- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Изгледайте това видео.
Аз изказах една от тези хиляда гледни точки, какъв е проблема тук?
Никой не го налага, но често това се превръща във фарс,цирк, както искаш го наречи.
Нямам проблем с информацията, но човека тук се опитва да покаже, че трябва едва ли не да се промениш,
за да водиш пълноценен живот без болести и без жестокост над животните.
Окей да приемем, че имаме избор (действително е така) и някой реши да стане веган,
след няколко години реши да си има дете и го подлага на същата диета.
Знаеш ли от колко различни болести ще се разболее само през първите 10 години, само заради подобни диети?
Давам ти за пример недостига на витамин Д, който е жизнено важен за човека.
Ако го няма - развиваш рахит, а това е коварна болест.
*Да, знам, че може да се набави и по други начини, освен риба, слънце(което води пак до болести след време - рак) и т.н. Но по-голямата част от хората си го набавят с продукти от животни или от самите животни.
Тъз пък и тя. И ти си една овца, щом след едно видео ще ти се промени мнението, за нещо, което цял живот правиш. Цял живот ядеш месо, даже съм сигурна, че довечера или в близките няколко дни ще ядеш я свинско, я пилешко, я кайма на принцеса. Не ми се прави на света вода, щото не си.
Да, на мен ми харесва вкуса, мириса. Аз лично без месо няма да мога да живея. Не мога да си представя това баба да не ми сложи домашна луканка/салам/нещо си или пък вкуска пилешка супичка и аз да стоя и да не го ям. Това е ужасно вкусно и не бих го пропуснала.
Има едно нещо наречено "хранителна верига". В момента хората ядем месо и др. животински продукти в 99% от живота си. Това, че някои си мислят, че е по-добре без него, не значи че действително е.
Сега ако ми кажеш, че кокошката е виновна за това, че яде червеи(които също са живи и с нищо не пречат на никого).... Логиката ви е много разклатена от моя гледна точка, на никой не налагам и аз мнението си, само го изказвам. Очевидно на някои не им се нрави, ofc.
А ние също сме убивали животни преди хиляди години. Замисляла ли си се за това Иве?
Това, че през някакъв период от еволюцията сме ядяли ядки, семена и т.н., не значи че в момента не сме всеядни. Кучетата също са всеядни, мечките(при тях има типични хищници и типични растителноядни - пандата например). Кажи ми, че и те са виновни затова, че ядат всичко.
Относно кланниците, би трябвало да знаете от край време как се коли едно прасе, кокошка или какъвто и да било добитък. Не е приятно, но голяма част от животните се отглеждат за да ги убият и за да се ядат. Други се отглеждат като домашни любимци, трети живеят на свобода. Ясно ми е, че не си се интересувала от тези неща. Замисли се обаче от какво можеш да се откажеш за да си веган/вегетарианец. Както се замисли и как ще живееш милеейки за животните, след като ти самата още довечера ще ядеш пържола или пилешка супа.
*сън*