.
Отговор в тема
Страница 5 от 91 ПървиПърви 1234567891555 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 2259
    Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    А пък и учителите ще са по-милостиви. Вярвай си
    Вярвам си.
    Всеки учител вече ни каза какви са му изискванията за 12 клас. Тази по математика каза, че тези, на които няма да им трябва този предмет, ще ги освободи още в началото на календарната година.
    Повечето казаха, че и отсъствия няма да пишат, стига да си изкараш нужните оценки още в началото. Първите 3-4 месеца ако се скъсаме от учене, останалото време ще сме свободни да си учим само по предметите, които ще ни трябват за в бъдеще.
    Като цяло съм спокойна и сигурна в себе си. Въобще не ме тормозят мисли за учебната година и матурите.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от MnnLUSSY Виж мнението
    Ами информация за самия изпит, от къде ще е най-добре да се подготвя, какъв точно е изпита и т.н. Общо взето всякаква информация ще ми е от полза
    В сайта им има информация какво като материал съдържа изпита. http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...a_na_b_lgariya

Аз не съм се подготвяла отделном за няколко дни седнах и си изчетох учебника по история за 11 клас и изкарах 5и13. Но е хубаво ,ако историята ти харесва и се интересуваш. Имаш стари знания над ,които да надграждаш, а не да започнеш от дъното. Ако започваш от нулата повярвай ми ще ти е много трудно.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...k_i_literatura

Има кандидатстудентски курсове, за които също пише на сайта.
    Изпитът по история се състои в 4 часа. Пишеш тема, колкто душа ти сака, докато ти стигне времето. Хубаво е да знаеш как да си структурираш темата. Увод - изложение, доказателства, заключение. Да можеш ,освен да излагаш факти, и да ги тълкуваш. Да можеш да правиш причинноследствена връзка и да анализираш действията на владетеля да речем.
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Ива, защо да е най-гадната година?
    Предметите ще са по-малко, последна година е, ще си наблягаме на това, което най-много ни харесва. А пък и учителите ще са по-милостиви. От нас се иска само да си седнем на задниците и да учим.
    Хахаха, добре :д
    Наивното то.

Всеки те ръчка, сякаш неговият предмет е най-важен. И накрая като ти зашият петиците, има да се чудиш откъде ти е дошло.

Град
    Beyond reality
    При нас пък не беше така. Всички бяха много разбрани, опитваха се всячески да ни помагат , с каквото могат. Под помощ няма предвид подарък на оценки,ами ако трябва да те изпитат някой час ,за да си оправиш оценка те изкарват от спорт примерно, или нещо от сорта. Хах. при нас беше леко, отсъствията бяха затегнати,но като цяло не ни юркаха толкова,колкото в 11 клас. А там си беше с клизма. Подготвяха си ни , 12 клас, с пробни матури и преговор на материал,но не са ни натискали, че да ни откажат. Явно си е и до преподаватели.
    maDamn

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    При мен си беше яко учене само първия срок,после си четяхме за кандидатстването и така.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Тази по математика каза, че тези, на които няма да им трябва този предмет, ще ги освободи още в началото на календарната година.
    Повечето казаха, че и отсъствия няма да пишат, стига да си изкараш нужните оценки още в началото
    Извинявам се, че съм учила в сериозно училище, в което се държи да се спазват правилата

Иначе няма и защо да се притеснявате за матурите. Особено тази по БЕЛ. Keep calm и си изкарайте яко последната ваканция.
    Не искам да давам лош пример и хич не се гордея с това, но изкарах над 5.50 на матурата, а около 20 матуритетни произведения не съм ги чела

Мега фен Аватара на xoxi
    Никакви правила не се нарушават. Не виждам абсолютно нищо НЕсериозно в това, че преподавателите не искат да ни натоварват излишно и да ни подлагат под излишно напрежение. Ако спокойната обстановка в клас и помагането на учениците са знак за несериозно отношение, тогава всеки учил в сериозно училище е извинен.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Яви се на нещо, с което НЯМА да кандидатстваш?
    точно затова започнах да се колебая между философския цикъл и АЕ

А искаш ли да зарежеш матурата и да правим любов цял ден?
    и ръката ти да остане на сухо?

иначе и ние сме такова училище, в което много се държи най-вече на отсъствията и като нищо можеш да минеш на самостоятелна, ако прекаляваш, а и при нас много се учи, поне нас тази година не ни караха да носим униформите
    иначе толкова години бяхме навлечени..ужс

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    точно затова започнах да се колебая между философския цикъл и АЕ
    и ръката ти да остане на сухо?
    Действай с Английския.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    we'll see

изчетохте ли вече книжките?
    аз чета такива, които не са задължителни

Мега фен Аватара на Colouring
    И аз така. Паралелно с "Железният светилник" ми вървят още две, комбинацията е странна, но все пак приятна. :Д

Благодаря ти много а тестови въпроси няма, само тема за 4 часа? А изпита по литература пак ли е само тема или има и друго?

„Железният светилник“, „Преспанските камбани“, „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“ съм ги чел още миналата година. Друго не знам какво има да се чете.

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    започнах да се колебая между философския цикъл и АЕ
    Не, недей да записваш философия, освен ако не си супер наясно с материала.
    Половината ми фр записаха фил. цикъл с идеята, че е най-лесната матура и оценките им хич не са добри.

Ако си го знаеш английския, отиди на матура и се надявай да няма теми от рода на "бук ли искаш да си или елха"

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от MnnLUSSY Виж мнението
    Благодаря ти много а тестови въпроси няма, само тема за 4 часа? А изпита по литература пак ли е само тема или има и друго?
    Пише си :Вид на изпита
    Всеки от кандидат -студентите избира и работи по една от следните изпитни задачи:

Изпитна задача 1
    Създаване на самостоятелен аргументативен текст по проблем, поставен чрез творчеството на конкретен автор от българската литература. Проблемът е предварително зададен във формулировката на задачата.
    Пример: "История и избор в романа "Тютюн" от Димитър Димов"

Изпитна задача 2
    Създаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, в който да се интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.

Не нямаш тестови по история. И по БЕЛ , и по История - 4 часа тема.
    maDamn

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Някой за Шотландия?

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Някой за Шотландия?
    Аз го обмислях този вариант и още не съм се съвсем отказала.

Бройте и мен, решила съм втората матура да ми е математика, но съм много зле там.Искам да запиша ИТ специалист в НБУ или УНСС затова и искам математика за втора матура, но ми трябват частни и дори и с тях не съм сигурна,че ще се справя.

ИТ в УНСС???!

Да и аз се учудих доста, гледах презентация от известен професор мисля,че беше и беше казал, че най-добрите университети за ит специалисти са ФМИ,НБУ И УНСС. Не знам до колко е вярно и мен ме съмнява там да има такава специалност.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от ShadyGirl07 Виж мнението
    Бройте и мен, решила съм втората матура да ми е математика, но съм много зле там.Искам да запиша ИТ специалист в НБУ или УНСС затова и искам математика за втора матура, но ми трябват частни и дори и с тях не съм сигурна,че ще се справя.
    lol и аз ще съм с математика. Успех.

Да и аз се учудих доста, гледах презентация от известен професор мисля,че беше и беше казал, че най-добрите университети за ит специалисти са ФМИ,НБУ И УНСС. Не знам до колко е вярно и мен ме съмнява там да има такава специалност.
    Грешно си разбрала, дай да я видя тая презентация. Най-добрите места са ТУ и ФМИ, зависи какво точно искаш.

На теб какво ти се учи?

Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    lol и аз ще съм с математика. Успех.
    Благодаря, ще ми е нужен доста. Успех и на тебе дано се справим.

Грешно си разбрала, дай да я видя тая презентация. Най-добрите места са ТУ и ФМИ, зависи какво точно искаш.

На теб какво ти се учи?
    Искам да е нещо свързано с компютри, но да не изисква математика :Д .. знам,че няма такова затова и искам някак си да я науча поне малко.А за презентацията ето я http://www.slideshare.net/nakov/ss-7890508

Искам да е нещо свързано с компютри, но да не изисква математика :Д .. знам,че няма такова затова и искам някак си да я науча поне малко.А за презентацията ето я http://www.slideshare.net/nakov/ss-7890508
    Супер, мила, готини неща искаш, ама какво точно? "Свързано с компютри" може да значи неща - графичен дизайн, уеб сайтове, програмиране, мрежи, криптиране, комуникация и прочие и прочие?

Вече е различно и нивото математика, което ти трябва.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си