- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- хммм интересно ако може да обсъдим едно мое откритие
всъщност при животните няма точни зони има вариант даже и да няма засегнат участък а просто да се наблюдава косопад повече от нормалното
най-често са предразположени белокосмените животни и се проявява след изтощаване на кожата
пример: цялостното къпане не е полезно за кучетата та и за 90% от животните понеже се отмива защитния мастен слой на кожата и започват да действа разни бактерии
пък ако се използва шампоан неправилно или е някой яко химичен хептен се втасва и кърлежа имат възможност за размножаване
това е един вариант също така може да бъде предизвикана от :породна предразположеност,наследс веност,възраст,съпъстващи болести най-често е кушинг и куп други
иначе относно лечението макар да има доста силни препарати против кърлежи някои от които пазят повече от месец
няма ефект от тях
единствено ефект дава амитразата чрез която къпем животните но лечението отнема от 200 дни до няколко години
и в много от случаите до 1г всичко се повтаря дори в някои области на страната заболяването се счита за нелечимо
според статистиката случаите са зачестили с повече от 1000% в рамките на 10г(това е статистика само за нашата област)
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.