Първоначално написано от
Lilanda
Много в сравнение с какво? В сравнение със стандартите в България-може би, но я ми кажи този познат доволен ли е от този си доход? Имам предвид това, че сметки за ток, вода, телефон, данъци, месечни такси и прочее няма само в България. И именно Испания в момента я е ударила кризата яко.
Давайки ти този пример, малко ще си противореча, но би трябвало да разбереш какво имам предвид, ако гледаш реалистично на нещата. Примера е за един познат-българин с френско гражданство. Този познат е инвалид. За жалост няма начин да се оправи човека и получава инвалидна пенсия. В България тази пенсия се равнява на 140 лева, ако не се лъжа. Приемайки френско гражданство, въпросната пенсия става 1000-1500 евро /не мога да кажа с точност/. С тази пенсия той живее един месец в България като цар, а във Франция не може да свърже двата края.
Мисълта ми е, че стандартите на всяка страна са различни и съответно заплатите са съобразени с тях. Не можеш да сравняваш минималните заплатите в България с тези в Испания, Франция, Германия, САЩ или която и да е друга държава без да кажеш какви са месечните разходи на един средностатистически гражданин на тази държава.