.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Тема: Аборт

Град
    In my own head...

Аборт

Темата ми е малко философска. Знам, че форумът е анонимен и се чудя, има ли тук момичета, които са минали през аборт и ако да - на колко години бяхте? Знаеше ли за това вашият партньор и доколко участва във взимането на решението и самия процес (морално, финансово и т.н.)?
    Наскоро се зачудих доколко се взима предвид мнението на мъжа в такава ситуация, при положение, че е ясно, че момичето носи тази "отговорност" буквално у себе си, има ли значение какво решава партньорът?
    Вие как мислите? Има ли момичета (или пък момчета), които са били в подобна ситуация и как отреагирахте?
    Too much energy, too little time...

Цитирай Първоначално написано от darin.petrov.96 Виж мнението
    щом учасва в ебането требва и в аборта!не само да яде путки!
    Много интелигентен коментар.

Голям фен Аватара на Vivitu483
    На мен са ми казвали, че за да направи някое момиче аборт, трябва и бащата да даде съгласието си.

Цитирай Първоначално написано от Vivitu483 Виж мнението
    На мен са ми казвали, че за да направи някое момиче аборт, трябва и бащата да даде съгласието си.
    Къде? По мюслюманските чукари?

Голям фен Аватара на Vivitu483
    Цитирай Първоначално написано от NeutralMilkHotel Виж мнението
    Къде? По мюслюманските чукари?
    Не знам до колко е вярно. Може и да е само при мюсюлманите.

Не мисля, че хората минали през нещо такова ще го разгласяват по форумите, макар и анонимно.

Град
    In my own head...
    За малолетните трябва съгласие на родителя на момичето, независимо от какъв пол. Но никой не е длъжен да уведомява биологичния баща... просто мисля на глас.
    Too much energy, too little time...

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Не ми се е случвало приятелка да прави аборт от мен, но теоретично - ако става, моето мнение ще е съобразено с това дали ще мога да издържам нея и детето. Ако не мога, съответно бих поискал да направи аборта. Ако преценя, че мога да издържам семейство, няма да я карам да абортира. Все пак - последната дума е нейна, тъй като раждането няма как да й го спестя. Но каквото и да стане, няма да избягам позорно, а ще съм до нея във всичко.
    Плюя на такива келеши, дето правят деца на гаджетата си, казват, че не искат деца, а когато мацката прояви мъжество (то в днешно време си е направо мъжество да родиш) и кажат, че ще задържат детето, копеленцата бягат през 9 планини в 10-та!!

Мега фен Аватара на Hilary_
    Цитирай Първоначално написано от Aubergene Виж мнението
    Наскоро се зачудих доколко се взима предвид мнението на мъжа в такава ситуация, при положение, че е ясно, че момичето носи тази "отговорност" буквално у себе си, има ли значение какво решава партньорът?
    В повечето случаи не говорим за мъже/жени, а деца! За съжаление го правят, неосъзнавайки вредата и белегът, който си остава за цял живот, но в техния случай вариантите за отглеждането са намалени до единици и в повечето случаи нямат друг избор. Ако все пак са по - големи, според мен е редно да се пита и мъжът (и самият той да предложи помощта си!), но дори при тях, наблюдавам голяма нелепост и в повечето случаи завършва с аборт.

Супер фен Аватара на CoockieMonster
    Цитирай Първоначално написано от Tsukuda_Hiroshi Виж мнението
    Не ми се е случвало приятелка да прави аборт от мен, но теоретично - ако става, моето мнение ще е съобразено с това дали ще мога да издържам нея и детето. Ако не мога, съответно бих поискал да направи аборта. Ако преценя, че мога да издържам семейство, няма да я карам да абортира. Все пак - последната дума е нейна, тъй като раждането няма как да й го спестя. Но каквото и да стане, няма да избягам позорно, а ще съм до нея във всичко.
    Плюя на такива келеши, дето правят деца на гаджетата си, казват, че не искат деца, а когато мацката прояви мъжество (то в днешно време си е направо мъжество да родиш) и кажат, че ще задържат детето, копеленцата бягат през 9 планини в 10-та!!
    Евала! (bow)

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Не мисля, че хората минали през нещо такова ще го разгласяват по форумите, макар и анонимно.
    и аз така мисля едва ли някоя която е правила аборт ще тръгне да разказва по форумите

Супер фен Аватара на djipsito
    Не го правят само келешите. Не, че го казвам от личен, изживян опит, просто съм чувала от мъже, че биха си плюли на петите. Отвратително е и се надявам никога да не изпадам в такава ситуация.

Хипотетично, ако забременея, ще говоря с гаджето си със сигурност. Не бих взела сама решение дали да родя или абортирам. Зависи и каква ни е връзката, но специално по този въпрос няма да оставя да ми се измъкват и не мисля, че трябва решението да е колебливо. Просто ще изисквам сериозност и откровенност от него, дори мненията ни да не съвпадат.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на babity
    Моя позната прави. Тъжна история. И т'ва е най-нормалният начин, по който мога да се изразя. Защото тя искаше това дете, но таткото я завлече в лекарския кабинет...

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Решението трябва да е на майката. Ако иска, може да се съобрази с бащата.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Повече от фен Аватара на DeHu
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Моя позната прави. Тъжна история. И т'ва е най-нормалният начин, по който мога да се изразя. Защото тя искаше това дете, но таткото я завлече в лекарския кабинет...
    А момичето на колко години е било? Не виждам как някой ще ме накара насила да направя нещо такова ако аз не искам.

Супер фен Аватара на djipsito
    Кофти е наистина тва, ама ако момчето не иска, избираш да си го гледаш сама. На мен тва ми се вижда по-кофти, от гледна точка на тва, че липсата на единия родител оказва някво влияние на детето, не само докато е дете, а и като порасне и тръгне по гаджета. Пък и реално колко млади мъже ще искат връзка с момиче, което има дете ? Шибано.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Не разбирам как пълнолетна жена е била замъкната на сила в кабинета да прави аборт?! Няма лекар, който би го направил против волята на майката.
    Иначе, мога да кажа само, че темата за аборта е адски разтеглива. Като се започне от възрастта на родителите и се стигне до желанието/нежеланието им за дете, както и възможността за отглеждането му. Принципно майката взима решение дали да уведоми бащата, но все пак, ако става въпрос за зрели хора е най-уместно да се обмисли и от двамата как да се процедира при бременност.

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Решението трябва да е на майката. Ако иска, може да се съобрази с бащата.
    И ако решението на майката е да задържи детето и бащата да помага с издръжката? Кой и какво може да го задължи да се съобрази с решението й?

Град
    Варна
    И ако решението на майката е да задържи детето и бащата да помага с издръжката? Кой и какво може да го задължи да се съобрази с решението й?
    Говорим за аборта, нали? Кой ще ми каже на мен дали да родя или да махна това дете?
    А какво може да задължи бащата? Съвест? Съд?

Повече от фен Аватара на kilers
    Аха , теб никой не може да те задължи да го махнеш или родиш , ама него има кой да го задължи да ти плаща издръжка ? ..

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Една приятелка направи аборт, но не съм запознат със самия процес. Тежка тема, не съм искал да я разпитвам.

Лично съм толкова против аборта, че не е истина. Готов съм сам да гледам детето, стига въпросната дама да успея да я убедя да не направи аборт. Знам, че е тежко, но бих го направил. Решението винаги бих оставил тя да направи, но би бил след много дълъг разговор.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kilers Виж мнението
    Аха , теб никой не може да те задължи да го махнеш или родиш , ама него има кой да го задължи да ти плаща издръжка ? ..
    По принцип е така, да.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от SonataArctica Виж мнението
    Една приятелка направи аборт, но не съм запознат със самия процес. Тежка тема, не съм искал да я разпитвам.

Лично съм толкова против аборта, че не е истина. Готов съм сам да гледам детето, стига въпросната дама да успея да я убедя да не направи аборт. Знам, че е тежко, но бих го направил. Решението винаги бих оставил тя да направи, но би бил след много дълъг разговор.
    Е, добре де, ама ако не сте заедно, каква семейна среда осигуряваш на детето? Дете не се гледа с издръжка от х пари.

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Е, добре де, ама ако не сте заедно, каква семейна среда осигуряваш на детето? Дете не се гледа с издръжка от х пари.
    Ще дам всичко от себе си за да има възможно най-добрия живот, какъвто бих могъл да му осигуря. Това, че си сам родител, не означава, че детето ти не може да има пълноценна семейна среда. Пари ще намеря, не са такъв проблем.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си