.
Смая ме с мъжественост.
П.С. Не ми дрънкай за операционни. Аз изпитвам удоволствие от кръв, особено моята. Потриса ме жестокостта и мъчението на животните, не някаква си течност в червено.
Да не говорим, че гладкото ти сиво вещество пропуска маааалката подробност, че лекарите помагат, а не мъчат и убиват. Ама.. нали? Being a badass over here.
Вътрешната природа на хората е една - да ядът, ебът и отделят.
Човечеството е жалка робиня на онази бясна курва природата. За 4000 години само средствата се променят, цели, начини и причини са все едни и същи.
А на DoctorSatan666 като му става от мисълта че е някаква социална аберация издигната над другите си е добре за него. Няма лошо, щом му го дига, образно казано.