.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 313

Hybrid View

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от black pearl Виж мнението
    Ти пък си много голям. ;д
    Аз съм съгласна с Фрийка. Изгледи за подобрение в близките години няма. Бъдеще и реализация трудно ще се постигнат тук. Нашите имат познат, който живее в Испания. Има обикновен магазин за дрехи и печели много. А това е една съвсем обикновена професия.
    И това не е единственият такъв случай. Така , че сами си правете изводите. Толкова много хора емигрират и нямат никакво намерение да се връщат. Не защото не обичат родината си , а заради това в което се е превърнала.
    Много в сравнение с какво? В сравнение със стандартите в България-може би, но я ми кажи този познат доволен ли е от този си доход? Имам предвид това, че сметки за ток, вода, телефон, данъци, месечни такси и прочее няма само в България. И именно Испания в момента я е ударила кризата яко.
    Давайки ти този пример, малко ще си противореча, но би трябвало да разбереш какво имам предвид, ако гледаш реалистично на нещата. Примера е за един познат-българин с френско гражданство. Този познат е инвалид. За жалост няма начин да се оправи човека и получава инвалидна пенсия. В България тази пенсия се равнява на 140 лева, ако не се лъжа. Приемайки френско гражданство, въпросната пенсия става 1000-1500 евро /не мога да кажа с точност/. С тази пенсия той живее един месец в България като цар, а във Франция не може да свърже двата края.
    Мисълта ми е, че стандартите на всяка страна са различни и съответно заплатите са съобразени с тях. Не можеш да сравняваш минималните заплатите в България с тези в Испания, Франция, Германия, САЩ или която и да е друга държава без да кажеш какви са месечните разходи на един средностатистически гражданин на тази държава.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Много в сравнение с какво? В сравнение със стандартите в България-може би, но я ми кажи този познат доволен ли е от този си доход? Имам предвид това, че сметки за ток, вода, телефон, данъци, месечни такси и прочее няма само в България. И именно Испания в момента я е ударила кризата яко.
    Давайки ти този пример, малко ще си противореча, но би трябвало да разбереш какво имам предвид, ако гледаш реалистично на нещата. Примера е за един познат-българин с френско гражданство. Този познат е инвалид. За жалост няма начин да се оправи човека и получава инвалидна пенсия. В България тази пенсия се равнява на 140 лева, ако не се лъжа. Приемайки френско гражданство, въпросната пенсия става 1000-1500 евро /не мога да кажа с точност/. С тази пенсия той живее един месец в България като цар, а във Франция не може да свърже двата края.
    Мисълта ми е, че стандартите на всяка страна са различни и съответно заплатите са съобразени с тях. Не можеш да сравняваш минималните заплатите в България с тези в Испания, Франция, Германия, САЩ или която и да е друга държава без да кажеш какви са месечните разходи на един средностатистически гражданин на тази държава.
    Линче, спри с тези пародии. Във франция, такова нещо като ,,не може да си свърже двата края с пенсията си'' - не съществува. Не знам и ти колко си живяла там.
    А акО БЪлгарите не ги приемат в Европа, в Америка няма такива смешки.
    Последно редактирано от klimatronik : 08-23-2013 на 16:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си