Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Мда, и аз така ги виждам нещата.

Исках да допълня - аман от тъпи сексистки спорове. Напълно съм съгласна с ЛейдиДи - равенство не може да има, имаме равни права, но различни възможности. И в това няма нищо лошо. Ние сме партньори и се подкрепяме. Това за огромна изненада на мъжленцата тук означава, че - о,ужас! - един мъж може да греши също толкова колкото и една жена. И му прави чест да го признае.
Мед ми е капало на сърцето, когато съм чувала "Извинявай, миличко, не помислих преди да го кажа/направя". Обратният вариант също важи. Да сгрешиш е човешко, да се извиниш за това заслужава единствено и само уважение и похвала, а не обвинения, че си жена/путка/нямаш топки/мъж под чехъл.

Удряйте си жените, "възпитавайте" ги в страх, въобразявайте си, че имате пълноценни връзки, но не си натрапвайте вижданията, особено когато не можете да ги защитите. От 10 поста задавам един и същи въпрос, получавам само уклончиви отговори и ВПЕЧАТЛЯВАЩА аргументация от сорта на "не можеш да кажеш "вървяла човечка и мъжа й" или "учените още спорят дали жените са хора".

Еми... окей.
Е, виждам че вече си започнала да схващаш за какво иде реч. Тази дума "Сексизъм" я няма в никой от българските тълковни речници. Сега вече се говори с модернизми. По скоро ще е по правилно да се нарича "антифеминизъм" и представи си само, феминизмът се прокламира, а сексизмът трябвало да се забрани и да се преследва от закона. Ама че справедливост. Да речем, че аз не желая да имам за личен лекар жена, а пък съм в ситуация да не мога да избирам. Веднага ми се натрапва схващането, че съм с предразсъдъци и прочее. Това вече го налага системата, която трябва според мен да се промени.