Здраавеей
Отново не разбирам защо си помисли,че нещо се хваля или перча с езда? Още колко време трябва да мине,че да ме разбереш?! :Д В крайна сметка отново ме удовлетвори, но не беше нужно чак да ми уголемяваш буквите, виждам те перфектно .. :Д
Та значи. Първо, естествено, че конете нямат нищо общо с моторите. Те са живи същества, другото е машина.
С мотора като искаш да завиеш на дясно - завиваш (ако не е паднала гумата де), като ти свърши горивото - спираш. При коня не е точно така. Освен да научиш ,,техниката'', трябва и да му опознаеш нрава. Всеки кон е различен и поради тази причина трябва,казано по по-прост начин, да се нагодиш, да си го познаваш като характер, действия и тнт.
Целта на коментара ми не беше хейтърска. Нито толкова тролска. Ами по-скоро исках да ви накарам, та дори и малко, да се замислите. Някой ден, ако ви се отдаде възможност да се качите на кон, да вземете някой урок, че кой знае - може и да ви хареса. Първия път като се метнете на 2 метра от земята и още не сте свикнали ще ви е доста готино. От страни като се гледат яздените коне - изглежда лесно, но всъщност се иска бая тренировки. Качването на достатъчно буен кон от човек, който няма години опит - си е чисто падане от животното.
А пък аз сега, а и дори да имах по-голям опит, нямаше да правя глупави бели и номера при язденето, защото освен за себе си, съм отговорен и за коня, а и за другите хора около мен, защото подплашения кон - е опасен.
Тая глупост за 1-дната конса сила и мотора с 300 км в част беше доста не на мястото си.
Ако сте чували, конете не се използват само за един вид състезания на хиподрум, ами си има и най-различни като например паркур, крос (скачане на препядствия) и др