- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Виц преди лягане!
какви фарисей бе брат, ти като говориш мисленето ти е съвсем на друг полюс от мисълта която аз се опитвам да вложа в това което пиша.................. ок, дерзай си там в сектата, сдружението или там каквото е............... не държа да ти се налагам, твоя воля.
Последно редактирано от defender : 09-26-2013 на 21:33
ние нямаме религия, нито секта, но просто правилна вяра, понеже ненапразно думата "духовност" въобще не присъства в Библията, подобен е случаят и с думта "религия", която почти не присъства в Писанието, а на местата където е употребена, тя е използвана в смисъла на човешка религия, сиреч религия, която може да се окаже неправедна, понеже е ненапълно надеждна, ето един пример:
"Защото сте чули за някогашната моя обхода в юдейската религия, как чрезмерно гонех Божията църква и я разорявах. И напредвах в юдейската религия повече от мнозина мои връстници между съотечествениците ми, като бях по-голям ревнител за преданията от бащите ми." Галатяни 1: 13-14
духовността е опасна, защото няма гаранция от какви духове може да се състои, понеже духовете обикновено са невидими и е трудно да бъдат различени, забелязани и разкрити, и така когато духовни/окултни човеци градят духовност, те не могат да бъдат сигурни какви духове има там или каква е природата на всеки един от духовете в нея, понеже това са все малко или много невидими неща, например дори и окултистите да виждат примерно с/чрез третото око, (то) може да се окаже че те не могат да видят всичко чрез него точно както астрономът не може да види всичко през телескопът, понеже той не е достатъчно мощен и долавящ и различаващ всички детайли, така може да се окаже че дори и най-вещи(-те) духовни/окултни човеци не могат да видят всичко и да го (о-)владеят достатъчно и по този начин да се окаже че виждат само добре изглеждащата "стръв", която дявола им е пуснал и зад която той се крие готвейки лукавства, за които е възможно те дори и да не подозират, същото е и с религията, човеците бяха склонни да четат писанието и да се опитват да го разбират буквално, обаче в него има много неща мъчни за разбиране от страна на човеците, които не вярват правилно в истинският Господ Бог, и така те го изопачаваха
"И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост. както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел." 2 Петрово 3: 15-16
Последно редактирано от npp : 09-26-2013 на 22:01