.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 145

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    имай предвид че първо злосторниците причиняват страдание на другиго, а наказанието за злодеянието обикновено може да дойде чак след това, и как си го представяш това за да може да има рай за човечеството все някой да трябва да страда?!, не ти ли се струва поне малко абсурдно това човечеството да живее добре за сметка на други, които все да трябва да страдат заради това?!, не е ли това все едно както ако някой все трябва да мъчи другиго за да може да е спокоен/удовлетворен?!, или все едно както нане казал: "мен да ми е добре, па на вуте нека му е зле"
    Еми а де, нали и аз това казвам. Въпросите ми са по-скоро реторични, но ако някой все пак им отговори, ще съм му благодарна.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Еми а де, нали и аз това казвам. Въпросите ми са по-скоро реторични, но ако някой все пак им отговори, ще съм му благодарна.

отговорът е че злото царува само през първите около 5-6 хилядолетия от (началото на) вечността, след това истинският Бог го премахва веднъж завинаги до краят на вечността, ето защо е добре да се въздържаме от причиняване на зло другиму, понеже злото е преходно и никак не е добре да отвръщаме някому за злото с зло, а още повече на доброто с зло, това е и което е написано в Библията:

"Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци; ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци. Не си отмъстявайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв; защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението, Аз ще сторя въздаяние, казва Господ". Но, "Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го; Ако е жаден, напой го; Защото, това като правиш, ще натрупаш жар на главата му". Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." Римляни 12: 17-21

понеже каквото правиш на другите в тази вечност, това ще ти правят и те в следващите вечности, защото вечността е хем безкрайна хем периодична, понеже всъщност е период с начало и край подобно на столетието и хилядолетието макар и по-продължителен от тях, но след краят на всяка вечност винаги започва ново начало на следваща поред вечност - така вечността е едновременно безкрайна и периодична подобно на въртенето на часовниковите стрелки около циферблата на часовника, които множество пъти стигат от 1 до 12 така щото въртенето им е хем безкрайно хем периодично, така и вечността е като двд диск с един и същ филм, който се въпроизвежда нон-стоп на режим повторение, всички събития от тази вечност ще се повтарят едно към едно през следващите завъртания на вечността, но с тази разлика че ролите на душите се сменят с една стъпка напред за всяка една поредна вечност, така щото всяка душа ще се въплати в личността на всеки един човек и на всяко едно одушевено същество, които са живели досега, и ще има същата съдба, която и те са имали, ето защо Господът - Исус Христос е казал:

"Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери..... И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 1-12

това е накратко
    Последно редактирано от npp : 07-31-2013 на 12:11

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си