- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пластични операции
Не ме ебе за спора ви, не се опитвам да взема страна. Просто статистически шансът от възвръщане на килограмите е почти един и същ след режим и след хирургична интервенция. 85% от свалилите много килограми, ги възвръщат в срок от 5-8 години. Само 'дето след интервенцията, очевидно, т'ва възвръщане ще стане по-бързо.
И в двата случая,кг. се възвръщат. Не го отричам,но .. мисълта ми е,че ако човек има възможност да отслабне чрез пластична операция всичките мъчения като спорт,гладуване и т.н ще се спестят.
Има един по-удачен вариант - пръстен. Поттиска глада и се яде много малко,май такъв беше ефекта.
Да, те и сок от лимони с джинджифил пият сутрин, ама...
Излишните кг не са повод за хирургична намеса. Реално затлъстяването има нужда повече от превенция на появата му, отколкото контрол след това. Като повечето неща.
Престани да спориш, крайно неподготвена си.
Хората нямат нужда от хирургична намеса за много неща,но въпреки това я прилагат.
В случая спорът е напълно излишен,защото всеки избира по какъв начин да отслабне.
Нито единия начин не е грешен. Нямам за какво да се подготвям. Всичко е ясно.
Аз не говоря да минеш на диета и да ядеш треволяци ама да си седиш цял ден пред компютъра, аз говоря за спорт и начин на живот. Ако човек се научи да спортува, например да тича 3-4 пъти седмично по няколко километра, да избягва да яде боклуци от рода на сандвичи/мак доналдс/ дюнери etc. той ще има стабилни килограми и приятна фигура. Ако отиде да се оперира и не промени нищо в начина си на живот, то ефекта е 0. Ще е слаба за няколко месеца и после ще почне пак да трупа мазнини.
Жалко, че не може да схванеш огромната разлика и тя е в начина на живот. Като се оперира няма да намали килограмите си дълготрайно и ще ги върне до месеци, защото просто е безхарактерен човек търсещ лесният път. Така ще трябва всяка година да тича да и изтърбушват мазнините с големия нож, щото видиш ли и двата начина са еднакви. Ти да си се замислила от какво се трупат мазнини ? Силно се съмнявам да мислиш, че се раждаш с 2 ката сланина около кръста и задника.
Последно редактирано от draid : 02-15-2014 на 12:07
Нямам нищо против диетата и спорта,разбира се хирургическата операция по-често се прилага в случаите за повечко кг,не вярвам да има хора,които се оперират за бързото сваляне чрез диета на няколко кг.
Да,в Сряда съм на консултация при пл.хирург. Малко съм на тръни ..![]()
По няколко причини. Преди да се опитам да ги налея в не-особено-пълната ти главица, да уточня, че говоря изрично за отслабване, не за ринопластики и всякакви подобни, които могат да се регулират само хирургически.
Първо - да избираш лесния начин не е единична постъпка, а линия на поведение. Може би в краткосрочен план ти се вижда добра идея, в дългосрочен обаче често се оказва лоша и непремерена. Показва липса на личностни качества.
Да, понякога не е необходимо да се бъхтим и да откриваме топлата вода, когато някой преди нас вече го е направил и можем да стъпим върху неговото откритие/начин.
Второ - никой уважаващ себе си хирург няма да оперира момиче, което е 60 кг и иска да стане 50.
Трето - никой уважаващ себе си хирург не оперира просто ей така затлъстял човек от порядъка на 120-30 кг сланини. Явно не го знаеш, което само означава колко слабо подготвена си по темата. Винаги първо човекът се подлага на спорт и диета, за да достигне оптималното си тегло и да се види колко кожа трябва да се отреже. Не само се изсмукват сланини, а се реже и кожа - в противен случай приличаш на шарпей. Виж в гугъл.
Четвърто - на база второ и трето, вероятно вече си проумяла, че без спорт НЯМА да стане и в двата случая.
Пето - Окей, оперира те, отслабваш, изглеждаш супер. Ами после? Ти нямаш хранителните навици и спортната дисциплина, за да поддържаш новото си тяло. Неминуемо ще ги върнеш пак. И пак ли ще се оперираш? Така... профилактично, на годинка-две? Единственият начин да задържиш тялото си е да придобиеш нужната култура.
Шесто - като стана дума за култура, Дрейд много хубаво ти го каза - имаш някаква смешна представа, че се отслабва с гладуване и тренировки до припадък. Да, ама не. Хубаво тяло не се прави с ядене на тревички и с тренировки по 5 часа на ден. Много от момичетата в раздела могат да го потвърдят.
Кога съм казала,че трябва да се гладува и тренира до припакък? Явно обичаш да преувеличаваш нещата.
Вече казах и друг вариант,който е доста по-добър. Също така,не съм против спорта и диетите,но мисля,
че вече е напълно безсмислено да повтарям това,което вече казах малко по-нагоре и ..
Нямам за какво да се подготвям,това не е битка,всеки има право да изказва мнението си.
Както казах и преди,направих темата,за да може всеки да изказва мнението си,а не да го налага.
Моето е - за пластичните операции. Явно твоето в случая е - не.
Съвсем ненеобходимо е да се говори повече след като стана ясно какво имам предвид.
Същата? За нищо на света. Не понасям модела Барби по много причини,естествено имам си желания,но не и да ставам като нея,но нито имам достатъчно пари,нито смелост да си направя толкова много пл.операции.
Хубаво е обаче,човек да си помечтае.