.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 67 от общо 67
    Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Не мога да се съглася. Точно психически сме много по-силни от мъжете. Много по-бързо можем да преодолеем травмираща случка, отколкото един мъж.
    Да много жени си мислите, че сте силни психически и това винаги ме е забавлявало. Жените НЕ са силни психически, каквото и да си мислите. Психическата стабилност на мъжете е далеч по голяма и като цяло психиката на мъжете реагира далеч по-добре в екстремни ситуации, за пример ще ти дам крайни неща като - катастрофи, смърт, война и т.н. Както вече казах жените много често страдат от депресии, несигурност, а и много често самите те не знаят какво и кога искат.

Цитирай Първоначално написано от AliceSw Виж мнението
    всъщност, това не е точно така...проучванията обикновено се основават на броя регистрирани пациенти към болнични заведения, а мъжете като цяло не си умират да признават здравословни проблеми

Women are more likely to have been treated for a mental health problem than men (29% compared to 17%).This could be because, when asked, women are more likely to report symptoms of common mental health problems. (Better Or Worse: A Longitudinal Study Of The Mental Health Of Adults In Great Britain, National Statistics, 2003)

Depression is more common in women than men. 1 in 4 women will require treatment for depression at some time, compared to 1 in 10 men. The reasons for this are unclear, but are thought to be due to both social and biological factors. It has also been suggested that depression in men may have been under diagnosed because they present to their GP with different symptoms. (National Institute For Clinical Excellence, 2003)
    Ами не знам кое не е така, но това което чета аз е напълно в подкрепа на моите думи. А и тук не говорим за проблеми като психическо разтройство нуждаещо се от сериозни лекарски грижи и престой в дадено заведение. Аз говоря като цялостна стабилност на психиката, а жените могат да се сринат от наглед не важни неща или поне не решаващи. Факта, че жените по природа са много по емоционални от мъжете, напълно изключва възможността те да бъдат по стабилни психически.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ^Забавлявало го било. Идиот. Не всички жени са "слаби психически". Не ми давай примери с войни, защото е прекалено екстремен и краен случай.

Колкото до катастрофи и смърт - искрено се изсмях. Израснала съм в семейство, в което и двата феномена са присъствали в големи "дози". В същото семейство, жените винаги са били по-силни от мъжете. Така, че не ми ги разправяй на мен тия.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    ^Забавлявало го било. Идиот. Не всички жени са "слаби психически". Не ми давай примери с войни, защото е прекалено екстремен и краен случай.

Колкото до катастрофи и смърт - искрено се изсмях. Израснала съм в семейство, в което и двата феномена са присъствали в големи "дози". В същото семейство, жените винаги са били по-силни от мъжете. Така, че не ми ги разправяй на мен тия.
    Всъщност, донякъде е прав. Жените се осланят повече на своята емоционалност и затова са по-лабилни психически. Мъжете - обратното, отричат емоционалността си и това ги прави по-стабилни.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    Варна
    //за което, впрочем, Лейди, ти се възхищавам! :д
    Благодаря

И да обиждаш и да не обиждаш, няма да промениш нещата. Няма крайни примери когато тестваме психиката на даден човек. Всеки пример е удачен за проверка на психичното състояние. Да си се интересувала през какви психически натоварвания преминават някой конкретни звена във военното дело, освен физическите ? Вземи например снайперистите и ми кажи колко жени снайперисти има ? И тук не говорим за единици жени, че да ми подскачаш. Това че ти си видяла някоя жена която е психически стабилна, не означава че в глобален план е така. Катастрофи и умирания надали е имало само в твоето семейство, ама колко ли голяма е вероятността например ти през своето развитие да си изпадала поне веднъж или два пъти в някое депресивно състояние ? Ти си точно от тоя тип, който много му се иска жените да са по силни психически от мъжете, ама за твое огромно съжаление си в огромна грешка. И тук не се опитваш да обориш мен, а доволен брой изследвания и наблюдения на далеч по запознати хора от мен. Самият факт, че в момента се жегваш и започваш да обиждаш говори много

И понеже войната е прекалено екстремен и краен случай, помисли си или прочети през последните 10г (знам че си малка и надали преди 10г си имала каквото и да е желание за околният свят) колко военни конфликти са възникнали, включително до под носа ни в Югославия. Хайде със здраве.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Отдавна съм се убедил в безпредметността да спориш с жена на тема "какви са жените", защото в преобладаващия случай въпросната възприема всяка критика, насочена към пола й, като лична забележка/нападка, превключва на вълна див феминизъм и минава в атака.

P.S. Нищо лично към Маги.
    Welcome to the Jungle...

Град
    Варна
    Аз съм го казвала и преди, ще го повторя сега, макар че по принцип избягвам подобни теми, защото обикновено накрая се стига до обиди нападки от единия към другия пол.
    Няма как да има абсолютно равенство между половете, по простата причина, че те са различни - биологически, физически, психически. Има професии, които са по-подходящи за мъже и професии, по-подходящи за жени. В общия случай. Това не означава, че не може да има жени с мъжка професии или мъже с женска.
    Исторически погледнато, жените са били по-подтискания пол в продължение на години. Може да се спори за причината, но резултатът е на лице - много повече влиятелни мъже в историята, отколкото жени. Погледнете ако щете дори законите за наследяване на трона в повечето монархии - в повечето случаи само първородния син може да наследи. И т.н., и т.н. И обществото все още се отърсва от това разделение. Дори самият факт, че в топ 20 на най-влиятелните ХОРА в света (според Форбс) присъстват само две жени, говори много за това.
    Така че... постигнали сме много в равенството на правата между двата пола. Но абсолютно равенство няма как да постигнем никога.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Отдавна съм се убедил в безпредметността да спориш с жена на тема "какви са жените", защото в преобладаващия случай въпросната възприема всяка критика, насочена към пола й, като лична забележка/нападка, превключва на вълна див феминизъм и минава в атака.

P.S. Нищо лично към Маги.
    Няма как да се обидя, защото съм против феминизмът като цяло. Но няма как и да приема фактът, че някой си мисли, че абсолютно всички жени са по-слаби психически, отколкото абсолютно всички мъже.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ти си точно от тоя тип, който много му се иска жените да са по силни психически от мъжете, ама за твое огромно съжаление си в огромна грешка.
    Нищо подобно не ми се иска. Това, което искам е да се замислиш над думите на ДаркТемплър малко по-горе в тази тема, както и да престанеш да се налагаш тъй очевидно над другия пол. Защото аз наистина съм обидена, да, но нека не забравяме колко върло, нека цитирам Илия, превключи на вълна див анти-феминизъм и атака в една по-друга тема в друг раздел. Тема, в която беше хиляди пъти по-обиден и накарнен, от която и да е феминистка. Същото ти "поведение" се забелязва и тук, и е меко казано отблъскващо.

Това е от мен. Тъй като съм от психически слабия пол, отивам да се самосъжалявам в ъгъла, бършейки сополи.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Няма как да се обидя, защото съм против феминизмът като цяло. Но няма как и да приема фактът, че някой си мисли, че абсолютно всички жени са по-слаби психически, отколкото абсолютно всички мъже.
    Сама знаеш, че подобни абсолютизации са практически недоказуеми и са един вид провокация, затова и не мисля, че трябва да им се връзваш/те. Хубаво е, че уж не го правиш, макар някои от твърденията на draid да те жегнаха. Епитета, с който се обърна към него, беше напълно излишен.

Не мога да се съглася. Точно психически сме много по-силни от мъжете. Много по-бързо можем да преодолеем травмираща случка, отколкото един мъж.
    Кой от двата пола е по-силен психически е доста спорен въпрос и трудно може да се даде еднозначен отговор. Мъжката и женската емоционалност са много различни и съответно начините, по които се преодоляват подобни случки, са напълно противоположни. Да не говорим, че има жени с мъжка психика и мъже с женска. Как тогава да обобщим и докажем кои какви са?
    Welcome to the Jungle...

Град
    София, България
    Кой от двата пола е по-силен психически е доста спорен въпрос и трудно може да се даде еднозначен отговор. Мъжката и женската емоционалност са много различни и съответно начините, по които се преодоляват подобни случки, са напълно противоположни. Да не говорим, че има жени с мъжка психика и мъже с женска. Как тогава да обобщим и докажем кои какви са?
    Тук си много прав, да. Осъзнавам, че доста първосигнално и грешно реагирах. Nevertheless, точно тези твои думи доказват не само, че аз съм в грешка, но и че draid също не е прав в изказванията си. И точно това се опитвах да кажа в последните си няколко поста.

Ами значи трябва да се научиш да четеш. Още от първият си коментар казах, че ще говоря по темата глобално и няма да се спирам на изключенията. Това че навсякъде има изключения никой не оспорва. Като цяло обаче, жените са по-слаби психически и както ти казах, няма да е нужно да обориш само мен,а и доста изследвания по темата. Пожелавам ти успех в това начинание. Поведението ти след като отрекох тезата ти, че жените са по-силни психически, защото по-лесно преодолявали някакви проблеми (което за мен далеч не е така) и ти дадох доста примери за да те оборя беше меко казано феминистко. Моментално влезе в защитна фаза и започна да обиждаш. Нищо лично.

Лейди, жените са били потискани наистина, причини за това по онова време е имало много, най-вече разбиранията за половете. Не мисля, че точно кралското наследство е удачен пример, защото там са дискриминирани всички следващи момчета също. Историята познава и не малко жени заставали на чело на държави и кралства при прекъсване на наследствената линия. Също така жените в тези среди са били доста високо почитани, а момичетата възпитавани от малки заедно с момчетата.

Сама знаеш, че подобни абсолютизации са практически недоказуеми и са един вид провокация, затова и не мисля, че трябва да им се връзваш/те. Хубаво е, че уж не го правиш, макар някои от твърденията на draid да те жегнаха. Епитета, с който се обърна към него, беше напълно излишен.

Уважавам това, че искаш да балансираш в изказванията си, но понякога човек трябва да застане от едната страна. Тезата далеч не е недоказуема. Да речем, че може да е емпирично доказана. Изключения съществуват много, но както казах аз говоря статистически. Ето ви една тема за размисъл - знаете ли защо, често в масовото производство на фини компоненти, и някой такива нещица често се назначават предимно жени ? Много често необвързани и без деца ? Това го казвам, за да не си мислите, че аз съм върл привърженик на темата "Мъжете са по-добри от жените във всички"

И пак ще повторя - света се управлява от мъже. За добро или зло, това е неоспорим факт. И за в бъдеще надали нещата ще се променят. Много пъти съм казвал, че ако жените имаха власт да правят войни, те щяха да са далеч по долни и кървави.
    Последно редактирано от draid : 03-09-2014 на 12:57

Мега фен Аватара на babity
    Уф, като латерна си, Дрейд. Уж признаваш донякъде, че и двамата имате право, ама държиш да обясниш хиляди пъти, че все пак в равенството си с опонента си, си малко по-равен. Хах!

Един приятел неотдавна ми каза нещо, което тогава не повярвах, но от позицията на времето го видях и се опитвам да преборя желанието си да съм пич. На жената работата и е да бъде слаба. Това и е силата на нея. И да не ми се скача на мнението, невинаги т'ва една жена да е слаба означава да реве за счупени нокти или да търси 24/7 цедки за душевни отпадъци. Една жена може да бъде уязвима познавайки недостатъците, признавайки грешките си докато се ъпгрейдва личностно. Не, че искам да засегна някого, ама за мъж т'ва ми е много трудно да си го представя. Повечето предпочитат джаста-праста и да се оправят в движение. Рационализиране на ситуацията, което в личностен план води до още повече проблеми и самозаблуди, отколкото да седнеш да си признаеш, дори и в позицията на уязвимия, че си сгрешил в нещо си, да разбереш същината на истинския проблем и тогава да действаш.

Град
    София, България
    Draid, обидих те не на база на пол, а на база на личност. Needless to say, си ми много апатичен.

И докато моите постове може да са били проява на "върл феминизъм" както някои по-горе тъй хубаво се изразиха, то твойте не се различават толкова много, защото са си проява на мъжкия еквивалент на феминизъм - masculism.

А бъркаш се. Жените са тия които искат да са по-равни от мъжете. А и предвид, че има някаква дискусия, аз преспокойно мога да си разтягам тези, ако искаш и по 10 страници. Като не ти допада, недей да ги четеш.

Draid, обидих те не на база на пол, а на база на личност. Needless to say, си ми много апатичен.

И докато моите постове може да са били проява на "върл феминизъм" както някои по-горе тъй хубаво се изразиха, то твойте не се различават толкова много, защото са си проява на мъжкия еквивалент на феминизъм - masculism.
    Вярваш или не, ти не можеш да ме обидиш. Много добре знам на каква база си се опитала. За мен това е добър знак, когато човек загуби почва започва да обижда. А относно това колко съм ти апатичен, честно казано изобщо не ме интересува, в този форум няма един човек към който да изпитам каквито и да е чувства различни от апатия.
    Последно редактирано от draid : 03-09-2014 на 13:11

Мега фен Аватара на babity
    Развивай си тезите, ако искаш по 100 страници, ама не повтаряй едно и също, едно и също. Последните ти 4 поста са като копи/пейстнати. И не, не ми е голям проблем да те прескачам, просто претендираш за нещо, което в действителност не правиш.

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    В "напредничавите" страни има тенденция жените да стават мъже, а мъжете - жени. За щастие в България сме изостанали и с тая новост и все още педерасите и побърканите жени-кариеристки са изключение, а не правило.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си