- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Съгласен или несъгласен, турците винаги ще гласуват за ДПС. ДПС винаги ще има над 5 %, дори и 10 % гласове. А в много райони на страната има на практика 100 % от гласовете. Кампанията на някои "десни" против тая партия може само да влоши нещата. И може да усложни и влоши живота на населението от български произход в смесените райони. Ако тъй наречените десни водят тая тъпа,безмозъчна кампания против ДПС, ще го отнесат много наши сънародници и големи райони на страната ще остава без българско население. Което ще бъде подложено на реципрочен натиск и тормоз от активистите на ДПС. Дават ли си сметка за това "мъдрите" десни политици? Може би се изживяват в ролята на Тодор Живков? Що ли?
Ние сме шампиони в Европа по самозаблуди и по самонавиване. Един пример. Тези 200 депутати ни излизат доста скъпо. Обаче. Чехия има 300 депутати в долната камара и 80 в сената. Словакия и Унгария също имат доста големи парламенти. Тъй че е митология това за малките парламенти, на която и аз се хванах отначало. Българинът най-накрая и най-сетне трябва веднъж завинаги да спре да лъже нагло и безсрамно сънародниците си, да ги манипулира по елементарен начин и да им набива бръмбари в главата. Нека да си казваме истината в очите (както е учел и Апостола) и да играем с открити карти,а не задкулисно.
Разбирам ти гледната точка, ама говориш глупости.
Турците се отвратиха от ДПС. И на тях им омръзна да бачкат цял живот като разпрани, а тези за които гласуват да живеят като царе. Избирателната активност беше една от най-ниските в кърджалийско, а там е бастион на дпс, както знаеш.
ДПС влезе в парламента заради гласовете от Турция, ~400 хиляди (ако някой не го мързи да провери колко точно. Някъде бях чел, че били сметнали как в избирателна секция в Бурса е гласувал човек на всеки 12 секунди)
Не съм сигурен дали са глупости. Доколкото познавам турците (защото все пак тук във Варна не са толкова много,както в Делиормана), те са големи националисти. И за разлика от нашите хора за които поетът беше казал "не сме народ,а мърша", много трудно ще намериш някой турчин да се обърне срещу своите. Така както ние го правим непрекъснато пред очите на целия свят с години и десетилетия наред.
Освен това турците са доста сдържани и много рядко споделят това,което мислят за своите лидери. Ти може да смяташ, че те са отвратени от своите политици и си въобразяваш,че това ще ги отблъсне от партията им. Да, ама не. Както се казва. Твоите фантазии са едно,а реалностите-друго. Това отвращение е само буря в чаша вода и в края на краищата те нямат друга голяма партия и алтернатива. Пак с ДПС ще бъдат. Пак с нея ще тръгнат и за нея ще гласуват. Кръвта вода не става. И както беше казал един американски президент (Труман или Айзенхауер) за един латиноамерикански диктатор подкрепян силно от Америка "Той може да е кучи син,но той е наш кучи син!" Та същата работа и с ДПС. Освен това в Кърджалийско не са преобладаващо турци, повечето са помаци.
Не е желателно да правим като теб, с позата на щрауса завиращ си главата в пясъка за да не види истината. Не съм сигурен дали тактиката ти е най-правилната, да приемаш желаното за действително. И живееш с илюзорни,нереални представи за нещата.
И какво сега? Ще се обръщаме българи срещу турци, за да не печели дпс? хаха :Д Е как да няма етническа омраза. Тя просто е насадена у хората до такава степен, че няма отърване. Аз имам приятели турци. Интелигентни, дружелюбни, държат много на семейните ценности. Те са много по-задружни от българите. Умните разбират в каква свинщина са партиите, но като нямат друго - си гласуват за Доган. След тазгодишните излагации може би вече една част ще е окончателно отречела се , но гласове винаги се намират.
Климатик, или не се усещаш какви ги дрънкаш, или просто си зверски тъп!
Нали се сещаш, че "ония" строй е започнал със същите идеали за държава управлявана директно от народа? Хайде, като ми дрънкаш за поучения от историята, революции и тъпотии, вземи и ти да поразпиташ, попрочетеш и да се поогледаш!
Неразбран.
Що питаш пак?
Ясно ми стана още първия път, като не ми отговори. Не е като да бях изненадана.
На никакъв не се правя, ами споделям вижданията си, които са коренно противоположни с тези от на някои хора тук.
На тъпи въпроси от рода ,,Ти с кво си допринесал за развитието на Земята'' - не отговарям, нито пък ме засягат.
Смешни са ми тези,които обуславят как трябвало да не правим нищо, въпреки всичко, защото не сме били политически експерти.
Смешно ми е като някой изрече, че с мирен протест се оправяло нещо. По скоро им чешете задниците.
Смешно е като се виждат коментари оплюващи студенти.Като ясно се разбира каква стока са същите тези автори.
Не народ, а мърша.
Последно редактирано от klimatronik : 11-25-2013 на 18:23
Много ясно.
Но, ако поне виждах сродни мисли от хората в заобикалящата ме среда, а не единственото,което вълнува всички - да се напием... Или как всички до толкова се отчаяли, че не им се занимава с нищо, всичко тва били глупости. МАНИ.. мани..
Кво да правя, освен на ругая под носа си![]()
Или пък. Ай да окупират ВУЗAA ,че да си ходим ваканция![]()
Ок, аз съм с теб, ще дойдеш ли да заколим Орешко? С 2 бона ще си събереш малка армия от цигани, що не го направиш и не пробиете кордона?
/Тъй като си тъп, а леля Виоленза се хваща за думата, да поясня, че това не беше на сериозно/
Или да убедиш една маса хора в идеите си и в начините им на постигане, както го е правил Левски? Ако си толкова запален и вярваш в нещата, които говориш, можеш да постигнеш нещо, ама може и да си го отнесеш и май не ти стиска да поемеш риска.
Поведи народа, бе. Нали на такива се възхищаваш?
Най-великите хора са били аутсайдери и са нямали съмишлиници сред обкръжението си.
Много противно, слабо, поранженческо мислене на "малкия човек". С нищо не си по-различен от тези, на които се дразниш. Те също си плюят теории наляво - надясно, но нищо не правят. Ето, ти имаш идея, която считаш за по-добра от тяхната. Докато не я въведеш в действие обаче, не ми се изкарай по-велик. Нали искаш да правиш нещо? Нали ТРЯБВА да се направи нещо, да се бутне реда? Дай да видим твоя принос.
Примерът с Левски беше много на място, впрочем.
Като водиш спор, най-вече политически, гледай да наблягаш на факти, не да цитираш поета и президента. Изписа цял чаршаф и нищо не каза.
Знаеш ли защо Кърджали го наричат "бастиона на Доган"? Защото ДПС винаги взимаше 5 от 5 депутатски мандата там. На изборите 2009та взе 4(1 взе ГЕРБ), на изборите през 2013 взе 3 мандата(1 ГЕРБ, 1 БСП), като за ДПС са гласували близо 21 000 по-малко отколкото на избори 2009.
Ама нищо де, сигурно е случайно. Отивам да си вадя главата от статистиката, и да си я забия в пясъка, до твоята.
Вижте украинците какво правят. Вижте гърците и турците.. За най-малкото.. Не е ли това достатъчен пример? А ние се избиваме помежду си.
Докато не правиш нещо, с нищо не си по-добър.
Каква принцеса бе? Знаеш ли каква цена плащам, че съм тук? Можех да остана и да си клатя краката пет години, ама излязох да науча нещо, да попия малко манталитет и ако един ден се върна, точно ние, дето сме видели как стават нещата на практика, а не от вестници, ще донесем промяната.
Щото съм в общество, в което 5.5% безработица са твърде много, в което хората работят здраво и взимат пример. Вчера... знаеш ли, няма значение, няма да го проумееш.
Само дрънкаш, ама нищо не правиш. Докато е така, нямаш никакво право да съдиш.
А, знаеш ли какво са правили революционерите през турско? Палили са къщите на тези "българи", които не са с тях... Усещаш ли на къде бия ОТНОВО? Че не ти стиска да предприемеш нещо, не че е невъзможно!
И да, аз до сега ти говорих за това, че трябва да имаш ясни идеи, които да отстояваш, а не да си лаеш там "Оставка!", отпивайки от поредната биричка...