- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Вечерен час за навършили 16 години?
Ами искам за всеки случай да попитам дали ако имаш навършени 16 години имаш възможност /според закона/ да стоиш до по-късно? Защото едни познати, навършили 16 години, ми казаха, че май можело до към 11 вече, но не съм сигурна нещоА вас до колко ви пускат/ха като бяхте/сте на 16?
П.С. Знам, че вечерен час от една страна може да ти постави законът, от друга - родителите, но все пак ми е интересно при повечето от вас как стоят нещата.
Аз на 15 във Варна е Унлимитед ..
На мен са ми казали 9 часа да се прибирам, защото съм от София и не е никак безопасно да седя навън като се стъмни.
П.П и аз съм на 16![]()
По закон наистина е до 22ч.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Принципно баща ми не ми прави проблеми,но мама е голям песимист и кой знае ,може след 10 часа да ме отвлекат нали ?![]()
Ах, само да знаете трафика на хора чрез отвличане колко е развит в нашата страна... Ама на младите лоши неща не им се случват и всичко е розово. Даже по границата ни с Румъния ставаха отвличания на младежи в добра форма. След години чак се разбра, че жертвите са били откарвани в незаконна клиника в Румъния, където са им били продавани органите на черния пазар. Става въпрос за всички органи, които търпят трансплантация. България е в челните позиции по отвличане на деца в Европа, това говори за сигурността на държавата ни.
Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Не е ли това твърде богат опит?!?
Песимистът казал:
-По-лошо не може да бъде!
А оптимистът отговорил:
-Може, можеee!
Аз никога не съм имал вечерен час,дори на 14 си ходих на нощни пакети в зали. Ама тогава времената бяха други , а и от семейството зависи :> По-добре да имаш вечерен час, показва уж колко твоето семейство те обича и пази ;]
Аз се мотаех лятото пиян до 02.00 и никой нищо ми не казваше.
Вие по на 15-16 години какво искате? Да осъмвате по пейките? Има си закони и те се спазват, това че на родителите ви не им пука за вас, си е отделна тема.![]()
mi az sum navun dokato ba6ta mi ne mi zvunne da se pribiram max do 22:30![]()
Най-късно някъде към 11ч. да съм в нас. Изключение е само когато сме се събрали по някакъв повод или без повод в приятели може до по късно.
Не се бях замисляла досега, но вече разбирам защо майка ми не ме пуска навън до късно.
По принцип иска в 9 най-късно да съм се прибрала, изключение правят случаите, когато сме се събрали някога и седя до 10-11, и тя все пак ме прибира, за да не си идвам самичка![]()
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Лолл O__O Една позната, която все още няма 13 се прибира във 11:30. А няколко момичета набор '99 всяка Събота са на дискотека и се прибират на сутринта. За кво говорим просто -_- ............
Може да те отвлекат по всяко време, въпроса е, че вечер е по-лесно.
Ако нямаш кой да те изпраща си стой до когато са ти казали да стоиш навън.
Наистина е страшно.
Аз въпреки, че живея в малък град, ако съм сама умирам от страх.
Радвам се поне, че като сме в компания, момчетата изпращат всички момичета и чак тогава се прибират.
*сън*
Могат да те отвлекат и по сред бял ден, докато си тръгваш от тренировка по бойно изкуство. За справка - пусни едно търсене в гугъл с ключови думи "Мирослава" и "отвлечена". Вечерта просто е по-лесно.
НИКОГА не си прави шеги с това.
По закон е 22 ч. На 16 до толкова ме пускаха, на 17 в общи линии до към 23ч, но имаше случаи да не се прибирам, ако е имало повод. Винаги са ме изпращали или винаги с такси. И пак съм умирала от страх да не ми се случи нещо в голям град, на центъра, в 15-те тъмни метра от таксито до вратата на входа.
Тоя вечерен час на родителите ви не е толкова "да не ви се случи нещо", а за да се изгради отговорност.
Не е точно така.. Примерно аз съм футболистче и "по закон" не мога до 22ч... ама родителите ми нямат против.. Това не означава, че не им пука, ами че ни дават пълно доверие.. Според мен![]()