- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Дразни ли ви като някой казва: Отивам НА София?
Дразни ли ви като някой казва: Отивам НА София, отивам НА Русе, вместо отивам В София, отивам В Русе?
Защо да се дразня?
Ако се дразнех от необразовани, нямаше 1 минута спокойствие да имам.![]()
Дразни ме.
Не беше нужно да се прави цяла тема за това или поне трябваше да е в Кофата.
xoxi е права. Случва се човек да греши или да има такъв навик. Сигурен съм, че дори авторът греши така, когато говори![]()
Повече ме дразни когато някой каже "навсекъде" "начи" или "аре"..
Дразни ме и не само това, а изобщо всякакви подобни селски изрази.Имам една приятелка, която говори така, но тя наистина си е от село и в крайна сметка си е свикнала.Нищо не съм и казвала, защото това е същото все едно аз да започна да говоря така.Начин на живот.На село е така.
О, да изпонапредвид и на мен ми е сред любимите. Също "нямам си на идея"... wtf?! Или пък "междувпрочем".
Разбира се, "направИх", "отидОх", "станА" и т.н. също са доста напред в класацията...
"Ме"-кането и аз няма да го коментирам, въпреки че едва ли бих могла да взема насериозно човек, който говори така. Особено мъж.
И като цяло най-добре да не влизам повече в тази тема, защото имам прекалено много за писане![]()
дразни ме, когато някой се опитва да използва чуждици безуспешно
Мдам, бие ги по всички параграфи! :ДД
Пу. На такъв нейтив спийкър не съм попадала още, язък :д
Мен лично мъничко ме дразни... Ама всеки си говори както си иска. Има и изрази като "ке те пууна с патерицо по главЪта", а типично в троянските изрази се включват думите "водЪ(та), главЪ(та)" и пр.![]()
Идете у Банско-Разлог и вижте там за какво става дума...