- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
Имаш някои наистина добри включвания в този форум, но тоталната ти демонстрация на абсолютно безразличие (тук, поне) е направо отблъскваща.
Мех.
//изразявам някакво (скапано и нетърсено) възмущение.
Отговаряш сухо, постно и с плоска аргументация.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Изненадана съм от това ти включване.
Че е рядкост човек да е впечатляващ на 24 - рядкост е. Че е нормално да те подценяват - нормално е.
Но това не значи, че няма изключения, на които да им се свали шапка.
ЦИТАТ:
А преди 5 представял ли си се такъв какъвто си в момента? - Не съм си се представял никак, не съм мислил по този въпрос преди 5 години. Сега също нямаше да мисля, ако не ме беше попитала.
Не си правиш планове, тоест, не мислиш в перспектива. Не мислиш ли, че мисленето в перспектива е основно и фундаментално умение на добрия мениджър? Как вървиш напред, ако нямаш зададена цел?
Как определяш дали вървиш по избрания път, по какъв начин измерваш малките си успехи по пътя към големия?
По няколко теми съм те засичала, добро впечатление ми направи с компетентни включвания, но определено съм разочарована от прочетенето до момента.
Последно редактирано от PinkPan7her : 01-13-2014 на 15:50
Защо да си изненадена? Нейния пост, който ти цитира казва абсолютно същото, което и ти казваш - че е нормално да те подценяват на 24 години.
И аз съм разочарована.
Имам чувството, че само защото на толкова години си успял в една сфера автоматично те е накарало да спреш да се развиваш в други, каквито и да са те.
Защото ми "прозвуча" все едно е казано с пренебрежение, а истината е, че забелязвам все повече млади хора със завидни успехи на около 20.
За другото съм абсолютно съгласна. Оставам с впечатлението за една много едностранно развита личност.
Това какъв ще съм след 5 години зависи от прекалено много неща. Много от тези неща не зависят изцяло от мен.
Това, че не си правя конкретни планове не означава, че не мисля в перспектива. Вървя напред, като правя правилните неща, имам малки планове, но съм далеч от мисълта, че всичко може да се планира. Ще разбереш някой ден, че освен да имаш планове, трябва да имаш и късмет и да разчиташ на неща, които не зависят от теб.
По твоята логика, ако си поставя някаква цел какъв ще съм след, да речем 5 години, вървя си аз по пътя и всичко е по план, това не би ли могло да означава, че ако съм си поставил по-слаба цел, мога да пропусна много неща докато съм спокоен, че постигам целта си?
Разбрала съм го отдавна.
Това, че преследваш дадена цел, не би трябвало да значи, че пропускаш много неща покрай нея. В този случай би се говорило за тесни хоризонти.
Какво менажираш?
гаднички сте макло вие с човека
Понякога човек трябва да прави саможертви. Аз определено съм направил доста саможертви.
Не знам в какви сфери си мислиш, че съм спрял да се развивам. Предполагам ти, а и другите имате предвид това, че не се интересувам от спорт, религия, изкуство и т.н. Еми не се интересувам, sorry. Ти обаче нямаше да разбереш, ако не бях отговорил честно, защото по нищо няма да разбереш, че е така. Нито тук, нито на живо. Не ми е приоритет да разбирам от всичко, нито пък да претендирам, че съм кой знае какво.
Извинявай, че нямам време да спортувам, да ходя на театър, да чета книжки и т.н.
Аз пък съм неприятно изненадан, че според вас, ако човек се занимава тясно в една сфера и според вас тази сфера е суха или безинтересна (без да имате идея каква е тя точно), значи той е едностранно развита личност, която ви е скучна и безразлична. Ако обаче, съм футболист, артист, певец или каквото и да било подобно и се занимавам съответно само със спорт, музика и т.н., то аз съм №1. На олимпийците от спорта всички им се кланят, въпреки че те са най-яркият пример за едностранно развити личности.
Последно редактирано от Checksum : 01-13-2014 на 16:39
Не.
Ако се занимаваше само със спорт/музика/етц, пак щеше да си еднострано развита личност.
Прекалено бързо съдиш. Нито смятам сферата ти на развитие за суха, нито пък за безинтересна. Напротив, аз съм точно човекът, който се интересува и от двете неща, с които се занимаваш.
Това обаче не променя разочарованието ми.
Aма аз да съм казала, че няма изключения? Просто обясних защо някои хора не го взимат на сериозно.
И какво се изненадваш - в работата си ежедневно се сблъсквам с всякакви инженери и архитекти, от новоизлюпени, до такива с много опит и знам как браншът гледа на тях. Включването ми беше напълно обективно и лишено от всякаква лична мотивация спрямо момчето.
Проблемът е, че дори да е изключение, хората в тази сфера пак масово ще подхождат с недоверие към него. Ще му трябва опит, за да наложи името си. Това е всичко. Пък той нека си е блестящ, аз нямам касателство по този въпрос.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Момче или момиче си ?
На колко си ?
Кой трябва да спечели Златната топка след амлко ? А кой трябва да я спечели ?
Какво смяташ за хората , които искаха да седнеш , а после лаят , че си им безинтересен ?
Ти имаш ли се за "сух" ?
Това, че не си видял някой да каже такова нещо за спортист, не означава, че не се е случвало преди.
Безразличен си към човешкия характер. И хората като личности, като цяло.
//приятелят ми е такъв, де. Страхотни постижения в академичната среда, но не забелязва и не се интересува от заобикалящите го хора. Не казвам да ги харесвате или намразите. Просто, малкия ми мозък смята, че бихте могли да научите нещо от желанието ви да опознаете и изслушате хората. Нещо, което не бихте могли да научите другаде.