Първоначално написано от
redbul2
Според мен на нас ни трябва министър-председател,който е икономист. Която и партия да дойде на власт е добре премиерът да бъде с икономическо образование. А моето мнение за глада и бедността. Значи до 1960-65 г по някои статистики сме имали все още преобладаващо селско население. Тези хора са си произвеждали всичко. Имали са свои домове и малки стопанства,не са ползвали градски транспорт.
След тоя период хората идват да живеят в градовете. Работят в големи държавни заводи и фирми. След 1990-91 г. тези фирми масово са закрити или умишлено докарани до фалит,източени. Иии няма реална икономика,няма трудова заетост за хората. Да, има хиляди частни фирми. Обаче локомотивът на американската и германската икономика са Форд,Крайслер,Беемве, Сименс, Баесеф. С едно кърпене на дребно нямаме много розови перспективи според мен. Огромни райони от страната са без никаква промишлена инфраструктура и в руини.
Изключително глупаво е според мен,че управлявалите след 1989 г партии допуснаха безразборно да се ликвидира цялата ни промишленост. Снощи хвърлих едно око на Уикипедия как са нещата в Чехия,Словакия,Унгария. Да, закрили са голям брой неефективни държавни фирми. Обаче са запазили и приватизирали и много от тях. За трите държави пише,че са индустриални страни. Правят леки коли,много други неща. Които изнасят в Германия и целия ЕС. А какво направихме ние? да внасяме дори плодове и зеленчуци от Турция. Тя да произвежда сега цветни телевизори и дори военни самолети Еф-15. Тая Турция,която е била на светлинни години след нас,особено в промишлеността.