.
Отговор в тема
Страница 1 от 27 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 656
    Повече от фен
    Град
    Plovdiv

Към момчетата - какво мислите за съвременните момичета?

Здравейте. Искам да попитам мъжката част от форума по-специално, но може
    и дамите да се изкажат. Въпросът е следният: Харесват ли ви съвременните момичета,
    техните ценности, стил и маниери. Имам предвид тези от тях, които са т.нар. еманципирани,
    независими, предполагам сещате се за какво говоря. Голяма част от тях са с отношение
    към секса и любовта като на средностатистически мъж. Носят се с модни дрешки,
    големи очила, посещават редовно солариум, спазват диета и т.н. Сега, преди да бъда
    обвинен в най-различни грехове, искам да подчертая, че се интересувам от мнението
    ви относно цялостната личност на гореспоменатите девойки, а не само от външността
    им, защото едва ли има някой, който би отрекъл тяхната сексуална привлекателност, дори
    провокативност, която аз лично намирам дори за леко отблъскваща. Наясно съм,
    че начинът ми на мислене не е модерен и е доста вероятно да се сблъскам с груби
    назовавания, но съм склонен да поема този риск. Е, как мислите?

Мега фен Аватара на babity
    Това, че си поддържаш външния вид откога има определящо значение за това какъв човек си? И откога е нещо лошо? И още един въпрос за размисъл. Защо за мъжете да е приемливо да си развяват гениталиите, а жените да трябва да си надяват расото?

Мега фен Аватара на Chacho
    Аз искам да питам какво мислите за хора като автора, които вече n-та година са захапали стереотипа на чалгарките (които бяха фешъни, после кифли)? Представят го винаги по един и същи начин - две-три думи за външността, изключителна пошлост и суета, безсърдечие и празноумие. Говори се така, сякаш хем е едва ли не основно културно течение, хем е масово одобрявано или поне привидно некритикувано.

Не мислите ли, че такъв тип хора, които повдигат въпроса по гореспоменатия начин, търсят внимание, имат комплекс за малоценност, чудят се на фона на какво да изпъкнат, успяват да открият един оплюван образ, излизат пред хората, храчат се и те върху него и чакат одобрение от останалите, че са взели правилната страна, за да затвърдят за себе си, че са будни хора със здрави ценности, тъй като единствения начин да стигнат до това потвърждение е да чуят аплодисментите на масовката, да не ги отхвърли, без да имат нуждата фиктивния им злодей да е герой на реалността.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Не съм споменал поддържането на добър външен вид като определящо за това добър или лош човек си, дори смятам това за нещо от изключителна важност, не харесвам немарливостта. Става дума за друго, за благоприличие. Има разлика между това да си чист и спретнат, с хубави дрехи и поддържан външен вид и това да ходиш полугола в стил поп-фолк певица (без лоши чувства към жанра). Харесва ми женствеността, но не и непремереността. Надявам се с това да отговарям донякъде на първия въпрос, а относно втория - изобщо не смятам за по-приемливо мъжете да правят същото. Но кое същност кара момичетата да се държат по този начин - дали наистина се чувстват добре от това или се дразнят от двойния стандарт между момчета и момичета и се сремят към някаква поне за мен криворазбрана равнопоставеност. Изразявам личното си мнение и не искам да обидя никого.

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Чачо, донякъде си прав, братле. Наистина имам нужда да чуя от други хора, че не съм единствения оцелял с такъв начин на мислене. А това явление, което описвам и както ти правилно си усетил, ме тревожи и ме кара да се притеснявам дали нещо не съм изпуснал нишката, изобщо не е характерно само за чалгарите вече, то е навсякъде.
    Последно редактирано от procter : 07-11-2013 на 11:51

Мега фен Аватара на babity
    Всеки живее живота си както сметне за добре, защо изпитваш толкова силна необходимост да категоризираш хората? Живей си според собственото верую и не се оглеждай толкова встрани. Живота е достатъчно многообразен и рано или късно, при правилен подход от твоя страна, ще те събере с хора, които ти пасват. Зак'во трябва да гледаш, още повече да плюеш, в чуждото канче?

Миналото лято и аз се разчекнах (с помощта, разбира се, на много приятели и доброжелатели) между това, което искам да правя и това, което ми се налага като морал. Еми, няма едно хубаво. Винаги някой те критикува за нещо. Отношенията ми с хората са емоции. Сега емоцията е хубава - значи се виждаме/излизаме/прибираме се/правим секс/ходим наляво надясно/чувствам се добре. Утре вече не е толкова хубава, всеки по пътя си и не виждам нищо лошо в това. Ако се стараеш да обираш позитивите на всяка ситуация точно толкова, колкото усърдно се опитваш да поставяш рамки, ще си мноооого щастлив човек.

Цитирай Първоначално написано от procter Виж мнението
    Чачо, донякъде си прав, братле. Наистина имам нужда да чуя от други хора, че не съм единствения оцелял с такъв начин на мислене. А това явление, което описвам и както ти правилно си усетил, ме тревожи и ме кара да се притеснявам дали нещо не съм изпуснал нишката, изобщо не е характерно само за чалгарите вече, то е навсякъде.
    Не си единствения оцелял с това мислене, за съжаление. За тинейджърската възраст не е притеснително, но е паразит у зрелия човек, щото е абсурдно да се самоубеждава, че предразсъдъците са просто различно мислене.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Бе никога не съм бил ЗА модни течения и глупости. Никога не ми е и пречило обаче. Всеки има свободата да прави квото си иска, ако ще и с клоунски нос да се разкарват по улицата, ако ще да са голи, тяхна работа. Стига да не си правят събрания и да развяват плакати - вижте ни, да не ми навлизат в личното пространство по никакъв начин.

Та не схващам защо на вас ви пречи?

А на въпроса защо го правят, отговора е най-често: защото са овце. Те следват. Има естествено изключения, но "проблемът" е най-често в следването и идолите.

Личността им, начинът им на мислене и маниерите им. Въпреки факта, че слушам рок музика се разбирам повече с хора, които слушат чалга. Тука нямам предвид кифли, с които си говорим за тонове фондютен, маски за коса, нямам предвид и мъже, с които единствените ни теми на разговор са чалга певици, чалга дискотеки и солариуми. Говорим за хора, които въпреки, че слушат музиката и се кефят на културата са запазили индивидуалността си. Лично аз имам много такива познати.

Така че и тук, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА?

anonymous708973
    Guest
    Голяма част от тях са с отношение
    към секса и любовта като на средностатистически мъж.
    Аз се гордея с това, впрочем.

Но това по никакъв начин не съвпада с останалото описание: тези с големите очила, солариумите, редовните дискотеки и полуразмазаните снимки, на които се виждат я цици, я крака, далеч не са с това отношение. Напротив - те или са принцески, или мъжемелачки. Пардон... или се мислят за принцеси, или за мъжемелачки.

Ако не си съгласен, мога да ти пусна няколко фб статуса от една позната.

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Извинявам се, ако темата ми звучи като осъждане правото на избор на когото и да било, изобщо не целя това. Не осъждам нито музикалния избор, нито сексуалния. Просто искам да чуя какво мислите за хората, които правят избора, описан по-горе. Разбира се, че всеки има право да живее както сметне за добре. Аз само питам дали вие намирате това за "добре". Благодаря ви за мненията и на Чачо за загрижеността за психичното ми здраве и безплатната психоанализа

Аз само питам дали вие намирате това за "добре"
    Не го намирам за яко. Не го намирам и за тъпо. Предполагам, че в такъв случай мнението ми е: добре.

Всеки си отговаря за себе си. Има и хора с ценности. Казвам хора, защото е глупаво да делим на мъже и жени. То сега аз да почна да се оплаквам, че днешните мъже са простаци, мърльовци... аре моля ви се... когато човек си подбира средата си намира хора, с които си пасва.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Радвам се, че тук има толерантни хора, а не само дървени философи. Толерантността, разбира се е хубаво нещо, но не е това, което провокира любопитството ми. Всеки има някакви ценности, това е повече от ясно. По-скоро въпросът е доколко ги споделяме. Намираме ли ги за добри или не. Не става дума за осъждане ценностите на другите, а за изразяване гласно на собствените.

Извинявам се, ако темата ми звучи като осъждане правото на избор на когото и да било, изобщо не целя това. Не осъждам нито музикалния избор, нито сексуалния. Просто искам да чуя какво мислите за хората, които правят избора, описан по-горе. Разбира се, че всеки има право да живее както сметне за добре. Аз само питам дали вие намирате това за "добре". Благодаря ви за мненията и на Чачо за загрижеността за психичното ми здраве и безплатната психоанализа
    Не го намирам за добре, но не го намирам за съвременно, нито за масово, нито често срещам хора, които отговарят на всичките изброени критерии наведнъж.

И тук се пускат повече такива теми със същия въпрос, отколкото има кифли по улиците. Прави ми впечатление, че точно този предразсъдък у хората ги кара да подценяват привидно пошлите, защото зад маската на марковите очила могат да се крият също стабилни ценности.

И във връзка с последният ти коментар, ценностите ми диктуват да не окачествявам като добро и лошо. Не ходя с такива дрехи и не съм суетен - тениска, маратонки и дънки са ми достатъчни. Не го намирам за по-добро от алтернативите, смятам, че са подходящи за мен и характера ми. Не се ограничавам в израза на сексуалността ми, но не го окачествявам като правилно, а като мой личен приоритет, обвързан с характера ми в цялост, който е несъпоставим на чуждия.

Мисля, че вече личи, че за мен външността и нагласата към секса не са фактор за оценката ми на човека. Оставям ги като избор, който не може да бъде добър или лош, може да бъде само личен. Нямам основа, на която да ги съдя.
    Последно редактирано от Chacho : 07-11-2013 на 12:47

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Според мен е по-масово, отколкото мислиш, поне в моята среда. Благодаря ти за мнението. Съгласен съм, че това е стереотип, а предразсъдъците на са добър съветник, но това е силата на асоциативното учене. Ако достатъчно често се съчетават гореописаното поведение и разочарование или друга негативна последица, е напълно нормално хората да изградят стереотипи. Това е част от човешката природа, за съжаление времето ни на този свят е малко, за да дадем равен шанс на всички и да ги опознаем.
    Последно редактирано от procter : 07-11-2013 на 12:48

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Интересно е също, че често когато темата е сексуалния морал на жените, последните винаги си бършат ръцете със "защо мъжете, които го правят са плейбои, а жените - к**ви". Защо мислите, че е по-логично (както е модерното разбиране) жените, които го правят, да бъдат определени като вървежни, а не мъжете като к**ви?

защото зад маската на марковите очила могат да се крият също стабилни ценности.
    Абсолютно. Често съм се убеждавал точно в това.

По-скоро въпросът е доколко ги споделяме. Намираме ли ги за добри или не.
    За конкретните от теб въпроси:

Голяма част от тях са с отношение към секса и любовта като на средностатистически мъж.
    Да, това ме кефи. Моето мнение е, че по-голямата част от жените искат да се чукат, точно толкова, колкото искаме и ние - мъжете. Просто не са открити по въпроса и са затрупани със стереотипи, че едва ли не трябва да си пазят девствеността до сватбата. Ако говорим пък за крайност - да спят всяка вечер с различен - мисля, че мнението на повечето от нас ще е еднозначно. Но в нормалния случай е нещо готино.

Носят се с модни дрешки
    В това не виждам нищо лошо. Тва, че аз например никога не бих облякъл розово или пък червен и стеснен панталон си е въпрос на стил. На другите им е позволено, ако се чувстват удобно в дрехите си.

посещават редовно солариум
    Тва винаги съм го смятал за тъпотия. Ако ме кефиха толкова много негърките щях да емигрирам.
    Умереното ходене на солариум всъщност, също не ми пречи.

спазват диета
    Това го смятам за адски дебилно. Що трябва да ограничаваш себе си по толкова тъп начин? Много по-добре е примерно да се запишеш на спорт, който ТЕ КЕФИ. Хем ще ти носи удоволствие, хем ще си топиш мазнините и без да спазваш диети. Ся ако говорим за ядене, като това на таз тазманинския дявол ше трябва диета, но това е твърде рядко срещана крайност, с която повечето момичета нямат проблем.

това да ходиш полугола в стил поп-фолк певица (без лоши чувства към жанра)
    Момичетата с полички са по-секси от момичетата с дънки пък :S

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аз се гордея с това, впрочем.

Но това по никакъв начин не съвпада с останалото описание: тези с големите очила, солариумите, редовните дискотеки и полуразмазаните снимки, на които се виждат я цици, я крака, далеч не са с това отношение. Напротив - те или са принцески, или мъжемелачки. Пардон... или се мислят за принцеси, или за мъжемелачки.

Ако не си съгласен, мога да ти пусна няколко фб статуса от една позната.
    Не се сдържах:
    "аз минавам, скрий му очите". Интересен факт: почти знам наизуст текста на песента, но съвсем не съм тръгнала да се вживявам в ролята на главната героиня.
    "мъжете с пари сте боклуци, да не се чудите после що ви мачкам". Видяла мухлата мъж с пари щото...

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    PinkPan7her, тоест ти си почитател на неангажиращия секс, така ли да се разбира?

Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Ако бъркам поправете ме, но ми се струва, че момичетата са със същото отношение към момчетата-к**вари, както аз към подобните момичета. Статусите, които си публикувала ме навеждат на тази мисъл. Та ето едно наистина интересно разширение на темата: Момичета, какво мислите за мъжете-плейбой (в контекста на темата - промискуитетно настроените, накичени с ланци и напомпани мускули). Е, сега ще видим двойния стандарт, обзалагам се.
    Как момчетата-к**ви са идиоти, простаци, гадняри...., а момичетата еманципирани, модерни, независими, амбициозни, самоуверени .....
    Последно редактирано от procter : 07-11-2013 на 13:40

procter:Носят се с модни дрешки,
    големи очила, посещават редовно солариум, спазват диета и т.н.

Тези неща ги правят почти всички момичета АЗ СЪЩО.

procter:Момичета, какво мислите за мъжете-плейбой (в контекста на темата - промискуитетно настроените, накичени с ланци и напомпани мускули)

Тава е късмет.1.Отиват на кастинг,2.харезват ги и 3.СТАВАТ БЛЕЙБОЙ.
    И те също използват ФОТОШОП.

anonymous708973
    Guest
    PinkPan7her, тоест ти си почитател на неангажиращия секс, така ли да се разбира?
    Не.

момичетата еманципирани, модерни, независими, амбициозни, самоуверени
    Глупости.

И съм съгласна с Чачо за идеята на темата. Дай да оплюем всички и да се изкараме най-великите. Мерилин правилно отбеляза - сам си избираш средата. Като дадени момичета не те кефят, просто не общувай с тях. И не смей да се изказваш за ВСИЧКИ съвременни момичета само по една извадка.

Мега фен Аватара на pandabear
    бръм. скоро не ми се беше случвало в този форум да прочета тема, която да ме накара да прочета всеки един коментар в нея. съвсем малко съм разочарована, но това е друг въпрос. иначе, авторе, не съм мъжко, ама бих изразила своята позиция в темата ти. за добро или лошо общо взето съм израстнала сред мъже. наблюдения имам всякакви, включително и към отношенията им към жените. за да бъде една жена такава, каквато ти си я описал си има причини. първата и очеведна е, че ограничеността ѝ идва в повече. а защо е така? защото е видяла, че има и индивити от мъжките, на които това им допада доста => това ще е нейното 'спасение'. 'заразата' се разпространява бързо и хоп стигаме до тук, където жената придобива толкова много етикети и епитети, че в един момент повечето, забравят кои са и за какво се борят. следват различни видове сравнения, разискват се обширни теми за морала, ценностите, а истната е, че всичко е въпрос на интереси. всяко стадо си има мърша- това е. както днес, така и преди. който иска ще подбира, който не иска, ще се задоволява с това, което му предлага 'съвременността'.

Като цяло момичетата са по-набеждавани за курветини от мъжете, но тук таме се прокрадва по някое "бройкаджия".

Не ми пука особено за хората, които поставят такива етикети. Двойният стандарт е нормално явление, това е просто противоречие, което или е плод на комплекс, или на недостиг на акъл.

Не искам и да дълбая по-надолу. Като някой си противоречи, му казвам, че си противоречи, не търся справедливост толкова.

Чачо, виждам, че не си съгласен с мен, но не разбирам твоята теза. С какво точно не си сзгласен. Обясни ми, ако обичаш. Ти харесваш тези мадами, за които говоря, така ли? И нямаш против гаджето ти да се чука под път и над път. Pandabear, не съм сигурен, че те разбрах правилно, но благодаря за подкрепата.
    Не одобрявам изневярата, но не одобрявам и изкуствено да се подтиска сексуалността. Едно момиче трябва да може да се изчука и с 15, ако иска. Ако ми е гадже, ще искам да е моногамна и тези 15 партньора да са били преди мен и да няма повече сексуални контакти с тях.

Не съм съгласен със стереотипизирането. Хубаво, присъщо ни е на природата, но трябва да знаем, че стереотипът винаги е само приближение до истинската личност, затова не трябва да го имаме за безусловна истина.

Другото, с което не съм съгласен, е да се обвързва характера на хората със сексуалните им навици, предпочитанията им към дрехите и въобще грижите които полагат за себе си. Или по-точно да се прави цялостен профил на човека само по тези му черти. Винаги ще бъде опровергаван.

Затова не се кефя и на темата, не мисля че може да излезе нещо съществено от нея.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си