.
Отговор в тема
Страница 7 от 13 ПървиПърви ... 34567891011 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 313
    Мега фен
    то да бяга само заплатите...
    Оставете САЩ, където бензина е по-евтин от тук, а за заплати да не говорим.. няма страна в Европа, която да не по-подредена от нашата. Разбирате ли,че тук всеки се справя сам. По-силния побеждава. Анархия е във всяко едно отношение.
    Отново искам да потвърдя ,че виоленца е за психолог.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Много в сравнение с какво? В сравнение със стандартите в България-може би, но я ми кажи този познат доволен ли е от този си доход? Имам предвид това, че сметки за ток, вода, телефон, данъци, месечни такси и прочее няма само в България. И именно Испания в момента я е ударила кризата яко.
    Давайки ти този пример, малко ще си противореча, но би трябвало да разбереш какво имам предвид, ако гледаш реалистично на нещата. Примера е за един познат-българин с френско гражданство. Този познат е инвалид. За жалост няма начин да се оправи човека и получава инвалидна пенсия. В България тази пенсия се равнява на 140 лева, ако не се лъжа. Приемайки френско гражданство, въпросната пенсия става 1000-1500 евро /не мога да кажа с точност/. С тази пенсия той живее един месец в България като цар, а във Франция не може да свърже двата края.
    Мисълта ми е, че стандартите на всяка страна са различни и съответно заплатите са съобразени с тях. Не можеш да сравняваш минималните заплатите в България с тези в Испания, Франция, Германия, САЩ или която и да е друга държава без да кажеш какви са месечните разходи на един средностатистически гражданин на тази държава.
    Линче, спри с тези пародии. Във франция, такова нещо като ,,не може да си свърже двата края с пенсията си'' - не съществува. Не знам и ти колко си живяла там.
    А акО БЪлгарите не ги приемат в Европа, в Америка няма такива смешки.
    Последно редактирано от klimatronik : 08-23-2013 на 16:01

Мега фен Аватара на Lilanda
    Къде видя да казвам, че съм живяла във Франция. Не съм живяла там и не смятам и да го правя по простата причина, че не харесвам езика им. Няма да издържа да го слушам по цял ден.

Относно останалото-"не може да си свърже двата края" беше доста преувеличено, да, но мисълта ми беше, че там пенсията му стига за изхранване, сметки и данъци, докато тук с тези 1500 евро ще си плати сметките, данъците и всички други обикновени месечни разходи и ще му останат горе-долу една трета от парите /ако не и малко повече/, с която една трета ще може да прави каквото си поиска.

Мега фен
    Къде видя да казвам, че съм живяла във Франция. Не съм живяла там и не смятам и да го правя по простата причина, че не харесвам езика им. Няма да издържа да го слушам по цял ден.

Относно останалото-"не може да си свърже двата края" беше доста преувеличено, да, но мисълта ми беше, че там пенсията му стига за изхранване, сметки и данъци, докато тук с тези 1500 евро ще си плати сметките, данъците и ще му останат горе-долу една трета от парите /ако не и малко повече/, с която една трета ще може да прави каквото си поиска.
    Естествено. Там ще му стигнат за храна, сметки, данъци и спокойни старини. Но има ли място за сравнение с българската минимална пенсия, която не стига нито за храна? И на пределна възраст хората започват да бъркат в казана, за да събират пластмасови шишета, или до последно да работят, за да не умрат?
    И циганите да идват да му ограбват и изнудват. Полицията да спи?
    Като става дума за манталитет... там поне за това дали хладилника е пълен, или празен - не става дума.

Прав си, че нито заплатите, нито пенсиите стигат за каквото и да е тук. Не съм го и отрекла. Аз обаче говорех за съвсем различно нещо. Ето ти един много прост пример, който не е извън пределите на България:
    Баща ми изхранва 3-членно семейство с 1000 лева заплата без никакъв проблем. Брат ми едва изхранва себе си със същата заплата. Дефакто ние живеем с по около 300 лева на човек на месец и не се притесняваме дали утре ще има какво да ядем дето има една дума, а брат ми живее сам с 500 лева на месец /като махнем наема за квартирата/ и едва докарва с тях д края на месеца.
    Тоест едни могат, други-не.
    Не смятам да се задълбочавам много в спора, защото не му е тук мястото. Ако искаш може да го пренесем в раздел "Политика". Или най-добре на лично.

двоен пост.

Мега фен
    Прав си, че нито заплатите, нито пенсиите стигат за каквото и да е тук. Не съм го и отрекла. Аз обаче говорех за съвсем различно нещо. Ето ти един много прост пример, който не е извън пределите на България:
    Баща ми изхранва 3-членно семейство с 1000 лева заплата без никакъв проблем. Брат ми едва изхранва себе си със същата заплата. Дефакто ние живеем с по около 300 лева на човек на месец и не се притесняваме дали утре ще има какво да ядем дето има една дума, а брат ми живее сам с 500 лева на месец /като махнем наема за квартирата/ и едва докарва с тях д края на месеца.
    Тоест едни могат, други-не.
    Не смятам да се задълбочавам много в спора, защото не му е тук мястото. Ако искаш може да го пренесем в раздел "Политика". Или най-добре на лично.
    1000 лв не са много малка заплата . Права си,че едни могат, други- не. Брат ти обаче млад. Нужно ли е да се лишава от забавления, да не кара автомобил, да не ходи с приятели?
    Моят брат беше на бригада в Америка. Там просто за един средностатистически човек, който иска да си работи една нормална работа - парите му стигат да отиде през отпуската си на екскурзия на другия край на държавата..
    Тоест, все едно брат ти тук да взима едни 3,4000 лв стабилна заплата.
    Но пак зависи дали ще ги похарчи за 1 ден от него.
    Там да смениш апартамента си с нов, не е проблем. Нито пък колата.
    Проблемите обаче не са парите и инфраструктурата . Знам ,че го разбираш идеално това, както каза

Мега фен Аватара на Rabalka
    Аз не оспях да мина в 9 клас

Супер фен Аватара на weheartiit
    въй,хора почти наближава училището,а на мен изобщо не ми се ходи
    повече заради класа да си призная,не ми се почват всичките драми пак
    ох,дано годината мине бързо както мина тази,неусетно.

Цитирай Първоначално написано от weheartiit Виж мнението
    въй,хора почти наближава училището,а на мен изобщо не ми се ходи
    повече заради класа да си призная,не ми се почват всичките драми пак
    ох,дано годината мине бързо както мина тази,неусетно.
    Е не ти ли омръзна ваканцията? :д Къде учиш?

Цитирай Първоначално написано от Rabalka Виж мнението
    Честно казано се чудя на такива като теб.. вие защо изобщо съществувате. Вземи се в ръце и помисли за живота си. Ако останеш без никакви знания как ще се справяш вече без образувание нищо не можеш да направиш.. не искам да те обидя, а напротив искам да ти помогна дано го осъзнаваш

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Еми няма как да Оспееш да минеш, щом пишеш така. Нищо лично.

Голям фен Аватара на shusha
    То това изречение толкова много говори за теб :ддд

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от mimeto_0o0o Виж мнението
    Честно казано се чудя на такива като теб.. вие защо изобщо съществувате. Вземи се в ръце и помисли за живота си. Ако останеш без никакви знания как ще се справяш вече без образувание нищо не можеш да направиш.. не искам да те обидя, а напротив искам да ти помогна дано го осъзнаваш
    Представи си свят без хора като нея? Кой ще върши, така да се каже, черната работа. То всъщност въобще не е ,,черна работата', обаче се иска физически труд, или нещо друго,което не всеки иска да прави. Не разбирате ли,че не всички хора имат високи цели и искат да се развиват умствено? Нямаше ли ги тях - нямаше да има и преуспели. За един успех е едно, а за друг тази представа може да е съвсем в друг аспект .

Мега фен Аватара на FuckingFreak

Съжалявам, че ти се смея.

Айде стига с това бъдеще. Кой накъдето иска да тръгва, негова си работа, не се знае къде ще ви отведе животът утре. Ще си живея за днес и спирам да философствам.

http://www.youtube.com/watch?v=jxQWckbhVTU
    Гетсби ми хареса. Саундтракът му също е много добър

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    http://www.youtube.com/watch?v=jxQWckbhVTU
    Гетсби ми хареса. Саундтракът му също е много добър
    И на мен. Но Дейзи е много подла.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Представи си свят без хора като нея? Кой ще върши, така да се каже, черната работа. То всъщност въобще не е ,,черна работата', обаче се иска физически труд, или нещо друго,което не всеки иска да прави. Не разбирате ли,че не всички хора имат високи цели и искат да се развиват умствено? Нямаше ли ги тях - нямаше да има и преуспели. За един успех е едно, а за друг тази представа може да е съвсем в друг аспект .
    И да добавя към това:
    Марийче, добре, че е образУванието, та да се научиш и ти на нещо.

^Аха така ли? Перфектните.. хаха

Фен
    млъквай боклук скапан нали те видяхме как лапа на един таксиджия кура му

Хубава ли беше гледката

Много си образУвана, няма 'що, ахахахаха.
    То не е до перфекционизма, а до най-елементарни познания по езика.

Цитирай Първоначално написано от nansi__00 Виж мнението
    млъквай боклук скапан нали те видяхме как лапа на един таксиджия кура му
    'Баси забавната си, ехехехехе.

Дано си трол, 'щото ако не си - лошо. :/
    Един ден дано децата ти да не видят постовете, където майка им псува като каруцар.
    ..... убеден съм, че родителите ти се гордеят много с теб.
    Последно редактирано от perry_the_platypus : 08-29-2013 на 20:07

Охх...какво като е написала образУвание?Вие никога не допускате тъпи правописни грешки,нали?Пхаха

btw. Пери,родителите на nansi__00 ще се срамуват най-малко от това,че тя псува като каруцарка.Виж темите й в раздел "секс" и "у дома" и ще разбереш. :Д

Цитирай Първоначално написано от WPotter Виж мнението
    Охх...какво като е написала образУвание?Вие никога не допускате тъпи правописни грешки,нали?Пхаха
    Ахахаха, вместо да се поправи, започва да се заяжда, което е повече от детинско.

Цитирай Първоначално написано от WPotter Виж мнението
    btw. Пери,родителите на nansi__00 ще се срамуват най-малко от това,че тя псува като каруцарка.Виж темите й в раздел "секс" и "у дома" и ще разбереш. :Д
    Моето беше ирония.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Гади ми се направо като видя подобно лапе на мойта възраст, че и по-малко, да се прави на интересно по такъв начин. Да не говорим пък колко е грозно за момичетата. Тая показност и жажда за внимание ми идва в повече на мен. Силно се надявам да успея да възпитам децата ми, че да не станат такива....индивиди.

Цитирай Първоначално написано от perry_the_platypus Виж мнението
    Ахахаха, вместо да се поправи, започва да се заяжда, което е повече от детинско.
    Това не го коментирам...Мисълта ми беше по-скоро,че когато човек направи правописна грешка започвате да го наричате неграмотен,необразован и т.н.,все едно вие никога не правите тъпи грешки.Не говоря само за този случай,а като цяло наблюдениета ми във форума..

Цитирай Първоначално написано от perry_the_platypus Виж мнението
    Моето беше ирония.
    Да де ясно..просто ти казвам,ако случайно не си видял "невероятните" й теми..:Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си