Първоначално написано от
DisappointedDreamer
Без да те обиждам, ама като чуя 15 годишна с порок "пиене" ме напушва на смях. Колко пиеш и колко често? 'Щото вие може да се събирате с Пенка два пъти в месеца, ама... Очаквах такава реакция и мислих още тогава да обясня какво имам предвид, но реших да не изпадам в излишни подробности. Знам, че не съм голяма и не се опитвам да се правя на такава. Не пия често, нито много, но просто това беше най-близкото до "порок", за което се сетих на момента.
Другото, което е не знам как ги определи като истински приятели. Разбира се, може да се познавате от Х на брой години и да сте "минали през много" ама... Нищо не дава по-сигурна гаранция от това ти да ги напуснеш и те пак да са твои и истински. Казвам го от личен опит с приятелство 6+ години, което пропадна ей така. Може да греша, може да се разочаровам от тях, не го отричам. И все пак не смятам, че трябва да ги тествам, не ми трябва "гаранция". Определям ги като истински не толкова, заради проблемите или радостите, през които сме минали, а по-скоро заради малките неща, на пръв поглед маловажните жестове. Просто ги чувствам като хора, на които мога да се доверя във всеки един момент и нямам някакви изградени критерии, за да ги приемам като такива. И аз имам пропаднало дългогодишно приятелство зад гърба си, но това не означава, че цял живот трябва да се съмнявам в хората около мен.
// и все пак, допадаш ми! :Д ще питам още.