- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Колата пред жената
какви обещания?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Нищо не знам, не са излезли мачовете, изобщо не съм спамил си нямам на идея.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Че кой ти говори за купуване?
Само в България такъв голям процент от хората имат собствени жилища.
Ти си бачкай, купувай си сам и глезотиите, ама плащай сметки, храна и т.н., пък тогава си купи заветната КОЛА. Поне аз така разбрах Чачо.
Лафът на Джейми Ланистър кърти :д
Е то кат' не е твоя собственост, ебем ти финансовата независимост.
То тогава и храна като си купуваш, не можеш да получиш финансова независимост, щото все ще се изчерпа. Освен ако не си вземеш запас доживот.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Оффф, не трябва да се налагам, не знам 'що го правя. Простете!
Последно редактирано от babity : 08-02-2013 на 15:43
Не се налагаш, просто си се объркала в понятията![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Да кажем, че България е много малка държава.
Никой не е дошъл да ни завземе, управляваме се сами, имаме си монарх, народ, закони, прочие. Никой не ни се меси. Наричаме се независими.
Утре идват Гърците и ни превземат. Вече те ни управляват и ставаме зависима държава.
За периодът, в който сме се самоуправлявали, независими ли сме били или не? Ако не сме, то какви сме били?
Иначе, babity, за черни дни хората спестяват.![]()
Много долно избягвате по-наболелия въпрос, а именно.. Кой чупи лайсната и сложи ли нещо вътре....?
^уабабабабабабабабабабаба!
Аз си имам няк'ви мои си виждания за успех и независимост. Не казвам, че са достижими (за всички). Но те са си само мои и дали са правилни или не, няма смисъл да упорствам, 'щото и другите си имат техни и трябва да съм по-толерантна. По принцип, не само тук и по тоя въпрос.
Помощ ли ти е нужна или транспорт за без пари? На тоя са му само колите в главата, на такъв етап е и нищо неможеш да направиш. Караш го да избира и му се фръцкаш сякаш си майка на децата му. Реално може да си намери друга, вероятно не по-лоша от теб, която да го приема такъв какъвто е.
И за протокола, тоя си се държи като задник и нямам идея що се занимаваш.
Е, добре, по рожденни дни така или иначе ти дават пари. Да събера 1500лв за три месеца под наем за "финансова независимост" или да ги дам за кола? Кое ти се вижда по-добра инвестиция? Какво пречи след колата да започна да работя и да си я поддържам и да си се изхранвам? А, ако вадя 600лв, от които 300 давам по колата, щото ми е кеф и с останалото едвам свързвам двата края, прави ли ме комплексар?
40 хиляди какво ? Защото 40 хиляди далеч не са голяма сума. Ако говориш за 40 хиляди лв, кажи къде ги намираш тия жилища, веднага ще капарираме едно, това може само някъде по забутани малки градове и села да се намери имот за такива пари, а там няма никаква полза да се купува за живеене, освен ако не ти е омръзнал живота. В София да речем е немислимо дори за двустаен, какво остава за нормално жилище.
Малко са.. за конкретното.. освен, ако не е нааааааааааааааииииииииии иииииистина супер гига забутано апартаментче.... дето по-добре да си под наем.
Финансово независим и финансово добре живеещ са две различни понятия. Каква е файдата да се водиш независим,след като мизерстваш под наем и ядеш от лидъл,само заради етикета на такъв? Някой го боли к**а,дали си плащаш сам сметките или не,след като нямаш стандарт да покриеш младежките си нужди,изоставаш от наборите си и си пълен с липси.
По-добре финансово зависим и позволяващ си много,отколкото независим позволяващ си нищо с гордостта че е такъв
^Съжалявам, но за мен, мнението ти олицетворява кифленското мислене много точно.
Цените на жилищата нямат нищо общо с тези от преди 5-6 години, това за протокола.
Относно финансовата независимост, има голямо значение от кого си независим. Ясно, че няма да лежиш на мама и тати до живот, но е факт, че в България родителите подпомагат децата си до голяма степен и след като навършат 18, не като на запад- да ги изритат след тази 'заветна' възраст.
Познавам момиче, което живее в къщата на приятеля си, кара неговата кола, взима едни кирливи 600-700 лв заплата и плюе по другите, които живеят при майка си и баща си. Тя била финансово независима, пък те мамини синчета. Говорим за възраст от 20-21 години, не на 30 примерно. Има огромно значение дали ще си зависим от родителите си или от някой хашлак, с когото след 2 години може и да не сте заедно.
Ти сигурно вземаш 3000лв? Или си живучкаш при ваще и не вадиш никакви пари? С 600лв можеш да си живееш сравнително добре спрямо българския стандарт.
Не позна. Вадя пари.
Казвам кирливи, защото 600-700 лв, които тя взима, са й само наемът на къщата (ако трябваше да плаща за нея примерно) и до там. Даже и за самото живеене в къщата няма да стигнат- ток, вода, парно.
Крайно малоумно е да живееш с това онова от тук от там. В на тоя апартамента, с на оня колата, с на трети храната, ама виждате ли, независим съм. С 600 лв не можеш да живееш независимо и нормално (разбирай немизеруване)
Ако трябва да плащаш наем, да, няма да ти стигат, но ако си със съквартирант(и), ще ти се получи. Вярно, че няма да е като "Тати носи, мама меси", ама все е някакво начало.
Как се живее добре с 600 лева,ти луд ли си бе момче.В тоя болен меркантилен свят,едни прилични кецове са ти 200 лева.Ако искаш втори чифт?Нали и дънки трябва да имаш?Еми младежките нужди? Един бар да направиш не пада под 80 лева,нали трябва да си нормален и да излизаш,а не да ги гледаш във фейсбука как си качват снимки и се забавляват.
Отделно ако си имаш приятелка,колко допълнително пари отиват,еми кола ако караш?
Говориш за живот пълен със заместители и икономии,това дават 600 лева на месец.Това не е добър живот,извинявай много.![]()
Питай ваще какво им е било 90-те и им заговори за кецовете ти и младежките ти нужди. Казах ти, мисленето ти е като на класическа 14 годишна кифличка. С това мислене, трябва да убиеш ваще, за да заживееш самостоятелно някога.
Ти няма как да ми определяш моето мислене,щото си абсолютен галфон,който ми твърди че с 600 лева самостоятелни доходи се живее нормално.Аз ти обеснявам реалните цени който ти тропат на вратата,и ми е чудно как с толкова приходи се живее 'добре',забележи използваш думата 'добре',ти ми говориш за вид мислене. Побъркан си малко.