- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ли жените да се бият ?
да
не
разбира се
И, защо те притеснява? Аз винаги съм го споделял в анонимни форуми. Сама разбираш, че не мога в реалния живот да го обявя на всеослушание, тъй като свободно волеизявление няма и човешките права са ограничени. Тук също има цензура, тъй като правилата забраняват нецензурни думи, но поне не се понасят материални щети. А, това че не ти харесват моите коментари е ясно, след като си от женски пол. И на мен не ми харесват доста женски лиготии, но понякога нищо не мога да направя и се примирявам, а където мога не ги разрешавам.
Вярно е, само че това е възможно при патриархална ценностна система. Днес обективната реалност е вече друга и на практика вече няма ценностна система, за това, това задължение не е първостепенно. След като ти имаш смелостта да го замеряш с чинии, не може да очакваш от него такава закрила, а по скоро наказание. Гражданските закони ти дават това право, да викнеш полиция и дори можеш да излъжеш, като обвиниш мъжа и това да остане безнаказано. Съседът ти (полковника) също е мъж, (или е жена?) и на него също може да му се случи такава женска гавра, за това не вярвам така сляпо да сгъне когото и да било. Колкото до нашата регламентирана скала в семейството, то тя е много проста. Жена ми се занимава с къщната работа (готвене, чистене, пране и почее), през седмицата си е на работа, на пълен работен ден. Аз осигурявам средствата за нормален живот (тъй като нейната заплата е около 800 лева и е колкото социална помощ) и цялостната издръжка на всички и всичко в къщи. Не е много, изкарвам 3-4 пъти по-вече на месец от нея, но е достатъчно за покриване на текущите нужди и малко развлечения. Противоречия м/у нас няма. Всеки си знае работата и за това няма и наказания, а за скала не може и дума да става.
Не четеш.
Написах, че ако ме удари, ще е късметлия, ако само му хвърля чиния.
Първостепенно "задължение" на един мъж винаги е било и ще бъде да е физическа опора по много прозаична причина - жената е физически по-слаба. Да използваш това си предимство в нейна вреда е изключително нечестно.
Това, че някой не споделя твоите... ценности, не го прави човек БЕЗ ценности. Направи разликата.
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-25-2014 на 16:16
За един нормален човек е правилно, според морал, етика, да смята за ненужно да прилага насилие над незаслужил индивид.
За по-избухлив нормален човек - ще си го позволи за да върне услугата.
За друг, пак нормален, ще насилва наред каквото му падне.
В края на краищата от толкова разновидности на нормалност, не виждам смисъл да се хабите.
Чета много добре. Надявай се ти да вършиш безобразия, а пък той да не те удари. А, след като хвърлиш и чиния по него, ще трябва да обясняваш на колегите си на работното място, че си се ударила в гардероба.Това задължение на мъжа е било някога, сега вече говорим за равни възможности, равни права и тем подобни. Ти сега си признаваш, че жената е по-слаба от мъжа, но я попитай върлите феминистки какво ще ти отговорят. Сега жените използват привилегиите си + много по-голямо равенство от мъжете, за това аз не смятам за нечестно мъжкото превъзходство да бъде използвано когато се налага или жената си го е заслужила. Този някой, който не споделя моите ценности (възгледи) е все от женски род, а дали е човек? - Има доста теми за това и още не е намерен правилен отговор. За това, ти си направи извода. До преди 150 - 200 години жените не ги смятаха за хора. Общо прието е и в народопсихологията, че жената не е като човека.
Обикновено казваме: - Вървял един човек по пътя, заедно с жена си! Хайде сега да им разменим местата и да видим какво ще се получи: - Вървяла една човечка по пътя, заедно с мъжа си! Сама си отговори!
Последно редактирано от herkules : 04-26-2014 на 06:42
Ето, и ти мислиш като мен, което значи че още нищо не е загубено. Целта на някои (тайни общества) е точно тази, подкрепяни юридически жените да тровят нервите на мъжа и с това се цели унищожението на цели нации. Трябва да се замисли ЧОВЕК кой има полза от това. С правото си на глас жените, хомосексуалистите и всякакъв женски електорат, на практика са завзели властта, тъй като са по-многобройни. 90% от работещтите в съдебната власт са от женски пол. Същото може да се каже и за образователната система. За това правосъдие и образование са на този хал. В натовските държави процентът на жените в армиите им не надвишава 6-10%. В нашата армия количеството им надвишава вече 15% и както се вижда, останахме и без армия. Това си е мое мнение, но предполагам и на повечето мъже. Прочети Владимир Буковски и ще си обясниш случващото се у нас и по света. http://e-vestnik.bg/7218
Ето ти една извадка:
"От „Бъркли“ тръгна философията на студентската революция от 60-те години. Сега има някакво ново движение на феминистките, които смятат, че ние, мъжете, ги потискаме, като се държим с тях като с жени“.
После разбрах, че според концепцията на феминистките, жената е социална конструкция. Те са убедени, че ако всички мъже се държат с жените като с мъже, жените също няма да са жени, а мъже. Тоест, нашето поведение към тях ги прави жени. И колкото и да е странно, в този водещ университет на САЩ в края на 20-и век беше извършен следният експеримент (не знам кой им е позволил): взимали бебета от нулева възраст и ги отглеждали и възпитавали по еднакъв начин, независимо от пола им. Същата храна, игри, дрехи. Този опит, разбира се, не довел до позитивни резултати. На момченцата нищо не им паднало, а на момиченцата нищо не им пораснало. Както момчетата ги привличало оръжието, а момичетата – куклите, така си и останало.
Но това не спря тези жени, а напротив – още повече ги увлече да си мислят, че нашето поведение към тях като към жени, този стереотип, ги прави такива, каквито са, а именно – жертви на всичко мъжко. Тази концепция, възникнала в недрата на университета в Бъркли, потресаващо бързо се разпространи по цял свят. Приятелите ми от Станфордската лаборатория можеха и да се смеят през 1984 година, но буквално след 10 години тази безумна концепция, която няма никакво основание, стана доминираща в цял свят. Във всички университети бяха открити отдели за джендър изследвания. Според мен междуполовите отношения съществуват от милиони години и нищо ново не се случва там, но тези псевдонауки се разплодиха ужасно много и започнаха да изследват нашите мъжки грехове - ние не гледаме както трябва жените, не се държим добре с тях и т.н."
Сега вече трябва да е по ясно. След женския експеримент момчетата си останали момчета (нищо не им е паднало) и пак грабнали пушките и камионите, а момичетата си останали момичета (нищо не им е порастнало) и за тях останали куклите и парцалите.
Къде съм го казала?
Херкулес, значи той може да ме удари, но аз не мога да отвърне? Ъ? Я пак.
Освен това... "безобразия"? За поне трети път ми се измъкваш от точната дефиниция. Продължавам да искам да знам кога един шамар/бой е заслужен.
О. Боже. Мой.90% от работещтите в съдебната власт са от женски пол. Същото може да се каже и за образователната система. За това правосъдие и образование са на този хал.
Просто нямам думи.
А това, че най-масовите убийства и световни войни са провокирани от мъже и мъжка гордост? Че де щом има диктатор, той задължително е мъж? http://imgur.com/eyUnc
Престани да ми дрънкаш за феминизъм, защото феминистка не съм. Това, което съм обаче, е мислещо същество, което отказва да приеме голите ти тези и набити в главата твърдения, които нямат реална почва и аргументи.
Това с "я си представи да казвахме "вървя една човечка с мъжа си" НЕ е аргумент.
- Не си сготвила - бой
- Не е чисто - бой
- Децата са мръсни - бой
- Трябва да работиш, ако не работиш очаквам къщата да е в перфектно състояние и да ходиш да копаеш градината на село. Все пак дори и да работиш аз пак очаквам тези неща - бой
- Секса е важна част от отношенията ни, ако го пропуснеш - бой
- Салата и ракия вечер като се прибера от работа - бой
- За всички проблеми в семейството си виновна ти - бой
- За всичко като цяло си виновна ти - бой
- Нямаш право на глас, ако се опиташ да възразиш за каквото и да е - бой
- Хвана ли те с друг мъж - сама ще си копаеш гроба
- Точките подлежат на промяна, ако се сетя нещо, дамите нямат право на глас, ако се опитат да пропуснат, възразят,променят и/или изменят някоя от точките следва много бой с колан или кърпа.
~ Спуквай жена си от бой, бъди щастлив.![]()
Последно редактирано от AnarchyBoy : 04-26-2014 на 10:25
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Ами нормално да са диктатори мъжете, след като жените нямат право да гласуват в повечето държави от тоя тип.
Все едно да кажеш, че кучетата са по-добри шофьори от хората ака мъжете, защото са убили по-малко хора в катастрофи на пътя.
n00bs
уАЧкахте се с това 21-век сме и к'во от т'ва?
Питам се, какво ли ще бъде 22-век ? Тогава какви ще са жените.. Аз мисля, че и тогава трябва да бъде така, както е сега и както винаги е било.
Донякъде съм съгласен с "herkules" ....
Мда, и аз така ги виждам нещата.
Исках да допълня - аман от тъпи сексистки спорове. Напълно съм съгласна с ЛейдиДи - равенство не може да има, имаме равни права, но различни възможности. И в това няма нищо лошо. Ние сме партньори и се подкрепяме. Това за огромна изненада на мъжленцата тук означава, че - о,ужас! - един мъж може да греши също толкова колкото и една жена. И му прави чест да го признае.
Мед ми е капало на сърцето, когато съм чувала "Извинявай, миличко, не помислих преди да го кажа/направя". Обратният вариант също важи. Да сгрешиш е човешко, да се извиниш за това заслужава единствено и само уважение и похвала, а не обвинения, че си жена/путка/нямаш топки/мъж под чехъл.
Удряйте си жените, "възпитавайте" ги в страх, въобразявайте си, че имате пълноценни връзки, но не си натрапвайте вижданията, особено когато не можете да ги защитите. От 10 поста задавам един и същи въпрос, получавам само уклончиви отговори и ВПЕЧАТЛЯВАЩА аргументация от сорта на "не можеш да кажеш "вървяла човечка и мъжа й" или "учените още спорят дали жените са хора".
Еми... окей.
Е аз не бях онлайн иначе ти отговорих..
Обаче си жена, което те прави тъпа и заслужаваш шутове в бъбреците по дефолт.![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Аз пък не разбирам ти защо продължаваш да се занимаваш, при положение че виждаш, че няма да ти се даде точен отговор, просто защото няма как да се аргументират...Остави ги да си живеят в средновековието..Явно за тях такова нещо като еманципация не съществува..Еми нека..Ако бях на твое място, отдавна бих спряла да се занимавам..
А бой?
Dr. Gregory House
По интересното е че повечето мъже посягащи на жените си също са били свидетели на подобни сцени като деца и въпреки това и те правят същото.
Dr. Gregory House
Мони, това ни е вродено..Ставаме същите като родителите си без да го осъзнаваме..Наскоро гледах психологически портрет на рандъм семейство през годините..Израстването на децата беше същото или сходно с това на един от двамата родители..
Вероятно ако се замислиш, ще осъзнаеш, че и ти имаш много сходни черти с майка ти или баща ти..
Инке, не виждам какво лошо виждаш в това мъж ти да те пошляпва (не перверзно) като пресолиш манджата. Смисъл какво е десен прав и суплекс между двама влюбени?
Dr. Gregory House