- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Пренебрегването на личния живот или кое е по-важно.
Здравейте, скоро попаднах в една ситуация, която ме накара да публикувам тази тема. Няма да се задълбочавам в това което ми се случи, даже въобще няма да го направя. Интересно ми е да разбера мнението ви и дали ,и вие бихте постъпили така и дали постъпвате. Бихте ли пренебрегнали личния си живот, като роднини, приятели, гадже заради ангажименти свързани с работа или училище? Кое е по-важното в живота ви? Предварително благодаря за мнението ви![]()
Задължително и двете нища трябва да вървят ръка за ръка. В противен случай няма да си успешна нито в личния си живот, нито в училище/работа.
Да и моето мнение е такова, но някои хора мислят по-различен начин за жалост![]()
Не знам точно каква е ситуацията, но това е твоят живот. Живей го така, както смяташ за правилно, а не както другите те карат.
![]()
То си е тяхна работа как ще постъпят. Очевидно не си била толкова важна в този момент, когато се е случило, каквото е станало. Понякога едните имат предимство пред другите неща, ако е наложително, разбира се. Също така няма нужда да садваш заради хора, на които очевидно не им е пукало достатъчно за теб. Просто е излишно. Фокусирай се върху, това, което ти харесва и остави негативните неща на страна.![]()
*сън*
Семейство, приятели, те са най-важни. С тяхната подкрепа ще се мобилизираш. Не е хубаво да се пренебрегват, за да не ги загубиш един ден, без да разбереш как се е случило това...
Никога, но гледам да съчетавам нещата и да не ми пречат едно на друго.
Сега.. няма да си крива душата. Няма да излезна с гаджето ми, и да не уча за класното. Е няма как просто да стане. Приятели като много мнгоо близки хоря нямам, защото не вярвам в приятелството. Но за любовта-след училището.
А за родителите: никога няма да ме накарат да избирам м/у тях и даскалото ми.
Стига човек да умее да си разпределя добре времето и приоритетите, ще намери време и за едното, и за другото.
Welcome to the Jungle...
Не бе, задавам въпроса, ама в тоя форум половината имате навика да се изхвърляте като... айде да не правя груби сравнения, и като ви зададат нормален въпрос, нямате отговор.
Нормално, been there, done that.
Само казвам да го имаш/имате предвид, че е добре отрано да се научите да съчетавате нещата... щото ако в гимназията социалния ви живот страда, в университета ще е... жална майка.
А да питам как ще се оправяте и с университет и с тренировки по 3 пъти на ден ?
Смешно е деца по на 14-15 години и то с ангажименти опиращи само до учебният процес да мрънкате че нямате време .
Учете се от сега да си разпраделяте и училището и личният живот защото после въобще няма да се научите
По принцип нямам проблеми да ги съчетавам, но ако е примерно да не изляза тая вечер, че утре съм на изпит, естествено че ще си остана в нас. Макар че ми се е обратното![]()
n00bs
На мен ми е много лесно да пренебрегвам личния живот, особено частта с родители/роднини, защото винаги, когато имам идея и желание да направя нещо по-различно, нещо, което ще ми даде опит в избраната бъдеща професия (или по принцип в живота) срещам само неразбиране, нулева подкрепа, реплики "Не си губи времето", "Това е тъпо." Особено майка ми е много странна в това отношение- от една страна иска да се скъсвам от учене, даже, ако завърша 5 висши ще е най-добре, дори да са неприложими, дипломите били най-важни, а от друга все ми мрънка, че не мога да се сприятелявам със съученички, по-късно и колежки. С бившия ми приятел до голяма степен се разделихме и заради времето, понеже професията му е свободна, сам си е шеф и можехме да се виждаме за по-дълги периоди, което на мен ми досади, така че предпочетох да наблегна на ученето. Но, все пак всичко си зависи от близките ти хора, ако ги обичаш и те подкрепят все ще намериш време за тях.
И един сладък поздрав по темата:
http://www.youtube.com/watch?v=0rbMHLDY1pA
Мисля, че могат да се съчетават и двете. Семейството и истинските приятели винаги ще са там, докато ти преследваш кариера, мечти...
Лично за себе си, не бих зарязала целите и мечтите си заради някого, както и не бих очаквала някой да го направи заради мен.
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!
-------
Where did my cookie go? O.o
Абсолютно и твърдо 'да' е отговорът от моя страна, стига да става въпрос за хора извън семейството ми.
Въпросът ти е прекалено общ. В общия смисъл - все се намира време и за двете.
Обаче, тоя пример "Бихте ли пренебрегнали личния си живот, като роднини, приятели, гадже заради ангажименти свързани с работа или училище?" - Ако ми се обади шефа да ме извика по спешност за нещо си, разбира се, че ще отида, ако приятели или гадже ми се нацупят това ще е много незряло от тяхна страна.
Много зависи от самата ситуация - има такива, в които по-важно е да се явиш на работа/в университета, има и такива, в които е по-важно да си с близките. И всъщност не е уместно да сравняваш равота и университет, защото при едно неподчинение могат да те уволнят, а в университета няма к'во да стане.
Не напълно да пренебрегна, но често ми се налага да правя нещо свързано с училище, преди да отделя време за друго. Въпреки всичко, гледам така да си разпределя времето, че да ми остане такова и за важните за мен хора.
И двете неща трябва да вървят ръка за ръка но ми се е случвало да пренебрегвам родителите си заради работата
НЕ знам за какво пренебрегване говорите, когато става дума за училище? Тогава има време за всичко.
В университета е по-различно, но ако си разпределяте времето, ще успявате и с двете.
Аз лично не пренебрегвам нищо, намирам време за лекции, работа, гадже и приятели. Случва се да пропускам някои излизания, например, но рядко. Социалният ми живот не страда от това, че работя и уча.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5