Първоначално написано от 
klimatronik

Боже! Ти да не си чужденка? 
Минал съм през тези неща. 
Родителите какво ги намесваш? Първо на първо, че има родители за убиване. Второ, те не са божии пратеници, които могат да направят всичко. И трето, мислиш ли,че момче ще споделя на родителите си,че го бият без да го е срам, камо ли пред баща си? 
Госпожи ли? Тя дирекцията не прави нищо, ти госпожите намесваш. В някои училища госпожичките не смеят да се обадят, защото се страхуват за себе си + това много от тях са станали такива  почти като ей така от взети от улицата хора, търсещи си някаква работа.  
Да се оплачи на даскал, ако го бият - равностойно на 100% -во пребиване и никаква реакция. 
Да се оплачи на дирекция - риск печели , риск губи.    И така е не само в изостаналите селски училища , ами и в много съвсем нормални в градовете. 
Ти спомняш ли си БТВ репортерите преди 2 години,когато даваха за журналиста под прикритие като учител в едно даскало? Как спокойно си носиха ножове учениците в училище,а учителите не им пукаше? 
Направо ме изумяваш! Боже, моли се да не ти се случва такова нещо с децата ти, че ще видиш,че единствените въпроси ,които ще обсъждате с тях   ще са от сорта на ,, ами дай да те преместим в друго училище тогава, че не знам какво да направя''