- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Университет - първи учебен ден
Гр, Фройд. По това, което съм чела от него като теории, просто ми се вижда толкова... теоретичен, толкова не в час, толкова тип "просто излети тези без никаква аргументация", чесане на пръсти и т.н. Обаче може да греша. Какво негово ще ми препоръчаш, където в минимален обем са представени максимално негови убеждения?
Аз точно т'ва казах за Фройд - който му харесва. Аз и по коридорите бих вървяла с табела "Против" да се изучава в университетите :Д Както и да е.
Неговите теории са основани на тема секс. Спира да прави секс на 40 годишна възраст (а има жена на 21-22 мисля) само за да види ефектите върху психиката си. При него ако проблема не е свързан със секса в двойката, то е свързан със сексуално влечение към брата, сестрата, майката, бащата... някой чичо и т.н. Ако пък не се изнамери проблем се започва дългият път на психоанализата, с който той трябва да открие поддтиснати от проблемния човек спомени за негово евентуално изнасилване.
Та с една дума - нямам какво да ти предложа да четеш. Може би най-интересното негово нещо е биографията му и после стъпките на Ана Фройд. Който иска да си го разбира, аз явно не мога.
О, значи не е теоретик, а просто побъркан. Красота.
Е, да, то ако нямам сексуални проблеми във връзката, минаваме през Едиповия комплекс, установяваме и неговата липса и за да си докаже теорийките, най-вероятно ще проимам сексуално влечение към хамстера.
Това е то Фройд :д
Не само хамстери, ами и неудошевени предмети. И всякакво задоволяване на орална, анална и т.н. фаза... Абе само биографията му струва. За преди години си е бил нещо велико, ама всичко с времето си. Вече доста неща се доказаха и то не в негова полза. Добре е човек просто да се запознае отгоре-отгоре с материята, да знае с какво си има работа. Ама не и на сляпо да се приема всичко казано, видиш ли щото чичко Фройд го е казал.
п.п. Първото му име е Зигизмунд :Д Един професор беше чел една писмена работа, в която имаше изречение започващо с "Малкия Зиги..." и поясни, че ни моли в писмени работи да не се изразяваме така :д ама на устно няма проблем, хах
Ооооо говорете ми за Фройд!:Д
Имах да пиша реферат за него, за Едиповия комплекс и комплекса на Електра ,психоанализа бла бла бла. Тотално извращение!!! За Бога, уча икономика:Д
Майко мила... т'ва малко като при нас дето имахме три икономически дисциплини - Психология на потребителя, Бизнес психология и другото даже го забравих. Та модели ли не бяха, изчисления, мани - мани... Някой път прекаляват.
Нищо кой знае какво - дънки, пантофки и блузка
Humans need fantasy to be human.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....