- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Много ясно.
Но, ако поне виждах сродни мисли от хората в заобикалящата ме среда, а не единственото,което вълнува всички - да се напием... Или как всички до толкова се отчаяли, че не им се занимава с нищо, всичко тва били глупости. МАНИ.. мани..
Кво да правя, освен на ругая под носа си![]()
Ок, аз съм с теб, ще дойдеш ли да заколим Орешко? С 2 бона ще си събереш малка армия от цигани, що не го направиш и не пробиете кордона?
/Тъй като си тъп, а леля Виоленза се хваща за думата, да поясня, че това не беше на сериозно/
Или да убедиш една маса хора в идеите си и в начините им на постигане, както го е правил Левски? Ако си толкова запален и вярваш в нещата, които говориш, можеш да постигнеш нещо, ама може и да си го отнесеш и май не ти стиска да поемеш риска.
Вижте украинците какво правят. Вижте гърците и турците.. За най-малкото.. Не е ли това достатъчен пример? А ние се избиваме помежду си.
А, знаеш ли какво са правили революционерите през турско? Палили са къщите на тези "българи", които не са с тях... Усещаш ли на къде бия ОТНОВО? Че не ти стиска да предприемеш нещо, не че е невъзможно!
И да, аз до сега ти говорих за това, че трябва да имаш ясни идеи, които да отстояваш, а не да си лаеш там "Оставка!", отпивайки от поредната биричка...
Приеми го така: Не всичко, ами необходимото, най-нужното и от някои гледни точки - достатъчното, което е необходимо за специалисти в ОПРЕДЕЛЕНИ сфери на образованието. Има все още начини и човек, който иска го постига. Много български инженери са тачени и търсени от цял свят . И не само те... Не може да кажеш, че само българите придобили знания за 4, 5 години в чуждестранни университети, ще донесат при нас толкова много нови и нечувани идеи, методи и тнт, които нашите доктори, магистри и кадърни висшисти - ще блеят като изумени.
иНаче всичко никой не може да научи.
Последно редактирано от klimatronik : 11-27-2013 на 12:58
Поведи народа, бе. Нали на такива се възхищаваш?
Най-великите хора са били аутсайдери и са нямали съмишлиници сред обкръжението си.
Много противно, слабо, поранженческо мислене на "малкия човек". С нищо не си по-различен от тези, на които се дразниш. Те също си плюят теории наляво - надясно, но нищо не правят. Ето, ти имаш идея, която считаш за по-добра от тяхната. Докато не я въведеш в действие обаче, не ми се изкарай по-велик. Нали искаш да правиш нещо? Нали ТРЯБВА да се направи нещо, да се бутне реда? Дай да видим твоя принос.
Примерът с Левски беше много на място, впрочем.
Докато не правиш нещо, с нищо не си по-добър.
Каква принцеса бе? Знаеш ли каква цена плащам, че съм тук? Можех да остана и да си клатя краката пет години, ама излязох да науча нещо, да попия малко манталитет и ако един ден се върна, точно ние, дето сме видели как стават нещата на практика, а не от вестници, ще донесем промяната.
Щото съм в общество, в което 5.5% безработица са твърде много, в което хората работят здраво и взимат пример. Вчера... знаеш ли, няма значение, няма да го проумееш.
Само дрънкаш, ама нищо не правиш. Докато е така, нямаш никакво право да съдиш.
Ако един ден се върнеш, то това ще е добре. Макар че всеки който се връща си заминава щото бива смазван. А стига с тези заключения, които ги правиш. Ще кажеш,че всеки който остава тук си клати краката 5 години и всички са невидяли. Университети в България имат връзки с много европейски ВУЗ-ния . Провеждат се най-различни кампании, организирани проекти и тнт за обмяна на опит, знания и всичко, което е необходимо за бъдещи специалисти в определени сфери на образованието. Ето сега например става доста известни програми като ,,Еразъм'' в страните от ЕС.
Последно редактирано от klimatronik : 11-26-2013 на 19:40