Първоначално написано от
psychopath
Аз съм против протестите. Причините за това са твърде неадекватните и разединени искания от страна на протестиращите, основните такива са оставка и нови избори. И после какво? Ново 20, нов бардак със стари к'урви и същата патова ситуация.
Дори няма да отделям внимание на факта, че голяма част от протестиращите го правят за разходката или пък да се правят на фейсбук-активисти. И ако има нови избори какво ще стане? Пак ще се появи Боко Тиквата, на бял кон. Против парадоксалните искания съм! Как може да искаш някой да поеме отговорност за действията си, като в същото време искаш да избяга от отговорността, както направи Боко например.
Когато политическа сила подаде оставка, това на прост език означава да се покрие вдън земя, а не да се готви за нови избори и да "яхва протеста".
Не се прави така! Промяната няма да дойде сама. Идеята на протестите е да се постави правителството под натиск, за да си върши работата.
При Бойко бяхме цъфнали и вързали ли, че си седяхте всички вкъщи, а сега се сетихте да протестирате? Че на всичкото отгоре се разграничавали от февруарските протести.
Сигурно ще се повторя, но проблема е в манталитета на българите, които чакат някой да ги оправи с магическа пръчка и на следващата зора да сме Швеция, но с по-благоприятен климат.
И аз не съм във възторг от това правителство, никак, но ако алтернативата е оставка, нови избори и пак Боко Тиквата...не мерси, пукнете всичките!