.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 122
    Мега фен
    Те скоро и от учебниците ще го махнат, с цел "да не се насаждат етнически конфликти". Направо робство не е имало, само влияние си там някакво.
    И правилно ще направят честно да ти кажа.
    Защото съществуват индивиди, които потребяват факти, достоверни или не, с цел единствено да оправдават омразата си.
    Историята се изучава с цел да се поучиш от грешките на тези преди теб, а не да търсиш причини да ги повтаряш.
    Пък и доста от нашите сънародници имат навика да гледат, слушат и четат избирателно.

Валдес кряка Б-я на българите, ама какво има толкова за опазване за мен си остава мистерия. На мен нещо като не ми харесва го променям вместо да го издигам в култ, придавайки му по този начин някаква фиктивна стойност.
    Сума думички се изсипаха за мироглед, самоопределяне и ценностна система, но всичките бяха обвързани с това "България на българите". Глупаво е дори за момент да допусна, че се разглежда отделния индивид като атрибут на държавата - 'майка' , та затова избирам да вярвам, че става въпрос за отричане на чуждото. Наивно предвид последвалите излияния ... може би.

Интересно ми е откъде-накъде ще се отрича индивидуалното право на индивида в името на някаква група ?
    Всъщност има една такава дилема в етиката - който му се занимава да се запознае. Казвам само, че 9/10 не биха го направили. Пък 1/10 обикновено е с някакви психически отклонения.

Лека вечер

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Chanel_ Виж мнението
    Много расово го почнахме вече
    Интересно, кой бутна темата в тая посока?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

В България масово не са турци, а помаци. В Турция си им казват българи, че и им се смеят даже.
    В семейството имам роднина женен за мюсюлманка. Страхотен човек, а и ужасно търпелив предвид всичките расови подигравки от родата.
    Познавам и колежка на майка ми женена за българин. Дори не знаех, че е с "турски" произход, аз си я знаех като Мима. xD

Глупаво е да се съди някой само на база на етническия произход.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Цитирай Първоначално написано от Carpe Diem Виж мнението
    Кви са ТИЯ глупости?! Акулите и херингите са риби, както хората и лъвовете са бозайници. Логиката яко куца.

А, колкото до турци и българи, който се обича да се взима, днешните турци зашо трябва да плащат за греховете на тези останали в миналото?
    Ти си глупав. Къде в природата си видял животните от даден вид да живеят с тези от друг. Вълците си живеят с вълци,слоновете със слонове, лъвовете с лъвове и т.н.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Ти си глупав. Къде в природата си видял животните от даден вид да живеят с тези от друг. Вълците си живеят с вълци,слоновете със слонове, лъвовете с лъвове и т.н.
    И хората - с хора.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    И хората - с хора.
    Не позна. Пробвай по-конкретно.

Град
    Варна
    Защо по-конкретно?
    Сивите вълци живеят само със сиви вълци ли?
    Или кафявите диви коне предпочитат да се социализират само с кафяви коне?
    Нали си говорим за биологични видове.

Град
    Варна
    Всъщност, Баща Ти, може да усукваш и извърташ както ти е удобно (както впрочем и всеки в темата), но истината е, че бариерата между етносите е само в главата на хората. Хората сами се ограничават в общуването си. Било то дори и на ниво брак.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Всъщност, Баща Ти, може да усукваш и извърташ както ти е удобно (както впрочем и всеки в темата), но истината е, че бариерата между етносите е само в главата на хората. Хората сами се ограничават в общуването си. Било то дори и на ниво брак.
    Очевидно е, поглеждайки човешката история, че едни етноси/нации са по-силни от други и ги превъзхождат. Циганите и турците са от по-слабите, съжалявам.

Град
    Варна
    Очевидно е, поглеждайки човешката история, че едни етноси/нации са по-силни от други и ги превъзхождат. Циганите и турците са от по-слабите, съжалявам.
    По такъв въпрос не вземам отношение.

Но като гледам около себе си, не ми се струва циганите да са слаб етнос. Виреят навсякъде

И турците си живеят доста добре в Германия. А ако поставяш така нещата, нали ти е ясно ние директно в коя категория попадаме? Да не говорим, че цялата ти теория как едни нации превъзхождат други е съвсем абсурдна и необоснована.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Супер фен Аватара на NissaN
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Нужно ли е да казвам колко повърхотностон и ограничено е мнението ти ?!

Такива бракове има много и хората далеч не са се отказали от чак толкова много неща . Говоря от личен опит

Любовта не пита дали ще се влюбиш в българин или в испанец .
    По-добре да се влюба в испанка отколкото в туркиня ако това стане бих се гръмнал

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Chanel_ на моменти ми се струва, че си пуснала темата не хората да си изкажат мнението, а да подкрепят расистките ти възгледи (не го казвам с лоши чувства) и темата да се превърне в едни яки оплюванки и стереотипи как е възможно това да го направи една нормална българка. И стига с тоя аргумент 500 години незнам си какво. Било е,гадно е било,такива са били времената,това са техните предци, а не те. И нашите предци в един момент са били от страната на победата и са клали византийци. Сега гърците трябва да са ни кръвно обидени ли? Да не говорим по-време на различните войни как балканците сме били къде не всеки срещу всеки.А това, че в учебниците по история малко омекотяват нещата е друг въпрос. Друг въпрос е и че любовта към България на много "патриоти" се изявява не в това да помагат на страната си, а да мразят различните. А знаеш ли защо балканците сме едни от най-здравите народи? Защото поради централното ни място сме много омешани. И Хитлер е искал да прави чиста арийска раса и какво? След няколко поколения германците са започнали да се израждат и е имало даже опаснот да изчезнат от лицето на Земята не заради претопяване, а заради близките гени, които не позволяват на организма да се справи с променящата се с бързи темпове външна среда и водещи до редица тежки заболявание както и стерелитет.Сравни издръжливостта на породистите кучета и котки с махленско превъзходните например.Та така.

Баща Ти доводите ти са толкова "нациналистически" изсмукани от пръстите,че просто си нямаш идея.За яйцеклетка се борят милиарди сперматозоиди. Но достигайки до нея тя подлага първите на още един последен тест-видов и не ги пропуска ако са неподходящи.Един вид лъвица няма как да ти роди деца. Виж със зор при лъв и тигър се получава лигър, а между магаре и кон се получава катър или муле. Един вид природата решава кое с кое е допустимо. Щом може да има деца между две различни националности и/или етноси значи си е напълно допустимо. Също да те осведомя и едно друго интересно нещо.Геномът на някои маймуни в Африка едни от други се различава многократно повече отколкото този на всички хора по света. Демек чак такива проблеми и с промяната на гените няма, а както казах е изключително нужна. А най-стабилното поколение се получава при смеската на хора от различни раси.В случай, че не знаеш по света има точно три основни раси-европеидна, монголоидна и негро-австралоидна раса.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Chanel_ на моменти ми се струва, че си пуснала темата не хората да си изкажат мнението, а да подкрепят расистките ти възгледи (не го казвам с лоши чувства) и темата да се превърне в едни яки оплюванки и стереотипи как е възможно това да го направи една нормална българка. И стига с тоя аргумент 500 години незнам си какво. Било е,гадно е било,такива са били времената,това са техните предци, а не те. И нашите предци в един момент са били от страната на победата и са клали византийци. Сега гърците трябва да са ни кръвно обидени ли? Да не говорим по-време на различните войни как балканците сме били къде не всеки срещу всеки.А това, че в учебниците по история малко омекотяват нещата е друг въпрос. Друг въпрос е и че любовта към България на много "патриоти" се изявява не в това да помагат на страната си, а да мразят различните. А знаеш ли защо балканците сме едни от най-здравите народи? Защото поради централното ни място сме много омешани. И Хитлер е искал да прави чиста арийска раса и какво? След няколко поколения германците са започнали да се израждат и е имало даже опаснот да изчезнат от лицето на Земята не заради претопяване, а заради близките гени, които не позволяват на организма да се справи с променящата се с бързи темпове външна среда и водещи до редица тежки заболявание както и стерелитет.Сравни издръжливостта на породистите кучета и котки с махленско превъзходните например.Та така.

Баща Ти доводите ти са толкова "нациналистически" изсмукани от пръстите,че просто си нямаш идея.За яйцеклетка се борят милиарди сперматозоиди. Но достигайки до нея тя подлага първите на още един последен тест-видов и не ги пропуска ако са неподходящи.Един вид лъвица няма как да ти роди деца. Виж със зор при лъв и тигър се получава лигър, а между магаре и кон се получава катър или муле. Един вид природата решава кое с кое е допустимо. Щом може да има деца между две различни националности и/или етноси значи си е напълно допустимо. Също да те осведомя и едно друго интересно нещо.Геномът на някои маймуни в Африка едни от други се различава многократно повече отколкото този на всички хора по света. Демек чак такива проблеми и с промяната на гените няма, а както казах е изключително нужна. А най-стабилното поколение се получава при смеската на хора от различни раси.В случай, че не знаеш по света има точно три основни раси-европеидна, монголоидна и негро-австралоидна раса.

Не опреквам расите !!!! Въпросът е възприемате ли любов между турчин и българка. И някой ако е запознат как приемат българската снаха в турския дом моля да пише.

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    В България масово не са турци, а помаци. В Турция си им казват българи, че и им се смеят даже.
    В семейството имам роднина женен за мюсюлманка. Страхотен човек, а и ужасно търпелив предвид всичките расови подигравки от родата.
    Познавам и колежка на майка ми женена за българин. Дори не знаех, че е с "турски" произход, аз си я знаех като Мима. xD

Глупаво е да се съди някой само на база на етническия произход.
    (( Подиграват се... Ужасно е да живееш така, примерно ако си момиче и знаеш че не те искат.

Цитирай Първоначално написано от Chanel_ Виж мнението
    Не опреквам расите !!!! Въпросът е възприемате ли любов между турчин и българка. И някой ако е запознат как приемат българската снаха в турския дом моля да пише.
    Аз да, баща ми например по-скоро не та отчасти може и да се влияя. Иначе си зависи от хората как ще я възприемат. Ако са по "патриотично" настроени няма да я приемат особено. Аз обаче съм чувал,че много по-лесно е да бъде приета от турци българска снаха, отколкото български зет.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Повече от фен Аватара на DeHu
    За любов между българка и турчин ли била темата? Аз не разбрах от десетте пъти,в които го !!!!!спомена!!!!!!! Гледам има много обидени на турците чак е смешно,поне на мен ми е смешно де...

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Аз да, баща ми например по-скоро не та отчасти може и да се влияя. Иначе си зависи от хората как ще я възприемат. Ако са по "патриотично" настроени няма да я приемат особено. Аз обаче съм чувал,че много по-лесно е да бъде приета от турци българска снаха, отколкото български зет.
    Имам доста познати които са така дори аз също съм била в положение да харесвам турчин, и то въпреки всичко се спрях понеже нямаше бъдеще за нас.

Всички тези междудържавни омрази са насаждани с годините и ги няма в България само . Но е редно човек да спре да живеем в миналото и да разбере че сегашните хора не са виновни за грешките на предците си . Поляците мразят немците но това не пречи да познавам точно полско-немски връзки . Познавам и туркиня която излиза с немец и родителите и на двамата са положително настроени към тях . Въпросът е че когато нещо ти е насадено много трудно можеш да погледнеш от другата странна .

Ами то си е и до хора всъщност. Няма да забравя веднъж във Facebook като нашумя онази турската страница Fuck Bulgaria.Един турчин беше направил една група не помня как се казваше и идеята и беше да забравим различията и да понахраним един вид тия дето са я направили.И аз участвах.Говерехме тогава на кой на какъв език може и с google се превеждаше доколкото може да се разбере. Изведнъж като се появи някакъв промит мозък турчин, пък като започна да ми обяснява колко са велики,как щели да ни сринат със земята,как щели да превземат България и всякакви там глупости та ми идеше да го изпраскам с правата лопата по тъпата тимберица.В крайна сметка изгубих всякакво желание да му отговарям,защото усетих,че трябва да сляза прекалено ниско та да му достигна нивото. Та исках да кажа,че навсякъде има хейтъри и не е само като да има такива българи.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ооо, наистина не мога да повярвам, че мернах толкова глупости в тази тема.
    Сериозно.

Тъй като ми е пределно безралично кой от каква националност е, и не съм фен на традиции, безразлично ми е с какъв прозизход съм, от каква държава идвам, съответно не ми дреме и хората с които излизам какви са.

Защо ?
    Защото, ако освен филтрите, които използвам, за да си намирам приятни събеседници, приложа ли филтър за националност, драстично ще спаднат цифрите. А и един от филтрите изолира крайните националисти ( бива патриотизъм, но да не ми приказва за него ) . Както и хората, държащи да обсъждат политика и религия. Наистина, толкова излишни разговори и убиване на време се генерира покрай тези теми. Безумно идиотско е.

Както и да е.

Ако във вашият живот има съществено значение кой за кого се жени, и кой с кого излиза, и националността на хората, с които сте - съжалявам за вас. Съжалявам и че попадате на хора, които отговарят на същите критерии.

В случая хората, които живеят abroad, ще се окажат по-широко скроени.

И наистина, вече традициите са се отхлабили, и все повече хора са толерантни към другите нации, абе изобщо - не мога да повярвам, че има душици, които още ги тормози кой какъв е.

Че вие какво си представяте под турчин - мазен патриархален тъпак, който харчи парите на баща си , и те подчинява вкъщи?

Не знам, защото аз си представям колегата от съседен отдел, който е супер секси , интелигентен, забавен , добър в работата си. В момента. След малко ще си представя още двама колеги от турски произход, които са нещо като гуру-та в областта ни. След като спра да си представям младока ^^.

И да бяха англичани, арменци, германци, все тая.
    Последно редактирано от NomNomNom : 10-23-2013 на 15:56
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    И правилно ще направят честно да ти кажа.
    Защото съществуват индивиди, които потребяват факти, достоверни или не, с цел единствено да оправдават омразата си.
    Историята се изучава с цел да се поучиш от грешките на тези преди теб, а не да търсиш причини да ги повтаряш.
    Пък и доста от нашите сънародници имат навика да гледат, слушат и четат избирателно.
    Не мога да се съглася.
    Това че някой е неспособен да интерпретира правилно и безпристрастно исторически случки, не значи че трябва да ги заличим с цел да не поощряваме отклоненията му.
    Историята си е история, константа, до колкото може да бъде такава всъщност поради красноречивите си понякога източници.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Не мога да се съглася.
    Това че някой е неспособен да интерпретира правилно и безпристрастно исторически случки, не значи че трябва да ги заличим с цел да не поощряваме отклоненията му.
    Историята си е история, константа, до колкото може да бъде такава всъщност поради красноречивите си понякога източници.
    +

Народ, който не знае нищо за своето миналото, няма бъдеще. Клиширано но вярно. Nuff said.

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    И турците си живеят доста добре в Германия. А ако поставяш така нещата, нали ти е ясно ние директно в коя категория попадаме? Да не говорим, че цялата ти теория как едни нации превъзхождат други е съвсем абсурдна и необоснована.
    Слабо. Отваряш wikipedia и четеш за това къде и кога са се преселвали циганите. Никога, никъде не са оставали на едно място. А при номадски начин на живот няма как да развиваш интелектуално/технически/научно, щото постоянно си зает да задоволяваш първичните си инстинкти. Те и до ден днешен са си такива - безполезни гладни животни.

А иначе чакам да чуя великите турски учени, но то и без това тия дето са в Германия работят само "трудови" неща, надали са шефове във siemens.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Културата, религията (или липсата на такава), националността, ролята на семейството в живота и куп други неща играят ИЗКЛЮЧИТЕЛНО голяма роля във формирането на индивида и колкото и да сте толерантни и да се кривите, че няма значение кой какъв е, не можете да го оспорите.

Дали това е аргумент за или против интернационалните бракове и конкретно тези с турци - всеки случай си е индивидуален. Ако е турчин, който е КАТО НАС, тоест, в либерално семейство, не му дреме за исляма и патриархалните ценности, по възможност израснал в чужбина - приемливо, макар че аз лично пак не бих се зарадвал като страничен наблюдател. Ако е мазен мустакат мангал от дълбокия анадол - неприемливо. Някои хора са си ходещи стереотипи и е напълно нормално да бъдат заклеймени като недостойни за божествената българска жена.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си