.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1176

Hybrid View

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да те светна, че германците си карат с кеф БМВ-тата, само дето са им нови колите, а не бракми на по 10 години, дето изпускат повече газове от дядо ти. И си плащат съвестно по-голямата еко такса.
    Както правят нормалните хора, които искат да оставят нещо на тая земя след себе си.

Ама кво го обяснявам на човек, стигнал и останал на най-долното еволюционно стъпало.
    И като си плати еко таксата, земята се подмалдява и прочиства? Той кара по-нова кола, която изпуска по-малко вредни емисии, да, ама повечето тук карат 15 км на ден, не 50. Освен това, той като я настъпи тая кола, колкото и да е нова, пак замърсява, колкото старите. Разликата е единствено в това, че по-новите двигатели се контролират от електроника и при лекичко каране, се постига икономия.
    Не ми се навлиза в подробности, щото и без това ще прочетеш това по диагонал и ще си свириш твоето...

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Освен това, той като я настъпи тая кола, колкото и да е нова, пак замърсява, колкото старите.
    Искам формула, която да доказва това. Глупости на търкалета. Това съм го коментирала с мъж на годините на баща ти най-вероятно, който си кара стабилно мощна и нова кола.
    Германия точно е една от страните в които хората си карат старите автомобили и ги ценят , и не се намират често по обявите понеже никой не иска да се разделя с автомобила си който ще му служи още много години.
    Ти в Германия някога бил ли си?
    Германците карат масово нови коли и ги сменят през 4-5-6 години. (Майката на приятелка на майка ми... с други думи, пенсионерка си сменя количката на всеки пет години кръгло, например.) Правят (едни от най) добрите коли в световен мащаб, знаят го и го използват. Да ти снимам ли какви коли виждам всеки ден? При това живея в малък град от индустриален тип. Да не ти казвам в Мюнхен какво е примерно. Всяка втора кола е BMW, като се редуват модели от миналата и по-миналата година.
    Това каране на стари брички изобщо го няма. Колите са нови, не овоняват атмосферата и таксите се плащат съвестно.

На някой друг ги разправяй тия. В България като видя кви пушеци се вдигат от дадена кола и лошо ми става, като се сетя следващия път сестра ми като се задави.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Искам формула, която да доказва това. Глупости на търкалета. Това съм го коментирала с мъж на годините на баща ти най-вероятно, който си кара стабилно мощна и нова кола.

Добре. То за тва стрелката за моментен разход залепя в дясно като натиснеш.

"Поради спецификата на смесообразуването на дизеловия двигател е възможно отдадената мощност да е по-висока от подобните топлинни машини. За сравнение парната машина има коефициент на полезно действие (КПД) 12 %, а съвременните бензинови двигатели - 25 до 33 %, при дизеловите двигатели е границите от 35 до 40 %..[9]"
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...82%D0%B5%D0%BB

Капиш? В най-добрия случай, 600мл на всеки литър гориво отиват да затоплят вселената и да замърсяват земната атмосфера, едва 400мл задвижват колата ти. Нови, стари ДВГ, основният принцип не се е променил.
    Последно редактирано от an7raks : 11-21-2013 на 12:59

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си