- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Какви са ни колите?
И като си плати еко таксата, земята се подмалдява и прочиства? Той кара по-нова кола, която изпуска по-малко вредни емисии, да, ама повечето тук карат 15 км на ден, не 50. Освен това, той като я настъпи тая кола, колкото и да е нова, пак замърсява, колкото старите. Разликата е единствено в това, че по-новите двигатели се контролират от електроника и при лекичко каране, се постига икономия.
Не ми се навлиза в подробности, щото и без това ще прочетеш това по диагонал и ще си свириш твоето...
Искам формула, която да доказва това. Глупости на търкалета. Това съм го коментирала с мъж на годините на баща ти най-вероятно, който си кара стабилно мощна и нова кола.
Ти в Германия някога бил ли си?Германия точно е една от страните в които хората си карат старите автомобили и ги ценят , и не се намират често по обявите понеже никой не иска да се разделя с автомобила си който ще му служи още много години.
Германците карат масово нови коли и ги сменят през 4-5-6 години. (Майката на приятелка на майка ми... с други думи, пенсионерка си сменя количката на всеки пет години кръгло, например.) Правят (едни от най) добрите коли в световен мащаб, знаят го и го използват. Да ти снимам ли какви коли виждам всеки ден? При това живея в малък град от индустриален тип. Да не ти казвам в Мюнхен какво е примерно. Всяка втора кола е BMW, като се редуват модели от миналата и по-миналата година.
Това каране на стари брички изобщо го няма. Колите са нови, не овоняват атмосферата и таксите се плащат съвестно.
На някой друг ги разправяй тия. В България като видя кви пушеци се вдигат от дадена кола и лошо ми става, като се сетя следващия път сестра ми като се задави.
Добре. То за тва стрелката за моментен разход залепя в дясно като натиснеш.
"Поради спецификата на смесообразуването на дизеловия двигател е възможно отдадената мощност да е по-висока от подобните топлинни машини. За сравнение парната машина има коефициент на полезно действие (КПД) 12 %, а съвременните бензинови двигатели - 25 до 33 %, при дизеловите двигатели е границите от 35 до 40 %..[9]"
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...82%D0%B5%D0%BB
Капиш? В най-добрия случай, 600мл на всеки литър гориво отиват да затоплят вселената и да замърсяват земната атмосфера, едва 400мл задвижват колата ти. Нови, стари ДВГ, основният принцип не се е променил.
Последно редактирано от an7raks : 11-21-2013 на 12:59