- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Само да вметан няма как да ми е жал за хора който не биха се поколебали да убият приятелят ми . Така че не на мен въобще не ми е жал за горките иракчани .
ne iskam da ti go kaja, no se durjish kato promit mozuk... ili dite
Мозакът си ми е наред .Не очаквай точно от мен да ги подкрепям .
you are the bigest troll i have ever seen
Ок съгласявам се мозът ми е промит и товят също .
Спирам с темата явно няма да стигнем до съгласие![]()
Окей
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Много гаден двоен стандард. "Приятелят ми е американски-войник-лайно, и животът му струва милион пъти повече, отколкото на когото и да е бил иракчанин". Нали прекрасно осъзнаваш, че самия ти пост директно противоречи на това, в което се опитваше да убедиш климатроник - а, именно, че американските войници са изпратени там, за да помагат. За какво помагане става дума, когато ти, личност, която не е пряко свързана по някакъв начин с войните, мисли така? Ами, какво остава за тези, които наистина са?
Назад в темата споменаха, че 5000 американски войници били загинали на фона на половин милион иракчани. Ама, какво толкова, половин милион не е нищо щом става дума за горките иракчани; те са боклуците на земята; само американците имат право да отнемат живот, 'ма техния живот струва повече от всичко. Ами, всичките случаи, в които американски военни служби целенасочено бомбардират сватби и други събития в Арабския свят? И тези ли хора са боклуци? И техния ли живот не струва?
И dimitar., отново ви сложи в малкия си джоб. Референдумът наистина беше незаконен, а гласовете на сила изкарани. 12-14% от населението на Крим са татари, които още при обявяването, че референдумът ще се проведе, изразиха своята опозиция и казаха, че никога не биха гласували за присъединяване към Русия, защото не са сигурно в това как тя ще ги третира като етническа група, предвид историята.
Още повече, че мирнити supervision of the elections изобщо не бяха мирни. Каквото и да си говорим, Русия постъпи незаконно, бъркайки в торбичката със славянски територии и изтегляйки си нещо свое. Русия наистина е налагала и продължава да опитва да налага своето влияние над определени страни; влияние, което никоя страна не е искала. И това е най-малкото и провинение към тях. Но, същевременно, както един форумец се изказа под статията в един онлайн вестник - аз отказвам да допусна държава, която напада веднъж годишно да ме учи на пренаписване на граници и нарушаване на конституции. Държава, чийто президент и сенат приеха и узакониха официално убийството на когото пожелаят, навсякъде по света само по недоказани обвинения в тероризъм. Броят на "нарушени конституции" и военни нападения от страна на САЩ след ВСВ е по-голям от броят на държавите в Европа. По-горе беше пуснат линк със списък към тях.
И завършвам с коментар дословно цитиран от един потребител и насочен към синеочка - в момента промиват недоразвитите мозъци на инфалтилни продавачи в Макдоналдс с гадна пропаганда пред която Ленин и Гьобелс биха се изчервили. Не може да си пусна шведската телевизия TV4 и да гледам американско талк шоу, в което се провежда разговор между две личности - водещ и жена, написала книга, критикуваща Путин. Докато тя описваше как Путин не знае какво се говори по негов адрес на запад, обяснявайки, че причината зад това е фактът, че той не използва интернет, зад нея, на голям екран, се показваха снимки на Путин, гол до кръстта с ланец и мускули, държащ ловна пушка и носещ намръщен поглед. Е, изсмях се гръмко.
Лошото е, че това което ни учеха за комунизма се оказа лъжа. По-лошото е че това което ни учеха за капитализмът се оказа истина. И в тоя ред на мисли, якуза е прав. Трябва да се спре това тъпо деление на "левси или цска", "америка или русия", защото в истинския живот ние не сме нищо друго от парчета месо, които трябва да защитават своята собствена кожа, вместо интересите на държави, които не ги интересува общото благо на когото и да е било освен себе си.
Авторе, и ти си в грешка, обаче. Никога не бих асоциазирала Русия с "всичко българско". Това, че България и Русия имат общи основи, когато става дума за език и вяра, изобщо не означава, че трябва да ги подкрепим сляпо.
Няма значение каква е историята на Крим. Фактът, че Крушчов е "подарил" Крим на Украйна след като идва на власт 1954-та година, по никакъв начин не дава правото на Русия да анексира Крим от територията на Русия чрез референдум, който, изненада, е незаконен според конституцията на Украйна.
Сериозно ли не сме видяли нищо лошо от тях? Я, си помисли хубаво. Прекалено biased си в изказванията си. Отказваш да си кучка на Съединените Американски щати, но, същевременно, си събуваш гащите, предлагайки задника си на Русия.
Чета и се смея с глас. Референдума бил незаконен. Имало военни действия в Крим. 14-15% татари. Извънземнете отвлякоха жена на 3ти юни - опа това беше от друг филм.
Незаконно може да кажеш на сегашната власт в Украйна, която реално влезе в управлението с измама и държавен преврат. Там нямаше никаква процедура за смяна но за това се мълчи. Защо ли? А да бе те влязоха в ЕС които пък са дупе и гащи със САЩ.
Ако се разровиш малко ще видиш че попринцип много пъти съм казвал че България трябва да е самостоятелна, самостоятелна и пак самостоятелна. Това че в момента е правилно да подкрепим Русия която не веднъж е правила това за нас по никакъв начин не означава че трябва да лягаме под тяхната или под която и да е друга чужда намеса.
Последно редактирано от SNikolov_Rugby : 03-25-2014 на 18:55
^За последен път ти го казвам - ако си мислиш, че единствено ЕС и САЩ постъпват незаконно, докато Русия е "невинна" и "неопетнена", е... Лъжеш се. Изобщо не знам защо пускаш такава тема, когато отказваш да се вслушаш в чуждото мнение. Не може димитър да ти предостави маса факти, които доказват, че действията на Русия са незаконни, а ти да продължаваш да ни опяваш за вината на САЩ/ЕС, игнорирайки това, което той ти посочва. Всъщност, на практика прилагаш двойния стандард, срещу който така се възмущаваш, когато синеочка по-горе го изрази - "Русия може да мами, защото САЩ е мамила двойно повече".
Преди време потребител беше сравнил гласуването за ГЕРБ или БСП с анален секс - и в двата случая си на*бан, просто единия избор е с лубрикант, другия без. Абсолютно същата аналогия може да се приложи и в ситуацията в избора, който караш потребителите да правят тук.
Ако ми предостави малко по достоверна информация може и да повярвам. Ти прочете ли констиуцията на Украйна че да казваш че е нарушена, видя ли някой ранен, бит или притискан от руски военни, гледали пряко референдума в крим? Е аз проверих всичко и референдума гледах и чесно да ви кажа не мога да нарека хора които скачат и пеят от радост по улиците и прегръщат "окупаторите за хора които са измъчвани и карани насилствено да гласуват.
Ако беше прочел статията, която Димитър пусна щеше да видиш достоверна информация. Но как да спориш с човек, който избира това, което чете?
Значи това което е публикувал той е по вярно от истинската конституция на Украйна, от нередактираните репортажи които гледах преди и по време на референдума и от конентарите на заселниците там. Така ли?
Референдума не го направи Русия, ами местното правителство. Да не забравяме, че Крим беше автономна република.
А до въпроса с военните. Ако не бяха те, мислите ли, че при един такъв сценарии новите власти в Киев нямаше да изпратят едни други зелени батковци,които да провалят всичко?
Чакам с нетърпение как ще се развият следващите стъпки. Молдова, Монголия, че дори и Аляска :Д вече искат да се присъединяват. Очакват ни промени на картата. Иначе, да, всичко неизгодно за ЕС ще е незаконноИ Русия няма как да не оказва влияние върху държавите около перифериите й като велика сила. Не може да позволи в никакъв случай влияние на НАТО в страни близки до нея и последствието от нейното притискаме ще доведе до фатални сцени..
Много ми е интересно защо нямаше нито една медия в Крим по време на "зверската окупация" и "чудовищния референдум" освен Alfa и руските медии.
смисъл? ние можем да сме аграрна страна, да но това не е достатъчно според мен, твърде бедни сме на полезни изкопаеми..
абе не знам, ама ние не можем по природа и да имахме нещо щеше да го разрушим.
всъщност благата на Българската земя не са малко, но отдавна вече са разрушени и пропилявани.. не можем и това е..