.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 145

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от 3aBuCu Виж мнението
    Много интересна интерпретация все едно слушам костюмираните пичовете, които предния ден ми чукаха на вратата да ме просвещават във "вярната религия". А в моментът, когато го обърна на физика просто останах потресен. В общи линии не каза нищо, но поне разбрах защо не съм религиозен - християнството е прекалено сложно, за да го разбера ... явно IQ-то ми е недостатъчно, за да стигам до такива дълбоки разсъждения.

въпрос на правилна вяра е, не на интелигентност

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението

Верно бе...

А как знаеш, че вярата е правилна? Нека позная, вярваш че е така.... Значи въпросът не е само до вярването, а и до вяра в самото вярване.... Бахти inception-а.

Последно редактирано от Otis_Driftwood : 07-27-2013 на 13:55

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Fang Виж мнението
    http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3u1au28G51rqfhi2o1_250.gif

Верно бе...
    Цитирай Първоначално написано от Otis_Driftwood Виж мнението
    А как знаеш, че вярата е правилна? Нека позная, вярваш че е така.... Значи въпросът не е само до вярването, а и до вяра в самото вярване.... Бахти inception-а.
    Цитирай Първоначално написано от 3aBuCu Виж мнението
    http://forum.bodybuilding.com/attachment.php?attachmentid=3913453&stc=1&d=132283 4417

въпрос на любов към човеците е - това е вярата, ако наистина обичаш другите, тогава ще предпочиташ само добри неща за тях, ето защо обикновено истинските Светии пребиваващи в този свят са необразовани и нищожни по отношение на интелигентност, но понеже имат съвършена любов към останалите човеци/одушевени и затова търсят истинският Бог с цел да изходатайствуват/издействуват възможно най-съвършено спасение/осигуряване за всички тях, понеже това по принцип са най-обикновени човеци, които стават истински Светии именно поради голямата си любов към човечеството, понеже точно тя ги кара да търсят/призовават Онзи, Който наистина е истинският Бог с цел да измолят/изходатайствуват от Него съвършено спасение/осигуряване за всички човеци/души, и точно така те Го намират и се оказват първи в Божието Царство, понеже космоса е пълен с милиарди галактики, от които във всяка една от тях има милиарди слънца, около немалко от тях кражат планети като тази тук пълни с човеци, от които макар и един много малък процент се оказват истински Светии, така щото истинският Господ Бог събира своите Светии от цялата вселена, дори и да събере само по 1000 истински Светии от всяка населена с човеци планета, това умножено по милиарди такива планети прави хиляди милиарди истински Светии

"А те(т.е. а хората), като гледаха дързостта на Петра и Иоана и бяха вече забележили, че са неграмотни и неучени човеци, чудеха се; и познаха, че са били с Исуса." Деяния 4: 13,

"Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават, също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете. И други овце(сиреч, и други Светии) имам, които не са от тая кошара(сиреч, които не са от тази планета), и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир. Затова Ме люби Отец, защото Аз давам живота Си, за да го взема пак." Йоан 10: 14-17,

"видях и чух глас от много ангели(сиреч, от много истински Светии) около престола и живите същества и старците; (и числото им беше десетки хиляди по десетки хиляди и хиляди по хиляди): и казваха с висок глас: Достойно е Агнето, което е било заклано(сиреч, достоен е истинският Господ Бог, Който е съвършено Добър), да приеме сила и богатство, премъдрост и могъщество, почит, слава и благословение." Откровение 5: 11-12,

"След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно. Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово. И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне." Откровение 19: 11-14

когато числото на истинските Светии се попълни напълно, тогава ще дойде свършекът, и това ще стане съвсем скоро, защото числото им е вече почти попълнено за изминалите около 5-6 хилядолетия досега

"Гледах догдето се положиха престоли(сиреч, докато числото на истинските Светии се попълни), и Старият по дни седна(сиреч, и тогава истинският Бог се събуди от хилядолетният си полусън), чието облекло беше бяло като сняг(сиреч, чиято слава беше съвършено праведна), и космите на главата Му като чиста вълна(сиреч, и Неговата премъдрост съвършено добра), престолът Му - огнени пламъци(сиреч, Неговото управление изобилен живот за всички човеци/души), и колелата Му пламенен огън(сиреч, и Неговите четири "ветрища" насищащи всички одушевени с благодат). Огнена река(сиреч, Слово на Живот) излизаше и течеше пред Него; милион служители Му слугуваха, и милиарди по милиарди стояха пред Него; съдилището се откри(сиреч, свършекът настъпи), и книгите се отвориха(сиреч, и Неговите съдби се откриха)." Даниил 7: 9-10,

"братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля(сиреч, традиционните вярващи от Божият Завет), само докато влезе пълното число на езичниците(сиреч, пълното число на истинските Светии от езичниците)." Римляни 11: 25,

"И на всеки от тях(сиреч, на всеки от истинските Светии) се даде по една бяла дреха; и рече им се да си почиват още малко време, докле се допълни числото и на съслужителите им и братята им, които щяха да бъдат убити като тях." Откровение 6: 11,

"След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво. И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите(т.е. на истинските Светии) на нашия Бог. И чух числото на подпечатаните(сиреч, числото на истинските Светии), сто и четиридесет и четири хиляди(сиреч, пълното число) подпечатани(сиреч, истински Светии) от всичките племена на израилтяните(сиреч, от всички вярващи):" Откровение 7: 1-4

вярата е проява на чиста любов към всички човеци/души на вселената, докато интелигентността не е приоритет във вярата

"Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; още и долните и презрените неща на света избра Бог, да(сиреч, за да посрами възвишените и благородните)! и ония, които ги няма(сиреч, и онези които системата на човешката(666) религия/духовност счита за прекалено добри), за да унищожи тия, които ги има(сиреч, за да унищожи тези, които тя счита за справедливи, сиреч нейните неправди), за да не се похвали ни една твар пред Бога. А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление; тъй щото, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали"." 1 Коринтяни 1: 27-31,

"А относно идоложертвеното(т.е. що се отнася до вършенето/правенето на духовно/религиозно беззаконие): Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса! Но знанието(сиреч, знанието във вярата) възгордява, а любовта назидава(също: смирява). Ако някой(сиреч, ако някой вярващ) мисли, че знае нещо, той още не е познал както трябва да познава. Но, ако някой люби Бога(сиреч, но ако някой наистина обича истинският Бог), той е познат от Него." 1 Коринтяни 8: 1-3
    Последно редактирано от npp : 07-28-2013 на 10:03

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си