- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Искам да си пробия ухото
Здравейте, решила съм да си пробия втора дупка на ухото и една отгоре ( ушната дъга ). Та исках да попитам боли ли и дали трябва да го промивам (ако някой знае моля да сподели с какво ) Благодаря предварително !![]()
Трябва да се почиства от време на време със физиологичен разтвор. Не боли кой знае колко.
Втората дупка боли, колкото обикновено пробиване на уши, за ушната дъга мисля,че се прави с абокат и никак не е приятно, но ако имаш желание ще изтърпиш, става бързо![]()
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
Втора дупка на ухото долу си направих като ме проби една приятелка вкъщи с игла. Боли повече, отколкото ако е с пистолет. Промивай го, въпреки, че аз не го правих. Слава богу нямах проблеми.
Ами пробих си ухото ... втората дупка не ме боли изобщо ... Но тази на ушната дъга .. еми тя си боли ! Получи ми се някаква инфекция ! Ухото ми отгоре стои червено и е леко подуто ! Но аз го промивам с ракия и мисля че ще се пооправиИскам да попитам всички които имат и втора дупка и дупка на ушната дъга ... Колко време седяхте с медицинските обици ?
![]()
Не с ракия, а със физиологичен разтвор. Даже не с кислородна вода. Стоиш докато ти зарасне ухото. Мажи с гентамицин.
Само да спомена, че забравих - Гентамицин само когато има проблем (инфекция) и не повече от седмица.
само да спомена ,че една приятелка си направи втора дупка и много я болеше
И как искаш да ти кажем дали боли? Някои ги боли много, други малко, мен изобщо не ме боля .. :/
Ами не мога да кажа че се е получила инфекция ! Ухото е леко зачервено и съвсем малко подуто ... ;х И затова го мажех със ракия казаха ми, че е добра дизинфекция ... Сега мисля да започна да го промивам с физиологичен разтвор ... Но за гентамицин не съм сигурна ... защото не знам дали се е получила инфекция ...
Ми щом е червено и подуто от няколко дни е възможно. Намажи го няколко пъти обилно да видиш дали е от това и ще се оправи ли. А ракията не е добър вариант, защото е спирт. Спирта изсушава.
аз си направих втора дупка към края на февруари и седмица след това на същото ухо трета, но третата започна доста да ме боли, въпреки че всеки ден ги промивах със спирт и след около месец (толкова ми казаха да стоя с тях) ги махнах и видях че третата се инфектирала и има засъхнала кръв доста и второто също е започнала леко и веднага ги промих хубаво и им сложих сребърни обици но не успях да спася третата и я оставих да зарасне а втората продължих още доста време да я промивам и сега е добретретата си зарасна с времето и смятам след време пак да се пробвам за трета дупка
по добре в началото слагай само благородни метали и ако наистина смяташ че се инфектирала незабавно махни медицинската и сложи сребърни или златни обеци и я промивай редовно и ще се оправи
![]()
Aми с вторaтa нямaм проблем, но тaзи нa хрущялa зaпочнa дa боли и нaй - гaдното е че aко не я мърдaм сякъш зaрaствa ;/
Никакво сребро и златото да е по-голям карат от 14, 16. Пък то тва, че залепва е от ухото ти това е лимфа и разни секрети от ухото. Смени обецата със медицинска стомана, може и алергия/непоносимост да се е получила.
Значи махнах медицинската обица само на втората дупка ... Все още не мисля да махам тази на хрущяла .. И сложих злато на 11.09... сега за 16 мисля да сложа тенекия ... но се притеснявам да не се възпали ...
Никаква тенекия, даже не е трябвало да махаш медицинската.