- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Бихте ли простили изневяра ?
Никога не казвай никога.Както каза някой по-горе, не знаете какво ще ви дойде до главата. Ако сте с този човек от много, много дълго време и той ви е омръзнал или сте привикнали с него, няма я онази тръпка, но сте привързани, обичате го и не искате да сте без него, а в същото време искате някакво разнообразие, дори за веднъж, нима няма да го направите рано или късно? В жестока грешка сте. Същото важи и за мъжкия пол. Не казвам, че аз бих, дано такива мисли и емоции не ме сполетяват, но просто казвам, че е напълно, напълно възможно. Да не кажа неизбежно. Нито казвам, че такова нещо трябва да се търпи. Просто смятам, че големите хора, особено със семейства, са над тези неща и си прощават. Естествено, ако е било за веднъж.
Последно редактирано от BaffaLsc : 03-06-2014 на 09:20
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Не бих... или е с мене момичето, или не... щом предаде веднъж доверието ми - няма връщане назад.
Казвам твърдо не. Вярно е, че не знам как ще мисля след пет или десет години, примерно, но дори и да се опитам да преглътна по някакъв начин едва ли отношенията ни ще изтраят още дълго. Общо взето ще е началото на края.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Дали бих простила изневяра - едва ли.
Дали бих остана с човека, който ми е изневерил заради връзката ни, хубавите моменти и всичко преживяно - да, стига да си струва.
Последно редактирано от 3oPuTy : 03-06-2014 на 11:21
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Едва ли...
Трябва много да не ми пука (за него и за нас като двойка), за да "преглътна" и да не си развалям "рахатлъка" с развод/изнасяне от семейното жилище/подмяна на документи за самоличност и т. н.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Мне,не бих.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Такива теми в тийнейджърски форум... кво да ти кажа. Обречена работа. Масово не биха простили. Масово "няма значение дори да сме от 10 години заедно", пък едвам имат двегодишна връзка зад гърба си.
Истината е, че не знаеш, докато не опре ножа до кокала. Зависи от безкрайно много фактори и всякакви рационализации са напълно излишни, защото човекът не действа рационално.
Ще се опитам да вкарам някаква интересна нотка, като ви помоля да коментирате този съчинен от мен разговор. Давам съкратената версия, без мънкане, недомлъвки и вадене на думи от устата... малко звучи като в книгите за връзки, ама ениуей.
Момче: *име*, искам да поговорим. От известно време просто не ми е добре. Много те обичам, знаеш, обаче просто ми липсва нещо, не се чувствам желан, сякаш нямаш нужда от мен вече...
Момиче (изпитва нужда да се оправдае, естествено): Eми... не ми се прави секс винаги, аз да не съм като теб! На мен ми влияе, като се караме... пък оня път, като излязох с Иван/като не ми хареса супата/като мълча като ням на вечерята вкъщи (изберете си опция тук. Идеята е, че сериозните разговори рядко остават в темата, винаги се отклоняват към други "провинения". Да предположим обаче, че момчето не се връзва на опита й да направи панаир и продължава спокойно)
Момче: Е, добре... малко изревнувах/в супата имаше грах, пък знаеш, че не обичам/еми, какво да си кажа с баща ти.
Ама това са дреболии, бе, мило. Затова ли си такава напоследък, не ми е хубаво така.
Момиче: Еми, като не ти е хубаво, аз какво да направя?! За мен не са дреболии! (С малко фантазия тук можем да добавим "На теб не ти пука за мен, ако мислиш, че това са дреболии!")
Предполагаме, че девойката не е в цикъл. Какво прави пичът? Втори разговор? Зарязва я, щото "така е правилно вместо да си вее гъза по други"?
И още нещо, което не очаквам да се разбере от всички - дали изневерята няма да бъде рестарт в кофти момент от една връзка? Един вид... начесваш си каквото там имаш нужда - я его, я друго, и това ти дава още малко сила да преодолееш кофтия период, да продължиш да се опитваш да намериш път към партньора си, да отпуснеш напрежението по друг начин, за да си с максимално чиста глава в собствената си връзка. И тук нямам предвид само физическа изневяра, но далеч нямам предвид и дълбоко емоционално привързване, щото смятам, че тръгне ли се натам, вече е късно. По-скоро някаква комбинация от двете.
PinkPan7her, малко хора тук ще те разберат, още по-малко ще се опитат да го направят. И в това няма нищо лошо. Сега е момента да бъдем безнадеждни романтици и да не прощаваме. Казвала съм го и в друга тема.
Примерът ти, обаче, е малко пресилен. Вероятно защото си го нахвърляла набързо и си изпуснала много "ако"-та.
Пантерке, разговорът звучи точно като от онези книги със съвети за перфектна връзка и бла бла.Нищо лично.
Изневярата винаги е рестарт- може другият да събере смелост и да прекрати взаимоотношенията, ако до момента е търпял от благоприличие/надявал се е нещата да се поправят. Може да е рестарт за двамата/катарзис и да ги сплоти. Както и в медицината, и в любовта/семейството 2+2 не е 4.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
1во не се заяждам.. просто казвам..
Пък ти си женена, би ли "изневерила" за да си "рестартираш" брака?
А би ли приела мъжа ти да ходи да "изневерява" за да си "рестартирате" отношенията?
- Не ми отговаряй с няк'ви философски сентенции, няма нужда, само кажи за двата примера - да/не - и как би го приела..
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
И аз съм много съгласна с PinkPan7her. Не всичко е черно и бяло. Малко по-нагоре щях да дам чисто сексуален пример, за по-лесно, ама реших, че в тийн форум е напълно безсмислено.
Cооkie, и дърти лелки като мен пишат във форума. Тва, че името на форума е teenproblem, далеч не значи, че само тийнове четат и пишат.
1. Има разлика и все пак.. Щом ги разбираш, донякъде (отчасти, а може и изцяло) си съгласна следователно "би го направила в даден период, no?"
2. Тя го споделя като нейното мислене, значи го приема като нещо нормално, щом е нещо нормално би го направила в даден период, no?
Dr. Gregory House
Ей, дъртата лелка, дето сигурно още не е навършила 30, много се вживяваш.
Иначе ми прави впечатление, че хора на по 18-19-20 г. изказват обичайните прекалено категорични мнения, показвайки "силен характер" и "железни принципи". Окей, това са важни неща, но едно е как ние си мислим нещата, а съвсем друго как се случват в реалния живот.
Изневярата и ревността за мен са двете страни на една и съща монета и рядко водят до нещо добро. Наложи ли се човек да хвърля тази монета, значи вече е в кофти положение.
Welcome to the Jungle...
Виж кака лейди, па и другите лелички у фороня, наречете бе безнадежден романтик и прочие, но аз (това си е моето мнение, което не подлежи на промяна) не бих простил изневяра, стигне ли се до изневяра в една връзка то тя се е изчерпала (казвам също така, че ако аз поискам друга, бих зарязал първата, няма смисъл да я лъжа и прочие..) и по добре да се прекрати за добро.. Няма смисъл да се измъчвате допълнително и да чакате така или иначе неизбежното...
А мнението ми е такова, защото според мен енергията която бих изразходвал да си намеря друга за изневяра, мога да я насоча към връзката ми и да оправя проблема в нея (защото се изневерява ако има проблем [ЧУВСТВОТО ЗА ЛИПСА У ЕДИНИЯ ОТ ДВАМАТА ПАРТНЬОРИ СЪЩО Е ПРОБЛЕМ] друга причина за изневяра няма) струва ми се далеч по-логично, силно и зряло да си вържа гащите (не говоря метафорично) да си бия два шамара да се стегна и да си оправя връзката, вместо да скоча при първата лесна лисичка и да изневерява не само на партньорката ми, но и на принципите си..
Ае ся ме изяжте, че съм наивен и безнадежден романтик, който мисли по лапешки... ;С
Dr. Gregory House
Бту за протокола изневерявали са ми 2 пъти {2 различни} (поне за толкоз знам) на повечето от тук едва ли са ви изневерявали (тоест идва ли знаете) но ако знаете и пак твърдите, че бихте простили сте доста слепи..бихте оставили връзките си окей, но знаете, че това не се прощава или не се забравя...
Та ндам, знам за какво говоря - говорейки именно за изневяра..
Поне лично за мен изневяра не се прощава... никога.
Dr. Gregory House