- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дванадесетокласници 2013/2014
Казвам ти го като човек, който беше във ФМИ, работи в тая област, говорил е с достатъчно хора в тая област, за да е наясно какво се търси. За дипломата ти никой няма да те пита - а ако им покажеш такава от УНСС по ИТ, може и да не те вземат. Може да запишеш една година някъде, колкото да видиш какво е. Но просто ще видиш, че няма смисъл, особено ако се занимаваш с уеб, за който е нужно да си в час с технологиите. По-добре иди в Телерик. Ако искаш висше и диплома, запиши нещо друго. И аз сега обмислям да запиша, за да имам тапия, но в ИТ е безсмислено.
За работа ме приеха без опит, с тестове, които провериха уменията ми и които ми определят заплащането. На другите места също е така. Или евентуално ти изискват портфолио. Или опит. Зависи от позицията. Ама диплома... хах.
И Sh@dow може да се включи, същото ще ти каже.
Ако е проблем да убедиш вашите, направи си 2-3 проекта вкъщи, кандидатствай за работа, хвани се на по-висока заплата от тях и им кажи, че не стоят така нещата, както те си представят.
Тва не означава, че не искат качества. Искат специалисти. Но можеш да се специализираш вкъщи.
ПС: Имам колега, които е без висше и преподаваше в СУ ФМИ, където се води най-най. Той най-много ме е убеждавал да не записвам университет. Масово хора без дипломи взимат по-високи заплати от хората с дипломите.
ПС2: Дори и с математика да решиш да се занимаваш и да добиеш университетските знания (да усвоиш висшата математика) с воля и постоянство можеш да го постигнеш вкъщи.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^ Интересно, не знаех, че нещата стоят така.Но въпреки това не си представям как ще науча всичко от вкъщи, да наистина повечето неща за компютрите съм ги научила сама със много постоянство, но това са общи неща.Сама не виждам как ще се справя все пак нали някой трябва да ти каже или покаже как се прави дадено нещо.