.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 122
    Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Влади, да си гражданин по документи и права е едно, да имаш народностно самосъзнание е друго.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Стига двойката да не е тесногърда с прости и крайни разбирания, разбира се че няма проблем за интернационалните бракове. Да кажем че Германец и Българка се запознаят в Дубай и се оженят и живеят там, от какъв зор единия ще си пожертва културата за другия? В този случай, и двамата ще правят компромиси и ако се налага ще празнуват и немски и и български празници, и децата им ще учат и немски, и български и английски. Това се е случвало и продължава да се случва. Имам приятел който е дете на Холандка и Французин, той е точно това което става когато две култури се смесят, говори и двата езика и разбира и двете култури.

Малко глупаво е да разсъждаваш, че да си с някой от твоята нация и род е глупаво и клише Не мислиш ли ????? А още повече защо казваш,че си дете на такава връзка и хем не са заедно родителите ти и пак продължаваш да спориш... girlwithblueeyes

ТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА СМЕСЕНИ БРАКОВЕ и народности говорим кратко точно и конкретно изяснено за ТУРЧИН - БЪЛГАРКА !

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Защо? Задължително ли е?

Интернационалните бракове са успешни, когато и двамата партньора имат интернационално мислене, т.е. не са се вкопчили в своята култура, родина, идеали и т.н.
    То заради това, че всички жени вече нямат принципи и не държат на родственото ще се погубим като нация !!!!!!!!!!! И мисля, че темата е изяснена ясно ТУРЧИН - БЪЛГАРКА не испанец или португалец !!!!! Половин век робство е това моето момиче с лека ръка ли махаш на всички загинали и убити Българи ???????????? Принципи нямаш ли ??????? Малко не си ли задаваш въпроса тези хора в името на какво умряха ????????????????????????????????????????? Та това са твоите и моите предци !

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Не можеш да виниш някого за грешките на предците му.

Цитирай Първоначално написано от Chanel_ Виж мнението
    То заради това, че всички жени вече нямат принципи и не държат на родственото ще се погубим като нация !!!!!!!!!!!
    Губим се като нация, заради устроената ни държава и мислене, а не защото Иван е решил да се ожени за Ashley или Мария за Mufaro от Африка.

^Не можеш да виниш някого за грешките на предците му.
    Грешки ????????????? Ти на 500 години под ТУРСКО РОБСТВО казваш грешка ли ?????????????

Цитирай Първоначално написано от Carpe Diem Виж мнението
    Стига двойката да не е тесногърда с прости и крайни разбирания, разбира се че няма проблем за интернационалните бракове. Да кажем че Германец и Българка се запознаят в Дубай и се оженят и живеят там, от какъв зор единия ще си пожертва културата за другия? В този случай, и двамата ще правят компромиси и ако се налага ще празнуват и немски и и български празници, и децата им ще учат и немски, и български и английски. Това се е случвало и продължава да се случва. Имам приятел който е дете на Холандка и Французин, той е точно това което става когато две култури се смесят, говори и двата езика и разбира и двете култури.
    Не говорим за такива бракове а конкретно Турчин - Българка

Град
    Варна
    Толкоз много въпросителни и удивителни ме притесняват, да си призная честно.

Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Пробвай да вкараш двигател от тир в шаси от обикновен автомобил примерно. Не е невъзможно теоретически. На практика списъка с нещата, които трябва да промениш/модифицираш/махнеш/заменш е по дълъг от ролка тоалетна хартия. И МПС-то в резултат на тая трансфромация ще е далеч от практично, да не говорим за красиво или евтино.

Нарочно примера е с автомобили. Принципа мисля е ясен.

ДД, в случая няма как да ме разбереш щото законово нямаш тия правомощия но... с кое си българка? С това че не гласуваш, не плащаш тук данъци, не повдигаш тукашната икономика и БВП? И т.н. с примерите... Или с това че нямаш и намерение да го промениш?

Синеочке - изкарай ме заяждащ се, но как личния ти опит подкрепя идеята за успешни интернационални бракове?

Абсолютно съм съгласна с теб !!!!!! а и говорим не за интернационални а определено за Турчин Българка !

Град
    София, България
    Грешки ????????????? Ти на 500 години под ТУРСКО РОБСТВО казваш грешка ли ?????????????
    А българите не са клали и избивали, нали?

Впрочем, грешно е да мислиш, че турците са ни избивали и изнасилвали в продължение на 500 години. Историкът R.J. Crampton в Concise history of Bulgaria пише:

"the Christians of the Victorian era created the impression that their co-religionists under Ottoman domination had suffered continual persecution for five hundred years". The Ottomans had carried out hideous actions against those living under their rule as evident by Eugene Schuyler's official report, but one should not forget that his report was denoted after a Bulgarian uprising had taken place. In reality, the Ottoman Empire did not carry out constant hideous acts against its subjects. The Ottoman Empire was not a paradise, and yet it would be false to deny that at some periods in its history the empire "assured for all its subjects, irrespective of religion, stability, security and a reasonable degree of prosperity".

Та. Не можеш да обвиняваш Драган за действията на Петкан.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Толкоз много въпросителни и удивителни ме притесняват, да си призная честно.
    Няма как да ги няма като съм изумена от мисленето на това девойче. Грешката каза на предците им на 500 години казва грешка. Окау няма проблем нека се женят , но не мисля че е толкова удачно. Наскоро пак едни приятели коментираха една българка човека е женен за Българка и се е развел и има деца с нея и вика и какво от това тя каза е българка.. това са си думи на турчин .

А българите не са клали и избивали, нали?

Впрочем, грешно е да мислиш, че турците са ни избивали и изнасилвали в продължение на 500 години. Историкът R.J. Crampton в Concise history of Bulgaria пише:

"the Christians of the Victorian era created the impression that their co-religionists under Ottoman domination had suffered continual persecution for five hundred years". The Ottomans had carried out hideous actions against those living under their rule as evident by Eugene Schuyler's official report, but one should not forget that his report was denoted after a Bulgarian uprising had taken place. In reality, the Ottoman Empire did not carry out constant hideous acts against its subjects. The Ottoman Empire was not a paradise, and yet it would be false to deny that at some periods in its history the empire "assured for all its subjects, irrespective of religion, stability, security and a reasonable degree of prosperity".

Та. Не можеш да обвиняваш Драган за действията на Петкан.
    Ти книги няма ли да прочетеш кое как стои и кое как е било та ми даваш неща от уикипедиа или google ???? Всичко е толкова изменено и толкова преиначено в полза на който му скимне !

Град
    София, България
    Ти книги няма ли да прочетеш кое как стои и кое как е било та ми даваш неща от уикипедиа или google ???? Всичко е толкова изменено и толкова преиначено в полза на който му скимне !
    Въпросния цитат е точно извадена от книга.

Като цяло, прекалено ограничен индивид си, че да продължа да пиша в темата ти.

Град
    Варна
    Няма как да ги няма като съм изумена от мисленето на това девойче. Грешката каза на предците им на 500 години казва грешка. Окау няма проблем нека се женят , но не мисля че е толкова удачно. Наскоро пак едни приятели коментираха една българка човека е женен за Българка и се е развел и има деца с нея и вика и какво от това тя каза е българка.. това са си думи на турчин .
    Не мисля, че нарече 500 години робство - грешка. По-скоро... днешните турци имат малко общо с турците от онова време. Както и ние нямаме много общо с българите от тогава.

Не мисля, че нарече 500 години робство - грешка. По-скоро... днешните турци имат малко общо с турците от онова време. Както и ние нямаме много общо с българите от тогава.
    Така е съгласна съм с теб ! Но просто по - умерено трябва да се разсъждава понеже се погубваме като нация ...

Град
    София, България
    Ако са ни избивали постоянно в продължение на 500 години, в момента нямаше да съществуваме.

Много изкривена представа имаш за всичко. Препоръчвам ти да отвориш няколко книжки и да се образоваш по темите, преди да започнеш да ги дискутираш.

Защо да не е удачно да се женят?

Не можеш да съдиш за една цяла нация по един единствен пример.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    За кво спорите не мога да разбера. В крайна сметка всички сме хора, тва каква националност си си е някво наше си "разделение".

Стига да се харесват и да нямат проблем с общуването (различията в езика) какво лошо има в това? Не мога да разбера подобни предрасъдъци. Осъзнайте се малко за кво спорите, особено Валдес с неговите крайни изказвания тип white power.

Оня бил турчин тя пък била афганистанка? И кво от това? ЖЕНА и МЪЖ.

Град
    София, България
    Така е съгласна съм с теб ! Но просто по - умерено трябва да се разсъждава понеже се погубваме като нация ...
    И това е поради фактът, че еди кой си българин или българка се е оженил за чужденец? Погубваме се като нация поради далеч по-различни и сериозни фактори, които малката ти главица никога не би могла да разбере.

anonymous708973
    Guest
    ????????????????????????????????????????? Та това са твоите и моите предци !
    И са предци, представи си?!?!!!!!!!
    А СЕГА СИ ПРЕДСТАВИ КОЛКО Е УЖАСНО, ако говорим за сега?!+?!?!?
    Германците трябва да те държат ЛИЧНО ОТГОВОРНА, че един побъркан българин изнасили и уби 20-годишно момиче в немски град!! ТИ СИ БЪЛГАРКА, как не те е срам?!?! Принципи нямаш ли да признаеш, че си виновна!

Вземи се успокой и си пий хапчетата.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    И са предци, представи си?!?!!!!!!!
    А СЕГА СИ ПРЕДСТАВИ КОЛКО Е УЖАСНО, ако говорим за сега?!+?!?!?
    Германците трябва да те държат ЛИЧНО ОТГОВОРНА, че един побъркан българин изнасили и уби 20-годишно момиче в немски град!! ТИ СИ БЪЛГАРКА, как не те е срам?!?! Принципи нямаш ли да признаеш, че си виновна!

Вземи се успокой и си пий хапчетата.
    Темата е Ясно конкретизирана !!!!! Любов между турчин и Българка за това става въпрос ! Друг е въпроса че се отдалечихме от нея ! Нямам нищо против браковете с чужденци, любовта не пита ! Просто моето мнение е че не бих била с турчин. Имам много приятели , изключително свестни хора са, но до там !

Супер фен
    99 % от мангалите в България се наричат турчини Прави си сметката, колко е турчин твоя приятел

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от muhatacece Виж мнението
    99 % от мангалите в България се наричат турчини Прави си сметката, колко е турчин твоя приятел
    Всъщност, по-голямата част се се определят като българи.

Град
    София, България
    Всъщност, по-голямата част се се определят като българи.
    Мхм.
    И в родната им страна не ги приемат, въпреки че изповядват същата религия, имат същити принципи и т.н.

Град
    Варна
    Мхм.
    И в родната им страна не ги приемат, въпреки че изповядват същата религия, имат същити принципи и т.н.
    За циганите ли говориш?

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си