- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Да бъдеш човек
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Интересни са ми хората, които казват, че християнството учи на добро. Да сте чували за Светата инквизиция?
Сега ще кажете "тя е дошла заради криво разбраната Библия и манипулациите на западния свят".
В такъв случай и ислямът е религия на мира. Прочетете основите на Корана и ще го осъзнаете. Джихад е съвсем друго нещо.
В страни като Иран и ОАЕ няма истински ислям.
И ето го изводът, че религиите учат на добро. Стига да знаеш как да ги разбираш, те ще докоснат сърцето ти и ще станеш по-добър човек.
Сами по себе си те може и да са измислица. Но когато измислицата учи на добро, защо да не я послушаме? Нали точно това е надеждата? Нали точно това е Дядо Коледа за малките деца?
Последно редактирано от dimitar., : 08-08-2013 на 11:58
+1
Никоя религия не е създадена,за да създава лоши неща,всяка религия иска да носи мир и най-важното да контролира.Просто хората злоупотребяват с религията.
Както казах,религията е много хубаво оръжие.
Княз Борис ни е покръстил,за да не се делим на българи и славяни,всички да са равни,което е било много тактично решение.
Когато някой не е мислил както е "било правилно" за онова време са го убивали..Дали е било добро,или не,не знам..
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Преминавал съм през период на краен атеизъм. Не знам какво ме беше прихванало, но ме напуши агресия, червеното стана любимият ми цвят и започнах да се питам "Защо, аджеба, има по-важни клечки във финия свят от мен? Не съм ли достатъчно достоен, за да заема мястото на Бог? Защо той трябва да е над нас? Какво повече е направил?".
И така научих, че образът на върховния Бог Господ е вкаран предумишлено във всяка религия.
Целта - човекът да опита да заеме неговото място.
От кого е бил въведен? Определено от нещо, което не желае доброто на хората.
А сега да ти отговоря на въпроса - стига сам да можеш да си добър, няма нужда да търсиш отговорите в древните писания.
И как единствената тема, която е съпоусд да бъде само с хубави чувства пак се превърна във злобарски спам...все пак да си личи от далече, че е български форум![]()
jasmer
Може то.. Ако човечеството води един по-подреден строй на живот.. и 30 милиярда би изхранило. Има си достатъчно незаети площи за обработване. Друг е въпросът,че е животът няма да толкова хубав. Ще бъдем още по-лишавани.
Като сме били 3 милиарда преди няма и столетие.. хората са си мислили същото за сегашното ни положение..