- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- С какво се хранят бухалите?
намерих бухалче, със счупено краче.
с какво да го храня довечера?
с моркови
тъпак
"Бухалът ловува през нощта. В различните области плячка за него са най-разнообразни животни - плъхове, мишки, зайци. Яде и мърша от тези видове, както и млади и възрастни лисици, златки и други хищници до едри насекоми, най-често бръмбари, дори раци и риба. Особено обича таралежи и змии, като не се страхува от отровата на пепелянката. Напада и черни, и степни порове, прилепи, които улавя, докато почиват кацнали, и почти всички по-дребни птици в ловния му участък. ''
Копирано от Wikipedia![]()
заведи го да му оправят крачето и питай
благодаря
моля да затваряте темата
Зависи колко е голямо. Бухалите са хищници. Заведи го на ветеринар, но в някоя голяма хубава клиника, че да не го батишат. Имай в предвид, че може да го гледаш докато не се оправи, после трябва да го пуснеш. За момента може да пробваш да го храниш със сурово месо нарязано на късчета.
Аз веднъж намерих бебе - сова в парка (със счупено краче).Заведох я на ветеринар и ми обясниха каквото трябва, не е зле и ти да направиш същото. :Д
Sus koteshki laina
свържи се с тази фондация жената е много добра и ще ти помогне дори и да си извън София https://www.facebook.com/DiviteJivotni?fref=ts
тя е работила в център за диви животни главно птици
Малки кукумявки съм отхранвал със смлени/накълцани гризачи и свинско.